İlk Türk Uzay Oyunu

Ecevit BIKTIM

Profesör
Reaksiyon puanı
26
On line oyun sektörünün ilk Türk uzay oyunu olan Swon6'da, (Sistem Harikaları 6) çok uzak bir galakside kariyerine başlayan dünün tecrübesiz komutanları efsane yazıyor.

Yoğun rekabetin yaşandığı Internet tabanlı On line oyun piyasasında Türklerin de var olduğunu göstermek için yola çıkan Emibel Ltd ve Arma Teknik Ltd. yıllardır Türkiye'de oynanan on line oyunlardaki yabancı oyun kavramları karşısında on line oyun piyasasına getirdiği yenilikler ve yeni açtığı Evren'ler ile oyun sektörünün standartlarını yeniden belirliyor.
Yüzde 100 Türk sermayeli ve Türkçe oynanan Swon6 on line uzay oyun olarak, uzun ve yorucu çalışmaların ardından Ekim 2008'de "Open Beta" sürümünü Türk kullanıcılarının beğenisine sundu. Deneme sürümü sonrasında 17 Şubat 2009 tarihinde "Swon6 1. Evren" olarak yayın hayatına başladı ve 6 Nisan 2009'da "Swon6 Evren 2" açtı. Yoğun ilginin artarak devam etmesi üzerine ekim ayı içersinde "Swon6 Evren 3" açıldı.

swon11263075269.jpg

Online uzay oyunlarında bir ilk : Havadaki savaşlar....

Hiç bir online uzay oyununda olmayan ve daha önce denenmemiş havadaki savaşlar modülü, Swon6 ile gerçekleşiyor. Uzaydaki yaşamın eskisi kadar güvenli olmadığı Swon6' da filoları havada tutmak veya düşman gezegenlere saldırmak çok daha tehlikeli olacak.
Havadaki savaşlar modülü ile sizlere yaklaşan düşam filosuna filo roketleri ile saldırı yapıp onları zayıf düşürebilecegiz gibi düşman daha gezegenimize gelmeden filomuzu düşmana dogru gönderip onları uzayda seyir halindeyken yok edebilirsiniz ya da dostlarınızın da arkasını kollayarak onlara saldırmaya cesaret etmiş düşmanlara havada süpriz ataklar yapabilirsiniz...
swon21263075284.jpg

Swon6'da kendi kaderinizi çiziyorsunuz...

Galaksinin bir köşesinde kariyerlerine başlayan oyuncular, gezegenlerinin sahip oldukları zenginlikler ve oyuna adını veren "wonderlar" (harikalar) sayesinde oyunda ilerliyorlar. Kaynaklarını kendi hedefine göre "iyi" ya da "kötü" yönde planlayıp geliştirerek kendi kaderlerini çiziyorlar.
Mevcut kaynaklarının yanı sıra, zamanla gerçekleştirekleri bilimler, buluşlar ve stratejiler ile kendilerini savaşçı, ekonomist veya gezegenci olarak geliştirebiliyorlar. Yaptıkları bilimsel araştırmalara göre yeni gemiler ve savunma silahları üretip, yeni koloniler kurabiliyorlar.

:: Türk yapımı oyunlar ilginizi çektiyor mu?
Yazan: Ecevit Bıktım
SDN - http://shiftdelete.net

martymcfly

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Bu tür oyunlar için ilk düşüncelerim milletin hile yapmaya çalışması ve çoluk çocuğun doluşmasıdır. netten sadece hattrick oynuyorum ama Türk oyunu olduğu için biraz bakarım.

since1453

Doçent
Reaksiyon puanı
16
Kayıt oldum deneyeceğim, bilgilendirme için teşekkürler.

adrasa

Dekan
Reaksiyon puanı
37
bn de başladım evren 3 deyim ağır ağır bişiler yapmaya çalışıyorum

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Cüneyt arkın yokmu :) nasıl türk uzay oyunu cüneyt babasız uzayın ne zevki var

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Oyunlarla pek aram olmasa da bunu bir denemekte fayda var. :)

ugurhanuslu

Profesör
Reaksiyon puanı
43
türk oyunu olsa adı türkçe olurdu be... hiç böyle oyunlara yanaşmıyorum. güye crysis de türk oyunuymuş ama o zaman niye isimlerini türkçe yapmıyorlar?

