İlker Başbuğ farkını gösterdi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 0ReiS0
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
70748.jpg

İlker Başbuğ farkını gösterdi
05 Eylül 2008 Cuma 15:10
Yeni dönemde farklı bir TSK bekliyor bizleri. Büyükanıt dönemine benzemediği Diyarbakır gezisiyle ortaya çıktı.

İNTERNETHABER- Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, görevine çok hızlı başladı. Yaşar Büyükanıt'tan çok farklı bir yol izlediği kesin..

Daha faal ve siyasetin içinde olacak.. Kısacık zaman diliminde yaşananlar açık delili. Ergenekon'a bakışını tutuklu paşalara yapılan ziyaretle gösterdi. Ve ardından gelen Diyarbakır gezisi..

İlk kez sivil toplum örgütleri dinlendi

İki komutan arasındaki fark Diyarbakır gezisiyle ortaya çıktı. Büyükanıt'tan böylesi demeçler duyulmadı.. İlk kez bir Genelkurmay Başkanı, sivil toplum örgütlerini dinledi. Halkın arasına karıştı, tokalaştı hatır sordu.

STK'ları sadece dinlemekle kalmadı, söylenenleri not aldı. Uzun bir basın toplantısıyla görüşlerini basın aracılığıyla kamuoyuna aktardı.

"Konunun takipçisi olacağız" mesajı

En çarpıcı sözü "izlenim ve görüşlerimizi hükümet başta olmak üzere, ilgili makamlara aktaracağız. Gerekli konuları MGK’da görüşeceğiz" demesiydi.

Sadece hükümeti değil ilgili kuruluşlarla da temas halinde olacaklar. Yani asker bir anlamda kışlasından çıkıyor. TSK'nın gündeme ilişkin konularda daha aktif bir rol oynayacağını işaret ediyor.

TSK imaj mı tazeliyor?

Ancak işin bir de farklı yönü var. Bu gelişmeleri Büyükanıt döneminde "yıpranan TSK'nın itibarını" yükseltme çalışması olarak görenler de yok değil.

MGK'da aktif rol

Dahası MGK ile ilgili söylediği sözler tartışılmaya aday.. Konunun MGK'da gündeme getirilmesi "hükümete müdahale" anlamına gelir mi?

MGK'nın uyum yasalarıyla yetkisinin azaltıldığı dönemde, Başbuğ'un bu sözlerinin nasıl yankı bulacak merak konusu..

kaynak

Tokmak Başbuğ'un elinde haberi - 05 Eylül 2008 Cuma 15:10

Gafar okan gibi yalan etmesinler komutanım dikat et.

nyoo

Profesör
Reaksiyon puanı
6
ilkerbuyuk1.jpg

ilkerbuyuk2.jpg

a benim saftrik halkım, fotoğraflar gerçek kimliğinin (sabetay) ne olduğunu açıkca göstermiyor mu ?

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
ilkerbuyuk1.jpg

ilkerbuyuk2.jpg

a benim saftrik halkım, fotoğraflar gerçek kişiliğinin ne olduğunu açıkca göstermiyor mu ?

işte dar görüşlü , çamur atan insan örneklerinden atlamalar izledik..
ille karalıcaksınız demi askerleri..
ozmn başbuğ un mescid-i aksa'da ne işi var yahudi diye çamur atcaksanız?
1214126116.jpg

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
gezmeye gitmiş olabilir
ama yaptıklarından böyle mesajlar nasıl cıkartıyor bu yazarlar anlamıyorum. halkı bu sekilde belli kanallara itmeye calısıyorlar

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
ilkerbuyuk1.jpg

ilkerbuyuk2.jpg

a benim saftrik halkım, fotoğraflar gerçek kimliğinin (sabetay) ne olduğunu açıkca göstermiyor mu ?

arkadaşım tüm yorumlarını toplasam aynı kafanın hiç değişmemiş olduğu belli.
kusura bakma ama o hiç sevmediğim kelime yani : yobaz senin gibilere uygun.

askerle alıp veremediğiniz ne ??
istediğiniz gibi at koşturamamak mı ?

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
annttiigs dedi ki:

"Asker"le değil, "paşa"yla diyeceksin. ;) İlker Başbuğ bizim bütün askerimiz değil, "dar görüşlülük" işte budur. ;) İnsanların askerle derdi yok, askeri gücü şahsi olarak kullanan ve keyfiyetine göre ülkenin siyasetine karışan paşalarla derdi var.

Benim en çok şaşırdığım şu; şimdi bu haber ne diyor: "İlker Başbuğ farkını gösterdi, Büyükanıt dönemindeki gibi değil". Bu ne demek? Büyükanıt Paşa'nın döneminde yanlış olan bir şeyler vardı demek. Çok güzel, kendi ağzınızla söylüyorsunuz, peki aynı şeyi biz söyleyince niye kızıyorsunuz da kör bir siyasetle "höyt askerden ne istiyorsunuz" diyorsunuz?

Ne istediğimiz açık; görev. Hepsi bu kadar. Siyaset değil, görev. ;) Ülkenin durumu konusunda etkili olan herkesin artısını eksisini masaya koyabiliriz, bu vatandaş olarak herkesin hakkıdır, hatta herkesin görevidir. O halde neye alınganlık gösteriyorsunuz?

Şimdi sen başbakanı eleştirsen, birisi de aynı senin yaptığın gibi yapıp "ne istiyorsunuz başbakandan ??" şeklinde bir tepki verse, eminim ona "dar görüşlü" diyeceksin. O halde sen niye dar görüşlülük yapıyorsun arkadaşım? Bunların ikisi de dar görüşlülüktür. Başbakan da, cumhurbaşkanı da, paşa da eleştirilebilir.

Ayrıca İlker Başbuğ'a hiç güvenmiyorum, Atatürk tarafından Türkiye'den kovulmuş olan İngiliz tarikatlarının kurduğu derneğe üye bir paşa. İngiltere kraliyet akademisinde eğitilmiş olmaktan gurur duyan bir paşa.. Bunların birisi bile ona güvenmemek için yeter.

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
elmacik dedi ki:
Ayrıca İlker Başbuğ'a hiç güvenmiyorum, Atatürk tarafından Türkiye'den kovulmuş olan İngiliz tarikatlarının kurduğu derneğe üye bir paşa. İngiltere kraliyet akademisinde eğitilmiş olmaktan gurur duyan bir paşa.. Bunların birisi bile ona güvenmemek için yeter.

ne kadar kolay değilmi birine mason iftirası atmak ;)
nerden biliyorsunuzki? listesi filan varsa söyleyin bizde bilelim :)

wanted01_09

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bencede farkını gösterdi. Göreve gelir gelmez hapisteki "ergenekoncu paşaları" ziyaret etti. Yazık .

