İngilizce öğrenimi için aranan mucize!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Mevcut öğretim sistemlerine meydan okuyan ve noter garantili eğitim vaat ederek, "İngilizce bitmiştir" diyen İngilizce eğitimeni ile İngilizce öğrenme özürlü editörümüz iddiaya girdi. Sizce kim kazanır?

916420100331012223458.jpg

Öyle bir İngilizce Kursu ki sadece 6 ay sürüyor. Kurs bittiğinde siz İngilizce konuşabilmenin yanı sıra çeviri de yapabiliyorsunuz. Üstelik ister tek kelime İngilizce bilmeyin, ister üst düzey İngilizce bildiğinizi iddia edin hiç fark etmiyor.

Hiç İngilizceyi bilmeyen öğrenciler haftada yalnızca 4 saatlik bir eğitimle (ve yanı sıra hafta boyu yapacakları ödevlerle) 6 ayda okuma, anlama yazma ve konuşma düzeyinde ciddi bir seviyeye geliyorlar.

"Boş verin bunları, bana sınavda başarı garantisi verebilir mi, o önemli" diyorsanız şaşırabilirsiniz ama o garantiyi de veriyor bu kurs.

KPSS'DEN 70 TOEFL'DEN 300 PUAN GARANTİSİ VERİYOR

Kursun öğretmeni 6 aylık kurs sonunda KPDS'den 70 ve üstü, TOEFL'dan ise 300 tam puan üzerinden 215 ve üstü puan alma garantisi veriyor. Çünkü zaten bu kursu bitirdiğinizde öğrendiğiniz İngilizce ile sıradan İngilizce konuşan biri değil, kelimenin tam anlamı ile İngilizce uzmanı oluyorsunuz.
İngilizce öğrenmenin zorluklarını, sıkıntılarını bilenler ve bu uğurda o kurs senin, bu kurs benim gezip emek sarf edenler çok iyi anlayacak ki bu vaat adeta bir mucize gibi görünebilir pek çok insana.

EĞİTİM DÜNYASINA MEYDAN OKUYAN ADAM

Peki, kim bu müfredatı geliştiren ve böylesine büyük iddia ile eğitim dünyasına meyrdan okuyan insan?

Önce onu tanıyalım isterseniz, sonda da müfredatını.

Adı Mustafa Özay. İngilizce eğitmeni. İngilizce öğrenimi konusunda mevcut tüm müfredatların yanlış veya yetersiz olduğunu belirtiyor ve kendi geliştirdiği müfredatla öğrencilere haftada 4 saat eğitim vererek 6 ay sonra onları çeviri yapacak düzeyde İngilizce öğretiyor.
Öğretiyor diyoruz çünkü bugüne dek öğrenemedim diyen öğrencisi yok.

ÖĞRENCİYİ ÖNCE NOTERE GÖNDERİYOR

Günde ortalama 200 - 250 sayfa, bugüne dek yaklaşık 25.000 sayfa çeviri yapan Özay pek çok kitabın Türkçeye çevrilmesini sağlayan isim. Üstelik matematik, TIP ve teknik sahalarda özel sözlük bilgisi gerektiren terimlerle dolu çeviriler bunlar. Özay, bu denli seri çeviri hızına kendi İngilizce yöntemini keşfettikten sonra ulaştığını söylüyor.

Formel eğitimini ODTÜ Matematik Bölümünde tamamladıktan sonra iki yıl da Ankara Üniversitesi Latin Dili ve Edebiyatı Bölümünde eğitim gören Mustafa Özay, Eskişehirli bir mütercim iken keşfettiği müfredatla İngilizce öğretimine el atıyor ve ünü kısa zamanda Türkiye sınırlarını aşıyor.

Tabi akla ilk gelen soru şu: Özay'ın özel zekası bunu sağlamış olamaz mı? bu yöntem herkes üzerinde aynı derece etkili olabilir mi?

Fakat, görünen o ki yöntem şu ana kadar Özay dışında uygulanan herkes üzerinde aynı şekilde etkili olmuş. Çünkü şu ana kadar kurs gören herkes İngilizce öğrenmiş.

Zaten Mustafa Özay yönteminden o kadar emin ki kendisine İngilizce öğrenmek için gelen herkesi önce notere gönderiyor. Ve metnini yan tarafta gördüğünüz taahhütnameyi imzalatıyor. Noterden bu taahhütnameyi imzalamayı kabul etmeyene de ders vermiyor...