Hammers

Doçent
Reaksiyon puanı
5
türk oyunu olsa adı türkçe olurdu be... hiç böyle oyunlara yanaşmıyorum. güye crysis de türk oyunuymuş ama o zaman niye isimlerini türkçe yapmıyorlar?

Crysis Türk oyunu felan değil.. Yurt dışında doğmuş büyümüş, Türkiye'ye belki hiç gelmemiş olanların başını çektiği oyunun Türk yapımı olarak anılması saçma geliyor bana.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Bu oyunu ilk çıktığında oynamıştım hatta çıkmasını beklemiştim travian türü bir browser oyunu koloni kuruyorsun sonra gemiler falan beta serverde çok güçlüydüm ilk 200 arasındaydım yüzlerce savaş gemim(oyunda uzay gemisi bunlar) vardı(kruvazör türü şeyler)Hatta en güçlü ittifaklardan birine girmiştim gerçekten ittifak çok güçlüydü zaten kurucusu ilk 20 deydi sanırım.Savunma deseniz zaten yanıma yaklaşamazdınız.Premium beta server çıktı yani oyuna premium sistemi getirip 1.evreni açacaklardı premium serverde herkese beta olduğu için kredi verdiler bayağı kredisi vardı herkesin aynı anda birçok bina yapma hammadde fazlalığı işte ayrıcalıklar o serverde premium özellikler olduğu için kolayca beta serverdeki yerime gelmiştim sonra 1.evren açılacak dediler zaten beta ve premium serverde (2008 eylülünde ya da 2007 eylülünde beta server açılmıştı eylül ayı olduğunu hatırlıyorum)o kadar çok seviye vardı ki seviyesi 20 yi geçen binalarımda hala yüksel ibaresi vardı zaten birsürü bina var hangi birini yükselteyim hangi birini inşa edeyim.Sonra işte 1.evren açıldı beta ve premiumun tamamlanıp birleştirilmiş hali bir nevi tam sürüm 1.evren açıldıktan bir süre sonra beta ve premium serverleri kapattılar aaaa kaç ay oynadık güçlü olduk sonra kapattılar bare hesapları 1.evrene aktarsalardı dimi o kadar uğraşmıştım ilk 100e çok yakındım beta ve premium serverleri kapattıkları zaman hatta belkide ilk 100deyim dir bilmiyorum o serverler kapatılıp o kadar emeğim boşa gittikten sonra yanına bile uğramadım Türk oyunlarının en sevmediğim yani bu bir süre sonra premium özellikler.Hala da nefret ediyorum en az 3 ay neredeyse hergün oyundaydım bütün emeğim boşa gitti ismini duymak bile iğrendiriyor beni artık.Bu arada o wonder dedikleri özel binalar premiumsuz şekilde o kadar pahalıydıki beta serverde 1 yıl uğraşsam zor alırdım o binalardan bir tanesini e tabi ilk 10daki kişilerde vardı o binalar.

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Ogame nin yandan çarklısı gibi birşey olmuş. Artık bu tip browser oyunlarından soğudum iyice.

Garu

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Evren 3 de oynuyorum. İlk 50 ye girdim yavaş yavaşda yükseliyorum. İlk başta ogame benzeri sanıyordum fakat oynadıkca çok farklı olduğunu anladım. Dış görünüşe aldanmamak gerek. Oyunun işleyişi ve içeriği ogame den çok farklı. Ogame ile karşılaştırcak olursak Swon6 derim.