MtHan

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Valla öyle bir hal aldık ki bir kişinin hakkında hiç bir şey bilmediğimiz halde ona, buna; Mason, yahudi, hain, ermeni gib suçlamaları yakıştırıyoruz. Ona kalırsa özel kuvvet ekipleride yurtdışında yabancı dil eğitimi ve askeri eğitimde alıyor. O zaman onlarada güvenmiyelim Elmacık.

nyoo

Profesör
Reaksiyon puanı
6
arkadaşım tüm yorumlarını toplasam aynı kafanın hiç değişmemiş olduğu belli.
kusura bakma ama o hiç sevmediğim kelime yani : yobaz senin gibilere uygun.

istediğiniz gibi at koşturamamak mı ?

avatarındaki ağzını ayırmış resmin, hayat boyunca hiç birşeyi idrak edemeyeceğinin en açık göstergesi, elmacık ın dediği gibi kurumlarlar dağil kişlerle işimiz var, herkes kendi işini yapsın. Ayrıca "eray045" açık görüşlü üyemizede bir lafım var, sadece YAHUDİ ler, yani masonlar değil YAHUDİLER ellerini ağlama duvarına koyarak dua eder, TSK dan ilgili kişinin YAHUDİ olmadığına dair bir açıklama geldi mi ? Hiç duydunuz mu ? Hepinize acıyorum, sizden olacaklara da acıyorum, çünki onlarda en fazla sizin kadar dolu olacak.

lks

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu kişi sebatay olabilir.Hıristiyan da olabilir.Hatta ateist bile.Önemli olan Türkiyeye hizmet eder mi?İnşallah eder...

egkhan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Pardon da ne yapacak İlker Başbup birisi açık açık beklentisini söyleyebilir mi acaba ?
Yaşar Büyükanıt döneminde yapılmayan neyi yapmasını istiyoruz yeni genel kurmay başkanımızdan ? Çok samimi ve meraklı bir biçimde soruyorum.
Daha aktif ne demek ki ?
Bir genelkurmay başkanın aktif olması ne manaya gelir ? Hangi alanda aktif ?
Diyarbakır gezisi müthiş doğru bir adımdı. Eğer böyle bir aktiflikten bahsediyorsak İNŞALLAH öyle olur. Evet. Tüm kalbimle isterim paşanın bu tür çalışmalar yapmasını.
İyi ama o haberdeki "Daha faal ve siyasetin içinde olacak.. " ne demek oluyorki ?
Siyasetin içinde ne işi var genel kurmay başkanının ?

"izlenim ve görüşlerimizi hükümet başta olmak üzere, ilgili makamlara aktaracağız. Gerekli konuları MGK’da görüşeceğiz" bu sözün neresi çarpıcı ? Kime çarptı anlamadım ? Sayın Başbuğ gayet güzel STK ları dinledikten sonra bunları gerekli ortamlarda dile getireceğini ifade etmiş. NE VAR BUNDA ?

İnşallah ben vesvese ediyorumdur. İnşallah birileri bir yerleri kaşımaya çalışmıyordur yine.

Ayrıca sayın eray045 Elmacik'in mesajında "mason" kelimesini arattım ama bulamadım.
Sadece bir gerçeği dile getirmiş.Sayın Başbuğ2un mensubu olmakla övündüğü bir kuruluşun Atatürk zamanında hoş karşılanmayan bir toplulukla yakından ilişkili olduğunu ve bundan dolayı güven duymadığını söylemiş. Güvenmek zorunda mıdır ? Hayır.
Ben bir çamur atma göremiyorum, paşayı bir şeyle itham ettiği falan da yok.
Siz sanki biraz fevri bir tepki vermişsiniz gibi geldi.

Saygılar

MtHan

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Kardeşim aklınız alıyor mu sizin? Bir insan askeriye ye başvurduğunda soyunu sopunu yedi ceddini araştırıyorlar, artık nereye kadar gidiyorsa soyu. Sence askeriye yahudi olan ya da başka bir şey olan adamı asker yaparmıydı?

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
eray045 dedi ki:
ne kadar kolay değilmi birine mason iftirası atmak

Hocam biz henüz onların elinde olan Jitem imkanlarına sahip değiliz, herkes hakkında dosya tutmuyoruz; buna karşılık bilmem hangi İngiliz lordu tarafından kurulmuş tarikatlık bir derneğe üye olunmuşsa, yine aynı ülkenin kraliyet akademisinde okunmaktan gurur duyuluyorsa, siz de bu denli saf davranabiliyorsanız; zaten ne diyebilirim ki hocam, vahiy inse fikrinizi değiştiremez. :)

egkhn dedi ki:
Ayrıca sayın eray045 Elmacik'in mesajında "mason" kelimesini arattım ama bulamadım

Zaten arkadaşlar bu konuda efsane. Ben tahmin ediyorum daha önce bir kağıda birileri tarafından önceden ezberletilmiş cümleleri not etmişler; her mesaja bu kağıttan bir cümle seçip rastgele yolluyorlar. :D Gerçekte bu kağıt bizim beynimiz.

MtHan dedi ki:
yurtdışında yabancı dil eğitimi ve askeri eğitimde alıyor

Hocam, yurtdışında yabancı dil eğitimi almak kadar masum bir olay mıdır bir İngiliz derneğine üye olup kraliyet akademisinde askeri ders alıp gelip bunları bizim ülkemizde hem de askeriyede en üst düzey koltuktan tatbik etmek?

Bunu gidip Harvard'da fizik okumakla Oxford'da İngiliz Edebiyatı okumakla karıştırmayın hocam, ülkenin stratejisinde en önemli bir kaç koltuktan birine sahip bir kişiden bahsediyoruz, sıradan bir tıp öğrencisinden değil.

MtHan dedi ki:
Kardeşim aklınız alıyor mu sizin? Bir insan askeriye ye başvurduğunda soyunu sopunu yedi ceddini araştırıyorlar, artık nereye kadar gidiyorsa soyu. Sence askeriye yahudi olan ya da başka bir şey olan adamı asker yaparmıydı?

