İntel ve AMD Ekran kartları

UysalMuzaffer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Merhaba,

Lenovo G500 laptop'umu 2013 yılında aldım, pek kullanmıyorduk. Bu karantina günlerinde oyun oynayalım bari dedim ve kurdum.

CPU-Z uygulamasından ne kadar ekranı ram'i falan var diye bakarken ekranda şu dikkatimi çekti;

intel.png
amd.png

Bilgisayarı İntel HD Graphics 4000'de kullanıyor sanırım, ama AMD Radeon HD 8500M'de var.
Oyunlarda için AMD kullanmam daha iyi diye biliyorum. Ve ben AMD'yi kullanmak istiyorum.

Arkadaşlara sorduğumda AMD'yi hiç kullanmamışsın bile bunca sene dediler bana ve oyunlarda (Euro Truck Simulator 2, Gta 4) baya fark eder dediler.
Bana sizler gibi profesyonel eli lazım. Bunlar ne demek ? AMD'yi oyunlar için kullanabilir miyim ?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..

Son düzenleme:

UysalMuzaffer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10

UysalMuzaffer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Sürücü sorunu grünüyor, aşağıdaki bağlantıdan uygun sürücüyü indirip yükleyebilirsin:

Alternatif ise, bilgisayar marka modeli ile üreticinin sitesinden indirebileceğin ATI AMD sürücüsüdür.

Merhaba, kod 43' çözüm bulamadım. Bende bilgisayar'a format attım ilk sürümü olan win8'e döndü ve burada görünüşe göre anladığım kadarıyla hatasız çalışıyor.

hatasız.png

Ben bundan sonra bilgisayarı win10'a yükselttim, ve ekran kartı gene kod 43 hatası verdi, bende tekrar formatla win8'e döndüm.

Ondan sonra ekran kartını Driver Booster ile güncellediğim 10.09.2013 tarihli 13.152.1.1000 sürümüne yükseltti fakat bunda da kod 43 verdi. Bende "Sürücüye Geri Dön" dedim ve şu an ki durumu budur. Aygıt durumunda "Bu aygıt düzgün çalışıyor." yazıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu sürüm yüklüyken masaüstünde sağ tuş Grafik Özellikleri dediğimde de "Catalyst Control Center" açılıyor. Sanırım ben buradan ayarları mı yapacağım ? Pek bilgim yok kusura bakmayın.. Yardımınıza ihtiyacım var.

amd program.png

Son düzenleme:

Mstygt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
24
Sürücüler gözüküyorsa ki masaüstünde de gözüküyor.Herhangi bir sorun yok gözükmüyor.AMD harici kart olduğu için oyunlarda vs. zaten kullanılacaktır otomatik olarak.Özellikle bir ayar yapmanıza gerek yok.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Verdiğin bağlantıda şu sürücü var, daha önce indrip yükleme yaptın mı ?
  • Windows 8.1 (32 bit, 64 bit) için AMD Video Sürücüsü - Lenovo G400, G500
Windows 8.1 (32 bit, 64 bit) için AMD Video Sürücüsü - Lenovo G400, G500
  • AMD Video Driver
  • 13.151.0.0
  • 29 May 2015
  • 235 MB
  • Recommended

UysalMuzaffer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Sürücüler gözüküyorsa ki masaüstünde de gözüküyor.Herhangi bir sorun yok gözükmüyor.AMD harici kart olduğu için oyunlarda vs. zaten kullanılacaktır otomatik olarak.Özellikle bir ayar yapmanıza gerek yok.

İçeriden bir ayar yapmama gerek yok mu peki ? Veya algılayıp algılamadığını anlayabileceğim bir yer

Verdiğin bağlantıda şu sürücü var, daha önce indrip yükleme yaptın mı ?
  • Windows 8.1 (32 bit, 64 bit) için AMD Video Sürücüsü - Lenovo G400, G500
Windows 8.1 (32 bit, 64 bit) için AMD Video Sürücüsü - Lenovo G400, G500
  • AMD Video Driver
  • 13.151.0.0
  • 29 May 2015
  • 235 MB
  • Recommended

Benim bilgisayar şu an 8 diye hiç 8.1'e bakmadım. Deniyim mi ?

Bir de AMD'nin sitesinde şunu buldum;

https://www.amd.com/en/support/grap...d-8000m-series/amd-radeon-hd-8570m-series-gpu (Windows 8 - 64-Bit Edition )

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247

UysalMuzaffer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Lenovo sayfasına cihaz seri numarasını girerek oradaki tüm sürücülerin ve diğer araçların en yüksek sürümlerini otomatik olarak yükleyebilirsin/güncelleyebilirsin..

Seri numarasını yazdım;

12.100.14.6000 sürüm driver'ı var. Bendeki de aynısı. Yani bundan sonra (2013) güncelleme gelmemiş mi

Mstygt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
24
İçeriden bir ayar yapmama gerek yok mu peki ? Veya algılayıp algılamadığını anlayabileceğim bir yer

Benim bilgisayar şu an 8 diye hiç 8.1'e bakmadım. Deniyim mi ?

Bir de AMD'nin sitesinde şunu buldum;

https://www.amd.com/en/support/grap...d-8000m-series/amd-radeon-hd-8570m-series-gpu (Windows 8 - 64-Bit Edition )
Sürücünün son sürümünü güncelleyebilirsin.Onun dışında aygıt yöneticisinde gözüküyorsa ekstra bir şey yapmana gerek yok.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247

UysalMuzaffer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Bu sürücü 2015 tarihli görünüyor..

Evet ama 8.1 diye..
Ama başarıyla oyunda fark ettim olduğunu teşekkür ederim :)

Bilgisayarı Windows Update'den tüm güncellemeleri yaptım. Yeniden başlatma sonunda 8'e destek vermiyoruz artık, 10'a yükselt yada Mağazadan 8.1'e yükselt dedi.

Windows 10'da kart çalışmıyor. 8.1 için mağazada da hata veriyor. 8.1'e yükseltmem için bir yolu var mı CD'siz ?

UysalMuzaffer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Şuradan uygun sürümü indirip yükleyebilirsin. USB bellek üzerine aktararak da kullanılabilir.

Çok teşekkür ederim tekrardan araştıracağım bunu, windows 8.1'e yükseltmem bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum..