İnternet Download Manager Hız Yalanı

Lepidoptera

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar ben yaklaşık 1-2 ay önce 1mb internet tarifemi 8mb'e kadar olan paketle değiştirmiştim ve kendimi bildim bileli internet download manager adlı programı kullanıyorum.Tarayıcı ile indirirken 90kb's idm ile 135kb/s .Buraya bir konuda idm hız resmini göstermiştim daha tarifemi değiştireli 2 gün olduğu vakit..940kb/s ile çekiyordum ve bazı üyeler bunun çok iyi olduğunu felan söylediler ve idm'ye güvendim.Sonra baktım ki bu tarife hakkında baya sorunlar var peki bende niye hiç sorun yok acaba diye düşündüm.Çünkü santrale olan mesafem 700m ona güvenerekten..Ve sakın ama sakın speedtest sitelerine bakmayın o tür siteler tam anlamıyla göstermiyor.Neyse fazla uzatmıyayım 700mb bir rar dosyasını down ederken gözlemliyeyim dedim.Hız 970kb/s gösteriyor ve 10dakika kaldığını gösteriyor.Ama bu 10 dakika nasıl 10 dakika.
10dk:40 Saniye kaldı diyor ama yaklaşık 5-10 saniye sonra 11:20 saniye kaldı diyor.Hız da hiç bir değişiklik yok ve bazen sürekli saniye yerinde sayıyor.10dakikada indirileceğini iddia eden idm 35dkda indiriyor.Yani idmye fazla güvenmeyin.Bu yazıyı okuduktan sonra idm ile down ederken saat tutun ve gözlemleyin eminim içinizde bu olayı yaşamış veya yaşayacak kişiler olduğuna eminim.,
Esen Kalın.

Ftp ile dosyayı tarayıcınız down etmeyi deneyin.
Eğer bazı down sitelerinde premiumunuz var ise onla deneyin yine tarayıcınızla ama ,idm ile ölçüp tartmak için.

Bu sorun TTnet'ten mi kaynaklı veya başka birşeymi anlayamadım.

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
bu kadar paranoya olacağınıza programı değiştirebilirsiniz.alternatif programlar mevcut. hiç bir acelem olmadığı için bu dakika olayına pek bakmıyorum. anlık download kimi zaman yukselırken kımı zaman düşebilir ve sürede buna göre hesaplanır. hıc bır zaman kesin saat ve dakıka verılır diye bırseyde duymadım dosya ındırırken. bu kadar takıntılı olmanıza gerek yok :) 10 dakıka yerıne 11 olması gayet doğal. hız her zaman sabıt kalmaz. oyle gorunse bıle ufak yada buyuk caplı düşüşler yükselmeler oluordur. buna göre 1 kac dakıka one atılabılır yada gerıye dusebılır. bu sizin internet hızınızla alakalı değildir. yanı dosyayı ındırdıgınız santralde onemlıdır. kımısı tum ınternet hızınızı kullanmanıza ızın verırken kımısı 2-3 mbit izin verir. kısaca İDM hız ölçme değil indirme aracıdır. bunu başarabılıyorsa gerisini boşverin.

Altair

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Rahatsız oluyosan kullanma sana zorla kullandırtan yok

speedy

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Orda yazan kalan süre hiçbir zaman tam süreyi vermez çünkü hızda sabit değildir ama süre nihayetinde ordakine yakın değerlerde çıkar. Benim idm ile gözlemim download hızını biraz fazla gösterdiği, download yaparken bir yandan da AIDA64 ile makinaya gelen bayt'a bakıyorum çoğu zaman idm %5-10 daha fazla gösteriyor çok büyük bir fark oluşmayacağı için kafaya takacak bir durum yok, jdownloader kullandığımda hemen hemen gelen bayt tutuyor ama ben idm'yi hızı için falan değil kullanışlı ve pratik olduğu için kullanıyorum yoksa bütün download programları birbirine yakın hızlara çıkacaktır yani hattınızın el verdiği hızlara.

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
İnternet hızı her zaman sabit olmuyor bir, bilgisayarın da her zaman stabil çalışmaz iki, sabit diske veri yazıldığı an ısınma felan olur yavaşlayabilir üç, windows 7 de bazen 1 dk der 10 dkyi bulur ona da güvenmeyelim o zaman, dört...

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
kopyala-yapistir yaparken bile 30 sn yaziyor 5 dakka suruyor uzaktan dosya cekiosun bikac dakkalik fark birak ta olsun

maviguvercin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Tarayıcının indirme yönetisinde de böyle olur ki idm ile alakalı değil.

artiss10

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kendimi bildim bile İDM kullanırım.Her zaman en iyisi ve en hızlısı olmuştur.Gösterdiği süre o anki hızına göredir.Hız artıp azalırsa süre de değişecektir.İDM ile alakalı birşey olduğunu düşünmüyorum.Ayrıca istesen de istemesen de onu kullanacaksın bence . Elimizdeki en iyisi İDM :)

Alper Ertekin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Karşı taraftan veriyi aldığın sunucu yoğun olduğu taktirde senin bağlantı hızın 100mbps olsa dahi belirli bir limit dahilinde çekersin... Bu aşşağı yukarı olarak sürekli iner çıkar...