Çok güzel söyledin kardeşim, soyunu sopunu yedi ceddini araştırıyorlar ve kendilerine benzemeyeni almıyorlar. Hayret yahu gerçekten bu kadar saf mısınız? Ben kaç defa şahit oldum buna. Bırak askeri, devletin önemli yerlerinde gireceğin işlerde de yapıyorlar bunu. Örneğin abim kaç tane bankanın sınavında ilk 3'e girdi, ama eve "araştırma"ya gelen kişiler açıkça kendi ağızlarıyla söylediler, "senin kimliğinde bu yazdıkça boşuna böyle işlere başvurma" diye..

Yani kardeşim, soyunu sopunu araştırmalarının sebebi "iyiyi-güzeli" almak değil, "benden-benden değil" ayrımı yapmak. Şimdi bana söyle bakalım, komutanlarından memnun kaç tane Türk askeri tanıdın bugüne kadar?

MtHan

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Peki bu komutanın övünmesiyle ilgili kaynağa nereden ulaşabilirim?

Son kısımda ise yani demek istiyorsun ki askeriyenin çoğuda satılmış insanlar. Bu mudur? Bu sözlerden ancak bunlar anlaşılıyor. Ayrıca devlet memurlarından neler çıkabileceğini biliyoruz, ama Askeriye de bu gibi şeyler olduğunu düşünürsek...

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
başbuğ' a o kadar çamur atıldıki karıştırıyorum yabancı derneğe üyemi? sabetay mı? mason mu?
başbuğ , İngiltere Kara Harp Akademisi ve NATO Savunma kolejini bitirmiş
bir çok başarılı asker yurt dışındaki ordularda eğitime gönderiliyor...neyse onu geçtim
yanındaydınız galiba o tarikata üye olurken :)
okadar eminsinizki? maksat karalamak olsun
okadar eminseniz getirin fotoğraf , belge öyle konuşun :)
sizin beyninizden yazıyormuşuz ozaman beyninizde de vardır muhtemelen kanıtlar filan...
peki beyninize danışmak isterim başımızda ingiliz kraliçesine yeminli bir ingiz vatandaşı bakan var..bu ne çamur ne iftira...
iftira atcağınıza , gerçekleri görün önce, beyninizde yazıyomu bilmem ama gerçekleri görelim sonra karalamalara geçeriz ;)

ChernobyL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
evet farkını gösterdi görevce gelince tsk adına ergenekoncu darbeci paşalara ziyaret yapıldı

pulsarkuant

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ilker paşa farkı teröristleri desteklemesinden anlaşılıyor. Daha koltuğunu ısıtmadan bu vatana ihanet edenleri, halkın canını yıllardır yakanları, alışveriş yerlerinde bomba patlatıp pkk ile işbilriği yapan hainleri ve bu milletin evladını yani mehmetçiği bozuk para gibi harcayan hainleri ziyaret ettirip büyük bir rezalete ve ihanete imza atıyor. İşte bu ilker paşa farkı olsa gerek. (Not: İsminin ilk harifni bilerek küçük yazdım)
Velhasıl ilker paşa dene adam benim ordumun başında bulunma liyakatini taşımayan biridir. Halka rağmen hareket eden İsrail ve Amerikan uşaklarının canı cehenneme.

MtHan

Profesör
Reaksiyon puanı
14
:D Ben buna gülerim ya. Kardeşim asker oraya ne amaçla gitti bir şey biliyormusunda atıp tutuyorsun. Önce ne amaçla gittiklerini bil sonra konuş.

pulsarkuant

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Altan ülkenin yeniden kurulmasını istedi

gOMunomU.jpg

Taraf Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan'dan Genelkurmay Başkanı Başbuğ'a ağır eleştiri geldi. Tutuklu paşalara yapılan ziyareti eleştiren Altan, ülkenin yeniden kurulmasını istedi.