Taahhütnameye göre, kurs sonunda vaad edilen puanlar alınmazsa, noter masraflarıyla birlikte kurs ücreti öğrenciye geri ödeniyor.

'KUR SİSTEMİ OYALAMACA' DİYOR

Mustafa Özay'ın keşfedip geliştirdiği eğitim yönteminde kur yok. Mustafa Özay İngilizce eğitiminde kur sistemine kökten karşı. Kur sisteminin faydasız ve oyalamadan ibaret olduğunu savunuyor. Yani bir anlamda İngilizce kursu verenlerin öğrencilerinden daha fazla para kazanabilmek için başvurdukları bir yöntem bu, Özay'a göre.

"İngilizce öğretiminin azı, çoğu, şu seviyesi, bu seviyesi olmaz" diyor Özay, kendisinin kursu haftada 4 saatle ve toplamda 6 ayla sınırlı olduğu için bu konuda rahatlıkla meydan okuyor eğitim camiasına.

İNGİLİZCE KONUŞMAK İÇİN İNGİLİZCE DÜŞÜNMEK GEREKMİYOR

Özay, pek çok kişinin savunduğu, "İngilizce konuşmak için İngilizce düşünmek gerek" tezine de muhalif. Ona göre Türkçe düşünmek yeterli. Hatta insan Türkçesini kurmadığı cümleyi İngilizceye çeviremez.

"Benim öz dilim Türkçe, onun dışında başka bir dille düşünmem mümkün değil. Bu insanın fiziki yapısına aykırı. Ben Türkçe düşünür, onu İngilizce ile ifade ederim" diyor

MUCİZEVİ BİR METOT DEĞİL

Özay'ın İngilizce kursu tabi ki mucizevi bir metot değil. Bilgi öğrenciye şırınga ile verilmiyor.

Ancak Türk ve İngilizcenin gramer ve cümle yapılarından yola çıkarak en kolay yoldan ve sürekli tekrar ile öğrenmeyi pekiştiren bir metot bu.
Sistem, haftada 4 saatlik eğitim esnasında kursta öğretileni hafta boyu tekrarlamak ve o dersin raporunu bir sonraki hafta getirmek şeklinde işliyor.

Toplam 100 saatlik müfredat ile öğrenciye 20'nin üzerinde branşta literatür taraması yaptırılarak öğrencinin 80.000 ile 100.000 civarında İngilizce kelimeye aşina olması sağlıyor.

Sınavlarda geçme notu 100 puan üzerinden 85 olduğu için, zaten İngilizcenin tüm yapısal ve altyapısal özelliklerini 20 farklı branşta 100.000 kelime ve terim içeren okuma metinleriyle birlikte 85 ortalamayla bitiren kursiyerler için KPDS, TOEFL veya İngilizce yeterlilik sınavı (Proficiency) tarzı sınavlar çerez gibi kalıyor.

YAŞAR İLİKSİZ İLE İDDİAYA GİRDİLER

Sistemi duyunca konuya balıklama atlayan sitemizin Genel Yayın Koordinatörü Yaşar İliksiz, hemen her konuda olduğu gibi bu konuya da bilimsel şüpheyle yaklaşıyor ve ilginç bir test öneriyor.

"Benim İngilizce öğrenmek için sergilediğim çabayı bir eşek sarf etse İngilizce anırırdı" der İliksiz sık sık.

En çok da yarım yamalak İngilizcesi ile haberi okuyup, algılamaya çalışırken zorlandığı zamanlarda sözlüklere ve çeviri programlarına saldırıp, çaresiz kalınca, Hakan ya da Faik'ten yardım istemek zorunda kaldığında kullanır bu ağzına pelesenk olmuş cümleyi...

Konuya balıklama atlamasının nedeni o çaresizliği bir daha yaşamamak istemesi hiç şüphesiz.

Ve diyor ki Mustafa Bey'e, "Belki de şu ana dek öğrenim görenler ayıp olmasın. cahil görünmesin diye paralarını geri istememişlerdir. Test edelim. Ben öğrenirsem herkes öğrenir bu kesin" diyor.

Bunun üzerine Mustafa Bey, meydan okumayı kabulleniyor ve editörümüzü oluşturulacak grubun içinde yer almaya çağırıyor.

Bakalım 40 yaşına kadar İngilizce öğrenmek için çırpınan ama bunu başaramayan editörümüz bu kez başarılı olabilecek mi?