Garu

Asistan
Reaksiyon puanı
4

Her oyuncu kendisine göre saldırı,savunma yada gelişme şekli belirleye biliyor. Örnek olarak savaşcı bir oyuncu geminin farklı slotlarını istediği 3 silah ile doldura biliyor yada savunma. Kademeciler ise gezegen araştırmalarıyla savaş binalarları yerine Maden binalarına yöneliyor. Savunmacılar da aynı şekilde. Ogame'e benzetilen yanı filo var saldırıyorsun gemi patlatıyorsun ws.. Swon6 da nüfus diye bir etken var nufusun yeteri kadar olmadan gerekli binaları basamıyorsun. Saldırı yediğinde bu nufusu korumaya çalışıyorsun sadece gemileri korumaya çalışmıyorsun. Bende ilk başta ogame e benzetiyordum ama alakası yok. Swon6 oynuyorum diye ogame oynamıyor sanmayın 4 yıl oldu hala evren 15 de oynuyorum :)

Swon6 da tek kötü şey aktif oynayan sayısı çok az ve site asp olduğundanmı bilmiyorum yavaş işliyor.

Facit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu oyunu ilk çıktığında oynamıştım hatta çıkmasını beklemiştim travian türü bir browser oyunu koloni kuruyorsun sonra gemiler falan beta serverde çok güçlüydüm ilk 200 arasındaydım yüzlerce savaş gemim(oyunda uzay gemisi bunlar) vardı(kruvazör türü şeyler)Hatta en güçlü ittifaklardan birine girmiştim gerçekten ittifak çok güçlüydü zaten kurucusu ilk 20 deydi sanırım.Savunma deseniz zaten yanıma yaklaşamazdınız.Premium beta server çıktı yani oyuna premium sistemi getirip 1.evreni açacaklardı premium serverde herkese beta olduğu için kredi verdiler bayağı kredisi vardı herkesin aynı anda birçok bina yapma hammadde fazlalığı işte ayrıcalıklar o serverde premium özellikler olduğu için kolayca beta serverdeki yerime gelmiştim sonra 1.evren açılacak dediler zaten beta ve premium serverde (2008 eylülünde ya da 2007 eylülünde beta server açılmıştı eylül ayı olduğunu hatırlıyorum)o kadar çok seviye vardı ki seviyesi 20 yi geçen binalarımda hala yüksel ibaresi vardı zaten birsürü bina var hangi birini yükselteyim hangi birini inşa edeyim.Sonra işte 1.evren açıldı beta ve premiumun tamamlanıp birleştirilmiş hali bir nevi tam sürüm 1.evren açıldıktan bir süre sonra beta ve premium serverleri kapattılar aaaa kaç ay oynadık güçlü olduk sonra kapattılar bare hesapları 1.evrene aktarsalardı dimi o kadar uğraşmıştım ilk 100e çok yakındım beta ve premium serverleri kapattıkları zaman hatta belkide ilk 100deyim dir bilmiyorum o serverler kapatılıp o kadar emeğim boşa gittikten sonra yanına bile uğramadım Türk oyunlarının en sevmediğim yani bu bir süre sonra premium özellikler.Hala da nefret ediyorum en az 3 ay neredeyse hergün oyundaydım bütün emeğim boşa gitti ismini duymak bile iğrendiriyor beni artık.Bu arada o wonder dedikleri özel binalar premiumsuz şekilde o kadar pahalıydıki beta serverde 1 yıl uğraşsam zor alırdım o binalardan bir tanesini e tabi ilk 10daki kişilerde vardı o binalar.