İşte Ahmet Altan'ın yazısı....
İyi bir ordu, düşman olarak "postmodernizmi" seçip, çete sanıklarına destek olmalı.
Ahmet Altan , Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ'un Kocaeli Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi'yi Ergenekon tutuklusu iki emekli orgenerali hapishanede ziyarete göndermesini ele aldı ve Başbuğ'a oldukça sert eleştiriler yöneltti.
İşte tartışma yaratacak o yazı:
Orgeneral Başbuğ’un iyi çocukları...
Yeni genelkurmay başkanımızın ilk icraatı, “postmodernizme” savaş açmak olmuştu.
İkinci icraatı da Ergenekon sanığı iki orgenerale bir korgeneral gönderip ziyaret ettirmek oldu.
İftihar ettik.
Ordu dediğin de, genelkurmay başkanı dediğin de böyle olmalı.
Hukuka saygı, disiplin, devlet ciddiyeti...
İyi bir ordu böyle şeylere aldırmamalı.
İyi bir ordu, düşman olarak “postmodernizmi” seçip, çete sanıklarına destek olmalı.
Bir ülkenin böyle bir ordusu varsa artık herkes kendini güvende hisseder.
Çünkü bu eşsiz bir ordudur.
İngiltere"de, Fransa"da, Amerika"da, Norveç"te, İsviçre"de, Amerika"da böyle bir ordu bulamazsınız.
Herhalde onlar iyi asker değil.
Bizimkiler iyi asker.
Önceki gün, hapishanedeki bir çete reisinin Sabancı cinayetinin sanığını öldürdükten sonra “devlet öldürttü bana onu” diye bağırması yansıdı ekranlara.
Kardeşi de, “Veli Küçük"e haber verin, o bizi tanır” diyordu.
Orgeneral Başbuğ, Veli Küçük"e de bir ziyaretçi gönderecek mi?
Veli Küçük de general, ona niye göndermesin?
O koskoca bir genelkurmay başkanı, canının istediğini yapmakta özgür.
İster o tutukluya ziyaretçi gönderir, ister bu tutukluya.
Herhalde bağımsızlık bu demek.
Bağımsız bir genelkurmay başkanımız var.
Hukuktan, itaatten, disiplinden bağımsız.
Ordu bu “resmî ziyaretle” kendini Ergenekon sanıklarına bağladı.
İddianame yayınlanınca ne olacak?
Kanıtlar ortaya çıkarsa, ordu ve genelkurmay başkanı ne yapacak?
“Yargılayamazsınız” mı diyecek?
Buna mı hazırlanıyorlar?
“Generallerin suç işlemesine kimse karışamaz” mesajı mı bu?
Bir genelkurmay başkanının, bir ülkenin ordusuyla çete sanıkları arasında “resmî” bir bağ kurma yetkisi var mı?
Ordu, genelkurmay başkanına mı ait?
Bizim generallerin hukuku ciddiye almama konusunda bir eğilimleri var.
Şemdinli olayları sırasında da o zamanki kara kuvvetleri komutanı, sanıklardan biri için “iyi çocuktur, tanırım” demişti.
Sonra, o davayla ilgili kapsamlı bir iddianame hazırlayan savcıyı görevinden atmışlardı.
Hükümet de yardımcı olmuştu bu haksız işleme.
Alnından silemeyeceği bir lekedir bu.
Sivil mahkeme, Şemdinli sanıklarını 39 yıla mahkûm etmişti.
Daha sonra sanıkları askerî mahkemeye havale edip serbest bırakmışlardı.
Yeniden böyle bir “operasyon” mu hazırlanıyor?
Ordu, “Ergenekon"un iyi çocuklarına” mı sahip çıkıyor?
Bilmiyorum, yeni genelkurmay başkanı Ergenekon"un ne olduğunun farkında mı?
Danıştay baskınından, gazete bombalamaktan, adam öldürmekten sanık bu çete.
Danıştay baskını ile Ergenekon arasındaki bağ, mahkemede ortaya çıkarsa Orgeneral Başbuğ ne yapacak?
Danıştay cinayetine destek olan biri durumuna düşmekten hiç çekinmeyecek mi?
Fütursuzluğu o noktaya kadar ulaştırabilecek mi?
Bunlar çok ciddi suçlar.
Cezaları ağır.
Resmî ziyaretçilerin gönderilmesiyle, hava kuvvetleri komutanının olayları küçümseyen demeçler vermesiyle ortadan kalkabilecek suçlar değil bunlar.
Yargıyı etkilemeye çalışan davranışlar her zaman Şemdinli"deki gibi bir sonuç vermez.
Bizim genelkurmay başkanı belki farkında değil ama adına “halk” denilen yetmiş milyon insan yaşıyor bu ülkede.
Ve, o halkın büyük çoğunluğu, ordunun ve yargının siyasete müdahale etmesinden, suçluları korumasından hoşnut değil.
Ordu, siyasi partilerle anlaşabilir, hatta onları korkutabilir.
Ama halkı korkutamaz.
Bizim bir devlete, ciddiyete ve disipline ihtiyacımız var.
Anayasa Mahkemesi"nin başbakan hakkında yayınlamaya hazırlandığı gerekçe, genelkurmay başkanının ayağının tozuyla Ergenekon sanıklarına ziyaretçi göndermesi, devlet görevlilerinin bir kısmının disipline ve hukuka uymamakta ısrar edeceğini gösteriyor.
Benim fikrim hep aynı.
Süratle seçime gidilmeli.
Sonra da devlet yeniden kurulmalı.
Hukuk önemsenmeli, devlet görevlileri bir disiplin içine alınmalı, ordu ve yargı halkı bir kez daha görmeli.
Yoksa bunun sonunu alamayacağız.
Bu keyfilikle batıracak bunlar bizi.
Biz ömrümüzü bu tuhaflıklarla harcadık, bari gençleri kurtaralım.
Onlar doğru dürüst bir devletin olduğu bir ülkede yaşasınlar.
Orduyla çete sanıkları arasında resmî bağların kurulamayacağı bir ülkede.

Kaynak: Altan ülkenin yeniden kurulmasını istedi | 8sutun

pulsarkuant

Asistan
Reaksiyon puanı
0
OVYmcCoG.jpg

Hasan Celal Güzel
Radikal

TSKnın yargıya müdahale skandalı
Düşünebiliyor musunuz? İki emekli orgeneral, terör örgütü mensubu, hattâ yöneticisi olmak ve anayasal düzen aleyhinde darbe teşebbüsünde bulunmak suçlarından sanık olarak tutuklanıyor. Mahkeme, tutuksuz yargılanma taleplerini kabul etmiyor. Tutuklandıktan iki ay geçtikten sonra bu terör ve darbe sanıkları, bir korgeneral tarafından ziyaret ediliyorlar. Üstelik bu ziyaretin TSK adına yapıldığı açıklanıyor.
Bu olaya en hafif tâbiriyle bir ‘skandal’ demez de ne dersiniz?..
Bu ziyaretin ‘insanî’ maksatlarla yapıldığına aslâ inanmıyorum.
Yargılama sona ermiş bulunsaydı ve generaller mahkûm edilmiş
olsalardı, ‘TSK adına’ olmamak şartıyla kendilerine yapılacak ziyaretler insanî amaçlı sayılabilirdi. Ancak, henüz tutuklu sanık durumunda bulunan terör ve darbe zanlısı generallerin, TSK adına olduğu vurgulanarak ziyaret edilmeleri, yargıya açıkça müdahaleden başka bir anlam taşımaz.
Önceki Genelkurmay Başkanı Büyükanıt Paşa, böyle bir ziyareti akıl edememiş miydi? ‘Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır’ demeyiniz. Bu ziyaretin TSK adına gerçekleştirilmesi, hukuka ve demokrasiye meydan okumak demektir ve ‘yiğitlik’ değil ‘ocakçılık’tır.
TSK’nın bu dönemde başında bulunanların sebep oldukları bu skandal, Türk Silâhlı Kuvvetleri’nin manevî şahsiyetini temsil edemez.
Bazıları, ‘Efendim herkes konuşuyor, generaller niye konuşmasın?’ derler. Generaller ‘herkes’ten farklıdır. Çünkü ellerinde, milletin onlara vatan savunması için verdiği silâhlar vardır. Onları, herkesten farklı ve güçlü yapan da budur. Ellerindeki silâhı, sırtlarındaki üniformayı çıkarırlar, siyasete girerler, istedikleri gibi konuşurlar ya da terör sanıklarını ziyaret edebilirler. Lâkin, ellerinde silâh, sırtlarında üniforma varken konuşamazlar, yargıya ve siyasete müdahale edemezler. Aksi takdirde suç işlemiş olurlar.
Genelkurmay Açıklaması’nın sonunda bir de alay eder gibi ‘TSK’nın yargıya olan saygısı ve güveni tamdır’ deniliyor. Yargıya zerre kadar saygısı olanlar, âdeta mahkemeye gözdağı verir gibi terör ve darbe sanıklarını ziyaret edip ‘TSK adına ziyaret gerçekleştirilmiştir’ cakasıyla şecaat arz ederler mi?!..
Bu talihsiz ziyaret mahkeme kararlarını peşinen şaibeli hâle getirmiştir. Henüz bu emekli generaller hakkında hazırlanan ‘Ek İddianame’ dahi açıklanmamışken TSK’nın baskısına maruz kalan mahkeme, hangi kararı verirse versin, kararı tartışılacaktır.
Bir ‘Yeniçeri dayanışması’nı andıran bu ‘ocakçılık’ gayreti, korkarım başımıza büyük gâileler açacaktır.
Sırası gelmişken ‘Ergenekon Çetesi’ ile TSK bağlantısının da daha iyi sorgulanması gerektiğini işaret etmeliyiz. Bütün çağrılarımıza rağmen, TSK’nın üst yöneticileri Ergenekon iddiaları ile aralarına kesin bir çizgi çizememiştir.
Eski Jandarma Genel Komutanı ve yeni Kara Kuvvetleri Komutanı Koşaner Paşa, Ergenekon Dâvası üzerine söylenenlerden şikâyet ederek Jandarma’nın yıpratıldığını söylüyor. İnsaf ediniz, sadece bizim Radikal’de bir hafta boyunca manşetten yayımlanan fişleme rezaletine karşı tek kelime cevap vermeyenler, JİTEM’in yasa dışı eylemleri konusunda suskun kalanlar, nasıl olur da yıpratılmaktan şikâyet edebilirler?
Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Babaoğlu da, Ergenekon’un ne olduğunun belli olmadığını söylüyor. Ben size anlatayım Paşam; Ergenekon, içinde çok sayıda generalin, albayın ve askerin yer aldığı bir terör örgütüdür. Dâvaya tesir edip küçümsemeye kalkacağınıza içinizdeki çetecileri temizlemeye çalışınız.
Halk arasında sık sık şu soruya muhatap oluyoruz: ‘Bu Ergenekon Dâvası, suçluları ortaya çıkarabilir mi?’ Eğer TSK’nın başındakiler Ergenekon sanıklarını ziyarete ve himayeye devam ederlerse elbette bu dâvadan netice alınması zorlaşır. Ergenekon da Şemdinli’ye dönüşür.
Kamuoyu, Ergenekon Çetesi’nin askerî bağlantıları bakımından şüphe içindedir. Çete’nin açıklanan önde gelen sanıklarının asker olması bu şüpheyi haklı kılmaktadır. TSK’nın, bırakınız çetecileri ziyarete gitmeyi, kendi içindeki çete bağlantılarını temizlemesi gerekir. Aksi takdirde, Ergenekon Çetesi’nin hukuk dışı eylemlerinin faturası TSK’ya çıkacak ve bu önemli kurumumuz itibar kaybedecektir.