ZORLANAN ÇIKMAZ MI?

Mustafa Özay, "Şu ana dek öğrenmeyen öğreniciniz yok, peki hiç zorlanan olmadı mı?" şeklindeki sorumuzu bakın nasıl cevaplıyor:

“Kursiyerler ilk geldiklerinde kafalarında kocaman bir soru işareti oluyor. Acaba öğrenebilecek miyim? Ancak sizi temin ederim şu ana dek, İngilizcenin İ'sinden haberi olmayan arkadaşlar sadece ilk 7 saat sonunda, 'Ekonomik tabloların göstergeleriyle ilgili bulguların enflasyon endikatörü üzerindeki etkileri...' ya da 'Uzun insanlık tarihindeki bu gelişmelerin sonuçlarıyla ilgili araştırmalardaki hatalar..' benzeri cümle parçacıklarını algılayabiliyor, kısa bir süre sonra da bu cümle parçacıklarından oluşan cümleleri kurmaya başlıyorlar. İlk geldiklerinde kafalarında yer alan soru ve tereddütler, heyecan ve gayrete dönüşüyor.

Şu ana dek gelenler arasında Sayın İliksiz gibi yıllarca bu dili öğrenme teşebbüsünde bulunan ama başaramayan, hatta başarıp da yetersiz bulup, ilerletemeyenler de oluyor. Onlar, hiç İngilizce bilgisi olmayanların kısa sürede ulaştıkları noktaları gördüklerinde; "Biz yıllarca boşuna bu kadar çaba sarf ettik" diye hayıflanıyorlar.

ÖĞRENMENİN YAŞI VAR MI?

İnsanın her yaşta İngilizce öğrenebileceğini savunuyor Mustafa Özay ve buna kendisini örnek gösteriyor. Şöyle ki 30 yaşına kadar ehliyeti olmayan Özay, işe motosiklet ehliyeti alarak başlamış ve şu anda TIR sürmesini sağlayacak E sınıfı ehliyete sahip. Gereken tüm bilgileri ve araba sürme eğitimlerini, on binlerce sayfa çevirirken tamamlamış…

SİTESİ DE İDDİALI: İNGİLİZCE BİTMİŞTİR

Böylesine kendinden emin ve iddialı öğretim sitemine sahip Mustafa Özay’ın şöhretinin her geçen gün artması şüphesiz İngilizce Eğitimi veren kurumları endişelendiriyordur. Onlar da Mustafa Özay’ın müfredatını kullanmayı denerler mi bilinmez ama Özay sisteminden o denli emin ki eğitim faaliyetlerini duyurduğu sitesinin ismi de kendisi kadar iddialı: İngilizce bitmiştir: http://www.ingilizcebitmistir.com

Konuyla ilgili geniş bilgi için siteden yararlanabilirsiniz. Siz de editörümüz Yaşar İliksiz gibi İngilizce derdinizin bitin bitmeyeceğini test eder misiniz bilinmez. Ama Yaşar İliksiz’in İngilizce algılama özrünün giderilip giderilemeyeceğini görmek için beklemek zorundayız. Bakalım editörümüzün bu alandaki cehaleti mi yaman, Mustafa Beyin gelmiy gelmiş tüm İngilizce ğitim Müfredatlarına meydan okuyan sistemi mi?

(Haber 7)

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Bu bir reklamdır.

crista7

Profesör
Reaksiyon puanı
87
4 yıl önce arkadaşa ingilizce öğrenmesi için bir dershaneyle görüşmüştüm.ing. öğretmeni nin biriyle konuştum o da bana 6 ayda süper ingilizcesi olur gelsin . demişti... dershaneden dışarı çıktım ve bastım kahkahayı... oyun bunlar oyun...madem öyle adamlar hazırlık sınıfını geçemiyor 2 dönem sonunda (bu sadece bir örnek) adamın yaşından belli,ilerlemiş..kendi biliyor hemende öğretirim zannediyor .. bu işler Şırıngayla beyne enjekte ederek olmuyor..şimdi de bu yöntemle soygun yapmaya çalışılsın :) :D asıcam bende duvarlara ilan : 10 ayda ingiliz yapılır diye !!!

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
65
Ücretleri ne acaba?

sancaktar115

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ölü bir konuyu hortlatıyorum.

