İlk Unicorn Peak Games'te son durum ne? Toon Blast Zirvelerde!

Bu konuyu okuyanlar

wittroc

44
Emektar
Katılım
15 Kasım 2020
Mesajlar
6,326
Çözümler
36
Reaksiyon puanı
11,200
Puanları
113
Yaş
20
Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl Peak Games, ABD'li Zynga'ya 1.8 milyar dolar gibi bir fiyata satılmıştı. Candy Crush gibi bir dönemin en popüler oyunlarının yapımcısı olan Zynga, bünyesine kattığı oyunlar sonrasında ABD'de zirveye taşındı.

zynga-687.png

Toon Blast, oyun pazarını yerle bir ediyor
Analist Doug Curetz, yaptığı paylaşımda Toon Blast'ın 2020 yılının Temmuz ayında Toon Blast'ın Apple Store'da 12. sırada bitirdiğini gösterdi. Toon Blast ve diğer oyunlarla beraber Zynga, kendini aştı ve zirveye yerleşti. Tabii bu başarıda diğer market olan Google Play Store'un da etkisi var.

Bunlar sonrasında Zynga, yılın üçüncü çeyreğinde tam 503 milyon dolar gelir elde etti. Bu üçüncü çeyrek sonuçlarına bakıldığında Zynga'nın günlük 31 milyon, aylık 83 milyon aktif kullanıcıya sahip olduğu görüldü. Her ne kadar bunlar önceki dönemlere göre daha iyi olsa da şirket hâlâ zarar etmeye devam ediyor.

Japonya'da en çok indirilen oyun: Toon Blast
Toon Blast, en büyük ikinci pazar olan Japonya'da 2020 yılında hem Apple Store, hem Google Play Store'un en çok indirilen oyunu oldu. İndirme oranı yüzde 41, gelirlerde yüzde 126 artış yakalayan şirket, emeklerinin de karşılığını almış oldu. Buna ek olarak 2020 yılında 5 milyon yeni kullanıcı da 3 yıllık Toon Blast'ı indirdi.

Umarız ki şirket, bu başarılarını 2021'de daha da katlar. :)
 
Üst