TSKnın yargıya müdahale skandalı - Hasan Celal Güzel | 8sutun

ChernobyL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
:D Ben buna gülerim ya. Kardeşim asker oraya ne amaçla gitti bir şey biliyormusunda atıp tutuyorsun. Önce ne amaçla gittiklerini bil sonra konuş.

ne amaçla gitmiş olabilir darbecilerin yanınna bu vatana ihanet edenlerin yanına???

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
okadar eminsinizki? maksat karalamak olsun
okadar eminseniz getirin fotoğraf , belge öyle konuşun

Büyük Kulüp, İlker Paşa'yı soruşturup almış!
Başbuğ'a kabul belgesinde haraket gibi sözler...

İlker Başbuğ'a Büyük Kulüp'e kabulünde hakaret gibi sözler...
İlker Başbuğ'un Büyük Kulüp'e kabul belgesini dün Vakit Gazetesi yayınlayınca Genelkurmay'dan sert açıklama geldi. Açıklamanın ardından üyeliğiyle ilgili bir ayrıntı gözlerden kaçmıştı. Oysa Büyük Kulüp'e üyeliğe kabulünü gösteren resmi belgede Türkiye Cumhuriyet Kara Kuvvetleri Komutanı İlker Başbuğ'a hakeret gibi şu sözler yer alıyor: “Büyük Kulüp Derneği'ne üyelik için yapmış olduğunuz başvurunuz ilgili kurullarca tetkik edilmiş olup, Yönetim Kurulumuzun 09.12.2006 tarihinde yapmış olduğu toplantıda üyeliğe mani haliniz bulunmadığı anlaşıldığından, Büyük Kulüp üyeliğine kabulünüze karar verilmiştir.”
Kara Kuvvetleri Komutanı İlker Başbuğ hakkında yapılan bu 'tetkik' ve 'soruşturma' yeni tartışmanın odağı haline geldi. Büyük Kulüp'ün Türkiye Cumhuriyeti Kara Kuvvetleri Komutanı'na nasıl tetkikte bulunduğu ve hakkında soruşturma yapması merak konusu oldu. Genel Kurmay Başkanı olacak bir Paşa'nın böyle bir kulübe girmesi için maruz kaldığı bu tür uygulamalara ses çıkarmaması ve göz yumması herkesi şaşırttı.
“SABIKA KAYDINA BAKTIK”
Kulüp yetkilileri, her üye adayına olduğu gibi Başbuğ’un da “güvenlik soruşturması”na tabi tutulduğunu belirterek, “Adaylar hakkında 10-15 gün süren bir araştırma yapılıyor. Sabıka kayıtlarına bakılıyor, ona göre üyeliğe kabul ediliyor veya edilmiyor. Bir de adayın içeriden referansının olması gerekiyor” bilgilerini verdiler.
Belgeden, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ’un 1882 yılında İngiliz Elçisi Sir Alfred Sandison tarafından kurulan “Büyük Kulüp” adlı derneğe üyelik başvurusunda bulunduğu ve başvurusunun kabul edildiği anlaşılıyor. Dernek Başkanı Duran Akbulut, İlker Başbuğ’a gönderdiği 18.12.2006 tarihli yazıda şunları kaydediyor: “Büyük Kulüp Derneği'ne üyelik için yapmış olduğunuz başvurunuz ilgili kurullarca tetkik edilmiş olup, Yönetim Kurulumuzun 09.12.2006 tarihinde yapmış olduğu toplantıda üyeliğe mani haliniz bulunmadığı anlaşıldığından, Büyük Kulüp üyeliğine kabulünüze karar verilmiştir.”
Yazıdaki “tetkik edilmiş olup” ve “üyeliğe mani haliniz bulunmadığı” ifadeleri, “Kulüp, Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli makamlarından birinde bulunan bir komutanla ilgili ‘güvenlik soruşturması’ yapmış” şeklinde yorumlanıyor.
Üyeliğe kabul yazısının devamında da şöyle deniliyor: “Bilgi edinmenizi rica eder, aramıza hoş geldiniz der, üyeliğinizin size ve kulübümüze hayırlı olmasını diler, saygılar sunarım.”