Arkadaşlar, bu elemanın müfredatı -ister inanın/ister inanmayın- Türkiye'de kıymeti bilinmeyen bir müfredattır. Ben defalarca ingilizce kursuna gitmiş bir anadolu liseli olarak rahatlıkla diyebilirim ki, Mustafa ÖZAY'ın müfredatı kesinlikle ve kesinlikle milli eğitim müfredatı haline getirilmelidir.

Bunu sadece ben demiyorum. Kolej çıkışlı, üniversitede 1 yıl hazırlık okumuş, ABD'de 2 ay dil eğitimi almış arkadaşım var o da söylüyor. Arkadaşım ABD'de 2 ay eğitim alıp geldikten sonra bu hocaya gitti. Şimdi onunla da oturup konuşsanız, dediklerimi diyecektir.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ücretleri ne acaba?
Ücreti de dershanenin üç katı falan değil. Normal bir ingilizce kursu size ingilizceyi (toplam 6 kur) 2 yılda 3.500/4.000 TL civarında öğretmeyi vaad ederken, Mustafa hoca 8 ayda 2.400 TL'ye öğretmeyi vaad etmektedir.

Ancak Mustafa hocanın şöyle bir avantajı var ki; SENET SEPET İMZALATMAZ. İlk ay gider, 300 TL'lik ilk taksidi verirsiniz. Memnun kalırsanız 2. aya devam edersiniz, memnun kalmazsanız bir daha yoluna uğramazsınız.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Insan bir derslik video koyar nasıl öğretiyor ucundan kıyısından anlatırirdi.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Aynen adamın sitesi diye bir şey yokki

sancaktar115

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Adamın sitesinin linki esas konuda mevcut. ingilizcebitmistir.com diye bir sitesi var. Kastım o. Değilse şahıs ismi ile aramayın.

lrrls

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Adamın sitesinin linki esas konuda mevcut. ingilizcebitmistir.com diye bir sitesi var. Kastım o. Değilse şahıs ismi ile aramayın.
Hocam ders içerikleri konusunda, yöntem, kelime öğrenme alanlarında nasıl bir yöntem izliyor hoca, bizi biraz aydınlatır mısın?

(konu ilgimi çekti ve cevap yazmak için yeni üye oldum. hoşbulduk:)

kocaseyid

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar ben bu kursa yazıldım ve bir süre gittim ama iş vardiyam değiştiği için malesef devam edemedim. bu ülkede gerçekten dil öğreten biri varsa o da mustafa hocadır. eğer gerçekten ingilizce öğrenmek istiyorsanız kesinlikle gidin pişman olmazsınız. kursa devam ederken ingilizce öğrendiğinizi görecek ve çook sevineceksiniz ;)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bence DVD Kitap vs set çıkarmalı......Madem o kadar önemli müfredat, Türkiye'nin haberi olsun, sonuçta bir tane kurs ve 1 tane hoca var, başka illerde oturanlar var ve ömür boyu bu müfredattan mahrum kalacağız..
Artık sadece PC'de çalışan ve kopyalanamayan CD'ler var örnek elit eğitim setleri gibi...
Normal Derslerinize kamera koysanız bile yeterli ses ve yazı net olsun yeterli....Almamız gereken kitaplarıda alırız, okumamaız gereken litaratürleride okuruz.....

O da mı olmadı en azından sitenize bir öğrenim bölümü koyun, gerekli bilgiler ve ipuçları falan paylaşın yoksa bu şekilde sadece hizmetinizi överekte olmaz hocam lütfen anlayış gösterin, nice profesör kitap yazıyor yani...

iyi çalışmalar.

StryKer

Doçent
Reaksiyon puanı
5
şimdi o editörü bulup sormak lazım artık ingilizce anırabiliyormuymuş ?

FullScreen

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Yorum yapan dahi herkes kendisine müslüman. Sonra gelişmemiş ülkemiz diye en başta dert yananlarda bunlar. Gelişmedik diye bin türlü komplo teorisi üretir halbuki Mevlana ne güzel söylemiş , " Bir mum diğer bir mumu tutuşturmakla,ışığından bir şey kaybetmez." ama nerde bu anlayış bizde.. Bencil bir toplumuz.

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
Arkadaşlar final dönemim bir hafta sonra bitiyor. Mustafa hocanın kursuna gitmeyi düşünüyorum ciddi ciddi. Giden, deneyen oldu mu ?