Sunucu yoğun değilse bağlantı hızının verdiği limit dahilinde çekersin ki buda senin 8mbps'le 1mb veri demektir...

idm buradaki görevi karşı taraftaki sunucuya sürekli istek gönderip veriyi en iyi hızla çekmeni sağlamaktır ayrıca bağlantın kesildiğinde karşı sunucu izin veriyorsa tekrar devam etmeni sağlaması ve bir çok özellik içerisindedir...

ferhatcet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu ıdm 60 gün de bitiyor...nasıl yapabiliriz bunu sınırsız yapmak için bi yolu yokmu

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
Bence çok iyi IDM çatır çatır indiriyor.

SonKraL

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Suçu idman'a atmayın o görevini yapıyor..sorun sizden kaynaklı..;) idman 6.07 build 5 kullanıyorum 8 mbps netim var çatır çatır indiriyorum saniyede 1.2 mb ile..bazen 1.5 mb bile çıkıyor..dosyanın indirme hızı sürekli değişir neden derseniz indirdiğiniz sitenin belirli limiti vardır onu aşamazsınız mesela örnek göstereyim hotfilede normal indirmede en fazla 500 kb görürsünüz..aynı dosyayı mediafireden indirin 1 mbları bile buluyor..

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
arkadaşların da yazdığı gibi internet hızı değişkendir. ayrıca indirim yaptığın site max ne kadar hızda indirmene izin veriyorsa o hızda indirirsin. bağlantın kaç mbps olursa olsun. idm yi full yapmak için de lisans alman vea illegal kullanman lazım. istiyorsan google a girip idm full yazıp ara.

yarışçı

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Diğer indirme yöneticileri internet hızından maksimum verim alabilmek için sunuculara çoklu bağlantı kurarlar.
IDM ise bunun yanında buffer size gibi low level ayarlarıyla oynuyor.
Bu da rapidshare gibi çoklu bağlantı sunmayan sunucularda dahi indirme hızını bir miktar arttırıyor.
Ancak özellikle düşük kaliteli yavaş sunucularda dosyanın bozuk inme oranının artmasına sebebiyet veriyor.

RamoneS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bence İDM süper program o senin hattında olan sorundan kaynaklanıyordur.

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
İDM ne olursa olsun süperman değil :D Yüksek hızda göstermesi bence programın kendini iyi gibi gösterme çabasından dolayı :D Kullandığınız tarifeden daha fazla hız vermeside bunun bir göstergesi :D

perganon

Asistan
Reaksiyon puanı
1
IDM Gerçektende indirme hakkını tamamı ile verebilen bir program. Şöyle ki; IDM indirme işlemi sırasında karşı sunucuda ki upload ve bant genişliği de çok önemlidir. Benim evimde mevcut 13mb hız var ve IDM sınırlarını aşıyor, aşırı derecede zorluyor bağlantıyı, buda demek oluyor ki IDM görevi layıkı ile yerine getiriyor. Karşı taraf RX mantığı ne ise IDM buna bağlanır ve indirir. Dikkat ederseniz indirme esnasında 3-4-5 ya da (sunucu destekliyorsa) 10 adet bağlantı kullanıyor ve bu bağlantıları aşırı derecede zorluyor.

Kısaca: IDM'nin indirme hızı gayet mükemmel. Bundan öncesi Dap vardı, ondan önce de GetRight, şu anda en başarılı indirme yöneticilerinden bir tanesi Internet Download Manager diyebilirim. Unutmadan, IDM'nin gösterdiği indirme hızı gerçek ve tamdır, şişirme yoktur. Süreler gayet başarılı hesaplanmakla birlikte gösterilen hızlarda doğrudur.

ebuyusuf

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Standart internet kullanıcıları belki farkına varmaz ama ben cepnet kullanarak internete giren biri olduğum için idm'nin kıymetini iyi bilirim.Daha önce kopup duran indirmeler artık sorunsuz iniyor,hız derseniz...cepnet kullanıyorum dedim ya:)

leaderturk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bana göre Jdownloaderdan sonra gelen en iyi indirme yöneticisi idmdir.Senin yaşadığın sorunu hiçbir türlü yaşamadım.Bende donwload doğru değerleri gösteriyor eğer sunucu kaynaklıysada zaten ani olarak download hızı değişiyor.8mbit netim ve idm ile max. 1.024 mb ile dosya indirdim dosyayı diğer yöneticiler ilede neredeyse 970,940 gibi değerlerle indiriyorum.Şuana kadar idm hiç yanıltmadı beni :)

Lepidoptera

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Demek istediğim şu , ben öyle herhangi bir sunucudan dosya çekmiyorum.Premiumum var hız kaybı felan yaşamayacağım bir sunucudan çekiyorum.İnternetim 8mb'e kadar burası tamam.İdm bana internetimin en yüksek ne kadar çekebileceğimi gösteriyor.835/kbs mesela.Fakat internetim "kadar" olduğu için hızım değişken.Bazen 7 bazen 6 bazen 5 fakat idm her zaman en yüksek hızda çektiğini gösteriyor.Hızım 3mb olsun idm gene 8mb ile çektiğini gösteriyor bu hız göstergesine yansımıyor sadece dakika göstergesine yansıyor.Tabi hız hiç düşmemiş gözüktüğü için idmyi tatmin edici buluyoruz.Yoksa bende her zaman idm kullanıyorum kullanım şekli olsun tasarımı olsun ilgi çekici.Ya ben yanılıyorum yada idm hız korsanlığı yapıyor.Anlatabildim mi ?

pcko08

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ıdm mantık olarak 1 dosyayı parçalara ayırıp indirir buda hızda artış sağlar aralarda yüksek olması hem santraldeki rahatlık hem maximum olan değerler stabil değildir.