kulup.jpg

BU NASIL BİR KULÜP?
“Seçkinler kulübü” olarak da bilinen Kulüp’ün resmi internet sitesindeki şu bilgiler dikkat çekiyor: “1882 yılında İngiliz Elçisi Sir ALFRED SANDISON tarafından başlatılan çalışmalar sonucu: diplomat, yönetici ve işadamlarından oluşan 30 kurucu üyenin sosyal amaçlarla kurdukları (CERCL’E a’PERA) adlı kulüp 1884 yılında (CERCL’E d’ORIENT) adını almıştır… Toplumumuzun tarihindeki en büyük bunalımların ve değişmelerin yaşandığı sürecin tanığı olan kulübümüz aynı zamanda bu olaylarda rol üstlenmekle birlikte, üyelerinin bunlara fiilen katıldığı bir cemiyet olmuştur.”
İŞTE O KULÜBÜN YÖNETİM KURULU
Duran Akbulut (Yönetim Kurulu Başkanı)
Yüksel Yalova (2. Başkan)
Mehmet Seren Dinçler
O. Taylan Kendirli
Melih Tavukçuoğlu
Tevfik Altınok
Mehmet Nuri Kuriş
Atalay Şahinoğlu
Mehmet Özcan
Mustafa İscan
Aslan Adıgüzel
YEDEK ÜYELER
Numan Erdem
Figen Tanyeri
Müge Yazgan
Reyhan Şahin Benzes
Burhan Çavuşoğlu
Alper Poyraz
BALOTAJ KURULU
Org. Çevik Bir (Başkan)
Bedri İnce (2. Başkan)
Haşmet Olgaç (Asbaşkan)
Perviz Zekioğlu
Koptagel İlgül
Misel Gülçiçek
Turhan Sarıgülle
Sadettin Sükan
Hakkı Kalkavan
Coşkun Bekar
Vedat Bayram
Hakan Öncel
Başar Nuhoğlu
Behruz Vatandost
İsmail Yıldız
YEDEK ÜYELER
Mahmut Tanyol
Elif Göktan
Mehmet Sena Yüceöz
Hakan Kefoğlu
Sami Gören
DİSİPLİN KURULU
Mehmet Moğultay (Başkan)
Nazmi Akiman (2. Başkan)
Şükrü Aytekin İlhan
Org. Necati Özgen
Erol Cihan
Emekli Amiral Nezih İşeri
Eski Müsteşar İlhan Kesici
Sevgi Gümüştekin
Mehmet Yıldırım
Fikret Öztamur
İlter Ural
YEDEK ÜYELER
Ruşen Sağıroğlu
Tekin Akmansoy
Ercüment Ünlü
Kerem Ertan
Sinan Kılıç
SİCİL KURULU
Uğurman Yelkencioğlu (Başkan)
Yüksel Erikmen (2. Başkan)
Serdar Tepe
Adem Ceylan
Haydar Yanıkoğlu
YEDEK ÜYELER
Sami Behar
Hande Yılmaz
Işık Seyran
DENETLEME KURULU
Engin Berker (Başkan)
Kadir Boy
Erol Pelister
YEDEK ÜYELER
Haluk Demirtopuz
Mehmet Vodina
İbrahım Çehreli

BUGÜN GAZETESİ - HAYAT ASLINDA BUGÜN'DEN İBARETTİR - Büyük Kulüp, İlker Paşa'yı soruşturup almış!

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Meğer kulüp, MASON merkezliymiş

Vakit'in Org. İlker Başbuğ'un üyesi olduğunu deşifre eden haberinde “masonlarla bağlantılı” gösterdiği gerekçesiyle gazete ve haberde imzası bulunan gazeteci hakkında dava açan Büyük Kulüp'ün masonlar tarafından kurulduğu tescillendi.

Tarihçi Cezmi Yurtsever'in araştırmalarına göre, Kulüp ilk yıllarında, Ermeni asıllı Abraham Paşa'nın Beyoğlu Pera'daki tarihi binasında, Osmanlı Masonlar Kulübü ile birlikte hizmet veriyordu. İlk üyelerinden biri Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Locası'nın kurucusu Talat Paşa idi.
30 Ağustos'ta resmen Genelkurmay Başkanı olacak olan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ'un kamuoyunda büyük yankı uyandıran “Büyük Kulüp üyeliğini” Vakit ortaya çıkarmıştı. Başbuğ'un Büyük Kulüp üyeliğine kabulünü gösteren belge 15 Haziran tarihli Vakit'te yayınlanmıştı. Fatih Akkaya imzalı haberde, Büyük Kulüp'ün çok sayıda mason üyesinin de bulunduğuna vurgu yapılarak, İlker Başbuğ'un böyle bir kulüpte ne görev yapacağı sorgulanıyordu.

Başbuğ'un üyelik başvurusunun kabulünü gösteren 18 Aralık 2006 tarihli belgenin yorumlandığı haberde, söz konusu kulübün Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli makamlarından birinde bulunan bir komutan hakkında “güvenlik soruşturması” yaptığına dikkat çekilerek, “Bu nasıl bir kulüp” sorusuna cevap aranıyordu. Belgede İlker Başbuğ'a hitaben “Büyük Kulüp Derneği'neüyelik için yapmış olduğunuz başvurunuz ilgili kurullarca tetkik edilmiş olup, Yönetim Kurulumuzun 09.12.2006 tarihinde yapmış olduğu toplantıda üyeliğe mani haliniz bulunmadığı anlaşıldığından, Büyük Kulüp üyeliğine kabulünüze karar verilmiştir” deniliyordu. Sözkonusu kabul yazısında ayrıca "Bilgi edinmenizi rica eder" şeklinde bir ifadeye yer alıyordu. Resmi yazışmalarda "rica etme" tabiririn, üst makamdan alt makama kullanılan bir hitap şekli olarak kullanıldığı göz önünde bulundurulunca, Büyük Kulüp'ün yönetim kurulu karşısında Kara Kuvvetleri Komutanı'nın işgal ettiği makamın "ast" olarak değerlendirildiği görülüyordu.