Ozgecet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bu tür yöntemler bilimselliği olmayan yöntemlerdir o yüzden tavsiye etmiyorum. Belki bir kaç kişide işe yaramıştır, bir şey diyemem, ama dil öğrenme konusu öylece hızlı çözümler bulunacak kadar basit bir konu değildir çünkü nöroloji, psikoloji, sosyoloji ve bilişsel bilimlerin hepsini ucundan köşesinden ilgilendiren bir konudur.

Yüzyıllardır araştırılıyor öğrenme süreçleri, öğrenmeye etki eden faktörler vs. ve sadece 80-90 yıldır bilimsel anlamda teori ve pratik düzeyde inceleniyor bu konu. Gerçekten geçerliliği olan hızlı ve pratik bir çözüm bulunamadı şimdiye kadar. Bulunsaydı emin olun dünya çapında ses getirirdi zaten.

O yüzden ticari hamlelere itibar etmeyiniz. Zamanınızı (yıllardan bahsediyorum burada) ve enerjinizi bu işe koymak tek çözüm. Aksi takdirde akıcı bir yabancı dil konuşmak mümkün değil.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ozgecet, bu sistem kolaycılık değil tam tersi aşırı derecede çalışmayı teşvik ediyor zaten o konuda hakkını yememek lazım..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba Arkadaşlar,

Öncelikle eğitim konusunda bence kapalı olmamak lazım. Neden denemeyelim ki? Ben şahsen 2 aydır bir kursa yazıldım. Bir arkadaşımın tavsiyesiyle gittim. Eğitimin ne olduğu değil aslında hocanın ve ortamın nasıl olduğu önemli. Derse girmeden önce hocayla tanıştım ve gerçekten de hocamız sağolsun çok faydalı oldu. Şimdi hocanın reklamını yapmayacağım. O yüzden size tavsiyem hangi kursa giderseniz gidin öncelikle hoca, sonra da çalışacağınız materyalin ne olduğunu mutlaka görün. Aksi halde afaki bir eğitim için boşuna zaman kaybetmiş olursunuz.

sancaktar115

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar daha önce de söyledim gene söylüyorum. Bu adamın müfredatı Milli Eğitim müfredatı haline getirilip liselerde okutulmalıdır. Bu kadar net.

Bir arkadaş bilimselliği yok falan demiş. Esas bilimselliği olmayan husus, bilmediğin, denemediğin kursa "bilimselliği yok" demektir.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Hocam ders içerikleri konusunda, yöntem, kelime öğrenme alanlarında nasıl bir yöntem izliyor hoca, bizi biraz aydınlatır mısın?

(konu ilgimi çekti ve cevap yazmak için yeni üye oldum. hoşbulduk:)
Kardeş öncelikle çok geç cevap verdiğimin farkındayım. Ancak ben sana buradan ne söylesem tatmin olmayacaksın, çünkü apayrı bir müfredattan bahsediyorum. Şu kadarını söyleyeyim, "What is your name?" demeyi müfredatın %50'sini geçtikten sonra öğreniyorsun. İşte bu kadar farklı bir tarzdan bahsediyorum.

Bir de para tuzağı falan diyen arkadaşlara şaşıyorum. Arkadaş adamın sitesi orada, gir bak ne yazıyor? "ÇEK YOK! SENET YOK!"

Bir ay gidersin beğenmezsen bir daha gitmezsin. Bu kadar basit ve net.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kimse bu adam gibi olamqz mukemmel b3nce adam gercekten isi cozmus yakinda millet bu adami ogrenirse kimse ders alamaz yer bulamaz :)
Adam dahi abi

ozkanc34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Zor bi adam zor bi program ama ayak uydurursanız çok faydasını görürsünüz 2 sene sürdü benim çalışamadım işten çıkarıldım ödeme yapamadım bırakmak zorunda kaldım bi daha başladım falan 2 sene de anca ama çok istifade ettim Ya şuna şahit oldum sağolsun Mehmet ali bey işten çıkarıldım bir süre iş bakacağım dediğimde ödeme yapmana Gerek yok gelsen abi dedi para mı herşey? İyi niyetliler. Ters gibi durduklarına bakmayın sadece siz daha iyi çalışın diye yoksa gerçekten samimi insanlar. Derslere ağır hocayı anlamak güç bunun için sadece zamanında ödev yapmak şart. Derste yarısını anlasam bana yetiyordu. Sonrası evde ödev yaparken. özellikle Metin çalışmaları çok faydalı ilk 1-2 hafta bu ne Ya diyorsun sonra 3-4. Haftalar vay anasını beeee