Ben de sizin gibi open beta da başladım oynamaya sonra işlerim dolayısı ile brakmak zorunda kaldım, şu an 3. evrende oynamaya devam etmekteyim. ancak şunu unutmamak gerekir ki beta versiyonun mantığı budur zaten deneme sürümüdür ve kapanacağı bilinir. Sizin hesabınızın yeni açılacak olan evrene aktarılması mümkün değildir ve hiçbir oyunda beta sürümünde bu yoktur.
Ayrıca wonder dediğiniz binalar premium oyuncusu için de normal oyuncu için de aynı maliyetteler hiçbir farkı yok herkes aynı süreçte aynı maden ihtiyacı karşılığında yapıyor bu binaları.

sharprock

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
swon6 ogame e benzesede içersinde çok farklılık içeriyor ogame den çok daha eğlenceli ve kapsamlı olduğu kesin. Farklılıklardan bahsedeyim en önemlisi borsa burada oyuncular savaş ganimetlerini olsun hammaddelerini ve filolarını satışa sunup kredi kazanabiliyorlar hiç kredisi olmayan biri savaştan kazandığı ganimeti borsaya koyup kredi kazanmaya başlıyabiliyor kredilerle ekstra özellikler kazanma imkanı var. size gelen filoya roketlerle karşılık vererek karşı tarafı yıpratabiliyorsunuz filonuz varsa havada karşılıkta verebiliyorsunuz. ittifak arkadaşlarınızı koruyabilirsiniz yardım edebilirsiniz güçsüz arkadaşınız güçlü düşmana karşı kendini savunabilir yardımlarınızla. wonderlarla oyun stratejinizi belirleyebilirsiniz pek çok detay daha var. e2 de hala oynuyorum 25 ci sıradayım daha yükselebilirimde dikkatleri üzerime çekmiyeyim :D bence zevkli ve oynamaya değer bi oyun , TÜRK oyunu tavsiye ederim e3 te de varım :D

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
suya bir taş atmak daha eğlenceli.
bu tarz metin tabanlı(onlara grafik diyorsanız ancak kendinizi kandırırsınız) browser oyunlarını ilk türk uzay oyunu kabul edersek 2. türk uzay oyunu devrim falan olur herhalde.

bazı şeyleri görüpde başlamak lazım bu işlere. insanlar yaklaşık 10 yıldır counter-strike gibi 3d oyunları online oynarken bu tarz yapımlarla çıkıp akıllarını nasıl çelebilirsiniz. hele ki 3. kişilerin bilmediği kendi kuralları olan bir oyunu öğrenmek için onları ne zorlayabilir. ben söyleyeyim hiçbir şey.

umarım ben kafamı sert falan çarpmışımdır ve saçmalıyorumdur. çünkü aksi daha vahim

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Hayır türk yapımı oyunlar hiç ilgimi çekmiyor...

sharprock

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sen yalnız başına suya taş at :D bu browser bi oyun cs ile ne alakası var okadar istersen cevat yerlinin crysis oyununu serverlardan kapışıp oynayabilirsin al sana daha büyük bi devrim

jokerr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende en basta çok sıkıcı falan buldum oyunu ancak ne olduysa 1 senedir oynuyorum suan evren1 deyim ve ilk 20 içersindeğim... oyunun bana göre suan tek bir olumsuz yanı varsa üye sayısının az olması... oyundan bahsetmek gerekirse ilk önce şunu sölemek istiyorum ogame oynamadım hiç ancak ogame oynayan bir çok arkadasım belli bir zaman gectikden sonra ogame mi swon6 mı diye sorduğumda bana swon6 dediler tabi zevkler v.b. şeyler herkesde aynı olacak değil!!!..suan yeni bir evren acıldı evren3 yaklasık 1- 1,5 ay oldu acılalı...oyunda bina, bilimler, wonderler, gemi, savunma, roket, gibi bir cok sey yapıyorsunuz ve hepsinin farklı önemi var oyunda (( hele wonderler:D:D)) şunuda özellikle belirtmek isterim eğer oyuna basladınız ve belli bir zamandan sonra zaman sıkıntısından oyunu bırakabilirsiniz ancak tabi bu sizin maddi gücünüze bağlı eğer paranız ile kredi alırsanız sıfır bir hesapı kısa bir sürede çok iyi yerlere getirebilirsiniz oyunda hesapınızı ve krediyi oyunda bulunan borsa bölümünde madenlerinizi ve gemilerinizi satıpda kredi kazanabilirsiniz de!!!