“MASONLARLA BAĞLANTILI GÖSTERİLDİK” DİYE DAVA AÇTI ANCAK…
Vakit'in büyük yankı uyandıran bu haberi üzerine Büyük Kulüp gazete ve belgeyi ortaya çıkartan Fatih Akkaya hakkında “masonlarla bağlantılı” gösterildikleri gerekçesiyle dava açtı. Ancak Tarihçi Yurtsever'in araştırmaları sonucunda ortaya koyduğu bilgiler, Vakit'in haberinde geçen bilgileri doğruladı. Tarihçi Yurtsever'in araştırmalarına göre, Kulüp ilk yıllarında, Ermeni asıllı Abraham Paşa'nın Beyoğlu Pera'daki tarihi binasında, Osmanlı Masonlar Kulübü ile birlikte hizmet veriyordu. İlk üyelerinden biri Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Locası'nın kurucusu Talat Paşa idi.

ADINDA SADECE “MASONLAR” KELİMESİ YOKTU
Tarihçi Yurtsever, Büyük Kulüp'e ilişkin araştırmasının sonucunu kişisel web sitesi Cezmi Yurtsever Kişisel Web Sitesi - Ana Sayfa adresi aracılığı ile kamuoyuna açıkladı. Açıklamasında tarihi fotoğraflara da yer veren Yurtsever “Abraham Paşa'nın apartmanında Cercle d'Orient ile ‘Grand Orient Masonlar locasının' birlikte çalışması tesadüfi olabilir mi! Cercle d'Orient'in adı içinde sadece ‘Masonlar' kelimesi yoktu. Ama kurucuları Masonlar idi” yorumunda bulundu.

KURUCUSU İNGİLİZ ELÇİSİ SANDİSON
Yurtsever'in sitesinde yayınladığı Büyük Kulüp'e ilişkin bilgiler şöyle: “Büyük Kulüp'ün logosunun altında ‘1882 Cercle d'Orient' açıklaması vardır. Türkçesi ‘Doğu çevresi' veya ‘Şark çemberi' anlamlarına da gelir. Circle d'Orient Fransızca bir terim olmasına rağmen onun 1882 yılında kuruculuğunu İngiltere'nin İstanbul Elçisi Sandison yapmıştır. İngiltere Kraliyet ailesinin Osmanlı ülkesindeki en yetkili temsilcisidir Sandison. İngiltere'nin siyasi misyon şefidir. Circle d'Orient'in kuruluş yeri Beyoğlu/Pera semti olduğu için başlangıçla ‘Cercle d'Pera' olarak da isimlendirilmiş, kuruluşundan kısa süre sonra 1884 yılında Circle d'Orient adını almıştır. İngiltere'nin İstanbul'daki Elçilik binası da Pera'dadır.”

MASONLAR KULÜBÜ İLE AYNI BİNADA HİZMET VERMİŞ
“Cercle d'Orient'in kurulduğu çalışmalarına başladığı tarihi bina da Osmanlı yönetiminde etkisi olan Ermeni asıllı Abraham Paşa'ya ait idi. Ve Beyoğlu'nda tarihi ana caddenin kıyısında bulunuyordu. Abraham Paşa'nın tarihi binasında aynı zamanda Osmanlı Masonlar Kulübü de hizmetlerini sürdürüyordu. Osmanlı Mason locasının da adı ‘Grand Orient' (Büyük Doğu) idi. Abraham Paşa'nın apartmanında Cercle d'Orient ile ‘Grand Orient Masonlar locasının' birlikte çalışması tesadüfi olabilir mi! Cercle d'Orient'in adı içinde sadece ‘Masonlar' kelimesi yoktu. Ama kurucuları Masonlar idi.”

ÜNLÜ MASON TALAT PAŞA DA ÜYESİYDİ
“Sonraki yıllarda 1909'da ‘Grand Orient Mason Locası' Talat Paşa başkanlığında Hür ve Bağımsız Masonlar Locası olarak isim aldı. Talat Paşa aynı zamanda ‘Circle d'Orient'in de üyesi idi. 1930'lu yılların başlarında Circle d'Orient'in adını değiştirme konusu gündeme geldi. Toplantı tutanakları Türkçe ve Fransızca olarak yazıldı. Ve 1936 yılında ‘Büyük Kulüp' adını aldı. 1960'lı yıllardan sonra ise Mason locaları ile Büyük Kulüp'ün serpilmesi gerekiyordu. Büyük Mason locası Kadıköy'e taşındı. Büyük Kulüp de Kadıköy Çifte Havuzlar semtine yerleşti. Deniz kıyısında plajı, hemen yanı başında koruluk olarak da korunan yeşil park alanı ile ‘Doğa cenneti' olarak tasarlandı. Havuzda yıkanarak serinleyenler, güneşin batımını izlerken şarkı söyleyenler, balolarda göğüs dekolte genç ve güzel bayanlar ile yanak yanağa dans edenler, resim sergisinde viskisini yudumlayarak entelektüel pozlar verenler…Her iki laflarının arasına ‘Cumhuriyet, Atatürk, Laiklik' kelimesini sokuşturanlar… Kulübün yönetim kurulu geleneklerine sımsıkı bağlılığı ile tanınıyordu. Üye kabullerinde kişinin ekonomik durumu ve sicili araştırılıyordu. Ve genelde üyelerinin büyük çoğunluğu da önde gelen masonlar idi.”

MASON İLİŞKİSİNİ ORTAYA KOYDU VE BAŞBUĞ'A SORDU
Tarihçi Cezmi Yurtsever sitesinde, İlker Başbuğ'un, masonlarla ilişkisini ortaya çıkarttığı Büyük Kulüp'e neden üye olduğunu da sorguladı. Başbuğ'a hitaben kaleme aldığı yazısında Yurtsever, “Büyük Kulüp üye kartını iptal ve yırtıp çöpe atacak kadar cesur musunuz!” diye sordu. Yurtsever'in o yazısı şöyle: “Kişisel tercih hakkını kullanarak Büyük Kulüp üyeliğine başvuru ve kabul haklarını elde ettiniz. İstanbul'a geldiğinizde Devletin imkanları ile kurduğu Orduevlerinin imkanları sizler için yeterli gelmemiş olabilir. Ne de olsa iş ve basın çevreleri ile buluşmanız, İngiltere ve ABD siyasi ve diplomatik misyon şefleri ile aynı masada kahve içmeniz…'Yalancı cennet' olarak tasarlanan kulüp ortamında lüks hayat sürmeniz sizin tercihinizdir. Diğer yandan yıllardan beri Türkiye'yi tehdit eden PKK terörüne karşı operasyon bölgelerinde asker kıyafetleri ile dolaşıp halka, askerlere moral vermeniz de haber metinlerine fotoğraf karelerine yansımış olabilir. Ama yine Türkiye'de bitmeyen bir terör ortamının da varlığını bilen herkes gibi bu hususta yüreği yananlar da şehit aileleri olsa gerek. Açık konuşalım! Ordular kumandanı ve ‘General' rütbesinde bir yetkili olarak üyesi olduğunuz Büyük Kulüp'ün kuruluş kökenleri ve 135 yıla dayanan tarihi göz önüne alınarak adı geçen kuruluşun Osmanlı ülkesinde mason localarının da kurucuları arasında bulunan İngiltere elçilik misyonu tarafından kurulduğunu bilmez misiniz! Büyük Kulüp veya ‘Cercle d'Orient'e üye olurken bağlı olduğunuz Genelkurmay'dan izin aldınız mı! Benzer şekilde bir ordu mensubu subayın herhangi bir kulüp dernek veya kuruluşa üye olmasına izin verir misiniz! Türk askerleri vatanları ve inandıkları değerler uğruna ‘Allah Allah' sesleri ile düşmana karşı hayatını ortaya koyarak mücadele verirken geride kendisine emir veren yöneten bir kumandanının ‘yalancı cennetlerde keyif çatması' olayını bildiğinde ne düşünürdü acaba! Özetle: Büyük Kulüp üye kartını iptal ve yırtıp çöpe atacak kadar cesur musunuz!”

KULÜP'E MASON İLİŞKİSİNİ SORDUK: “VAR/YOK DİYEMEM”
Büyük Kulüp yetkilileri, kuruluşunun ilk yıllarında Beyoğlu'ndaki binada Mason Locası ile birarara hizmet verdikleri iddiasının doğru olup olmadığı konusundaki soruları cevapsız bıraktı. Kulüp Genel Müdürü Atacan Yücel, masonlarla bir bağlantılarının olmadığını söylerken, tarihi bilgilere sahip olmadığını dolayısıyla bu konuda bir açıklama yapamayacağını söyledi. Atacan, “Mason kurucu üyeniz oldu mu, şu an mason üyeniz var mı?” yönündeki sorularımız karşısında ise “Var da diyemem yok diyemem. Bu konularda bir şey söyleyemem” dedi.

Meğer kulüp, MASON merkezliymiş -- haber5com

MtHan

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Hey Allah'ım! Kardeşim siz Başbakan denen şahsın adını hatırlamadığım şahsiyetin önünde diz çökmüş fotoğrafına ve hakkında çıkmış haberlere bu kadar kafa patlatmadınız. Genelkurmay Ergenekon sanıklarına adam yolladı diye mi bu kadar yaygara? Hemde bu eğildiği şahıs terörist olmasına karşın. Onlar teröre bulaşmış olsa da askerdi sonuçta. Asker onlara sahip mi çıktı? Görüşmede ne konuştular bir fikriniz var mı da saçmalıyorsunuz? Onlar asker olduğuna göre bir çok sırrı da biliyorlar... Neyse sizi anca ahirette her şey açığa çıkınca ikna ederler :|

pulsarkuant

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hey Allah'ım! Kardeşim siz Başbakan denen şahsın adını hatırlamadığım şahsiyetin önünde diz çökmüş fotoğrafına ve hakkında çıkmış haberlere bu kadar kafa patlatmadınız. Genelkurmay Ergenekon sanıklarına adam yolladı diye mi bu kadar yaygara? Hemde bu eğildiği şahıs terörist olmasına karşın. Onlar teröre bulaşmış olsa da askerdi sonuçta. Asker onlara sahip mi çıktı? Görüşmede ne konuştular bir fikriniz var mı da saçmalıyorsunuz? Onlar asker olduğuna göre bir çok sırrı da biliyorlar... Neyse sizi anca ahirette her şey açığa çıkınca ikna ederler :|

Ya kardeşim sen önce şu yukarıdaki belgelere bir açıklama yap. Bu kadar körü körüne sen kimi savunuyorsun? ilker denen adamı şahsen mi tanıyorsun. Adamın ağlama duvarında ağlamasına ibadet etmesine ne diyeceksin. Camide de resmi var diyeceksin ama orda ibadet etmiyor ziyaret ediyor!! Onu papa bile yapıyor. Ama ağlama duvarında ibadet eden senin körü körüne arka çıktığın ilker efendi.
Sizin kafaya belgeler bile yetmez. Bugüne kadar bir chp kafasının bağnazlıktan kurtulduğunu görmedim.

мυяαт

Asistan
Reaksiyon puanı
1
müslüman olacak die bi kaide yok ki ne bu kavga:wassat:

ChernobyL

Asistan
Reaksiyon puanı
0

tamam işte bizde onu soruyoz niye darbecileri ziyarete gitti bu adamlar ayrıca sen de ne konuştuıklarını biliyo gibi bizi karalamaya çalıyosun..niye gittiklerini söylemediler bile sen git bi darbeci askerlerle görüş, açıklama yapma bizde asker ziyareti deyip geçelim böyle önemli bir olay bu kadar basit mi???

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Ya kardeşim sen önce şu yukarıdaki belgelere bir açıklama yap. Bu kadar körü körüne sen kimi savunuyorsun? ilker denen adamı şahsen mi tanıyorsun. Adamın ağlama duvarında ağlamasına ibadet etmesine ne diyeceksin. Camide de resmi var diyeceksin ama orda ibadet etmiyor ziyaret ediyor!! Onu papa bile yapıyor. Ama ağlama duvarında ibadet eden senin körü körüne arka çıktığın ilker efendi.
Sizin kafaya belgeler bile yetmez. Bugüne kadar bir chp kafasının bağnazlıktan kurtulduğunu görmedim.

hadiyeceğim tek şey kendi başınızı yiyin !!!.

anca çarptıın kelimenin bilmem kaçıncı anlamından anlam çıkarın
ama dedim ya kendi başınızı yiyin !

MtHan

Profesör
Reaksiyon puanı
14
@pulsar
Hem ben chp li değilim arkadaşım. Hiç bir parti taraftarı da değilim. Şöyle bakınca hiç bir partinin bu ülkeye fayda getireceğini sanmıyorum. Yalnız Pamukoğlu paşanın konuşmalarını ve yaptıklarını gördüğüm için ilk oyum ona olacak nasipse. Başa gelirde diğerleri gibi çıkarsa ya hiç ismi duyulmamış partiye veririm yada boş oy atarım. Onun için onu savunanı chpli bunu savunanı akp li diye ayırmayın.