İlk iş deneyimi

BeyDadaş

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu yıl okulumuz tarafından sjata başlatılacağız öğretmenimiz bizi belirli yerlere öğrencinin işe ile alakasına ve bilgi düzeyine bakıp stajer olarak göndericek fakat ilk iş deneyiminde ne gibi sorunlarla karşılaşırım bilmediğim için sizlerden öneri istiyorum.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
çoğu stajyer ilk birkaç gün aval aval oturup olanları izlemekle yetiniyor. sen yetinme, soru sor, muhabbet et, çekingen olma.. olma ki çalışanlar seni sevsin, sorularını içtenlikle cevaplayabilsin ve sana daha çok katkıda bulunabilsin..

aagkn

Profesör
Reaksiyon puanı
3
İlk intiba çok önemlidir,sakin ve sempatik olmaya çalış, çok sıkıntı yapma, rahat ol, Soruda sor tabi ama abartmadan herşeyi sorarak değil, bazı şeyleri gözlemleyerek kapmaya çalış, bu sana artı puan getircektir.
Zaten bulunduğun yerdeki kişiler sana yapman gerekeni veya yapmaman gereken şeyleri söyleceklerdir.
Şimdiden Allah kolaylıkar versin, Başarılar. :)

eskibirkullanici

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Aslında en önemlisi ilgi çekici olmak. Olabildiğince rahat ol ama çok da abartma. Yapılanları izle ve incele ve çok soru sormamaya çalış. Soracağın çok soru varsa bunları olabildiğince boş zamanlarda sormaya çalış çay kahve molasında. Sakın kendi halinde takılma çalışanlarla sürekli iletişimde ol ilginç konularda muhabbet et. Bir şeyler bildiğini onlara göstermek için konuşurken arada işle ilgili konulardan bahsetmeye çalış ama bildiğin kadarıyla.

Ben staj zamanımda böyle yaptım ve şu anki stajyerlerimden de aynısını bekliyorum :)

Wockeez

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
modern kölelik kısaca tanımı kimi yer vardır akşama kadar oturtur kimi yer vardır ayak işlerini yaptırır ortasını bulmaya çalış ve işyerini ve oranın çalışanlarını sevmeye bak yoksa o stajın bitmez :D

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
sorumluluk al yoksa çay götür kahve getir ile uğraşırsın.
firmanın işine yarıyabilecek birşeyler öğrenirsen firma sahibi seni unutmaz.
firmalar her zaman genç elemanları sever ve bünyesinde ister

BeyDadaş

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben adamlardan maddi birşey beklemiyorum zaten bana işi nasıl yapıcağımı iş hayatında nasıl başarılı olabilirim onu öğretmeye çalışsın o bana yeter,biraz çekingenliğim var ilk günde yanlış şeyler yaparım korkusu filan, hocaya sorduğum zaman bunları nasıl aşa bilirim diye gidince öğrencen filan diyo biraz korkutuyo gibime geliyo bunlara alışmam gerek biraz zaten fakat ilk defa bir iş yerinde çalışmaya başlayacağım için elim ayağım birbirine dolanıyo.
Sizede paylaşmış olduğunuz iş deneyimleriniz için tavsiyeleriniz için teşekkür ederim sağolun.

truemagic

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Fazla göze batma birşeyleri onlar söylemeden sen yapmaya çalış. En azından ilgilendiğini ve birşeyler öğrenmek istediğini görsünler. Birşeyler anlatırken can kulağı ile dinle.

efehakan

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Burda söylenilenlerin hiç birini yapma.Kimseyi oynama rahat olmaya çalışma, soru sormaya uğraşma.İçinden ne geliyosa onu yap sadece içinden geleni yap emin ol samimiyetin sayesinde ilerleyeceksindir

Tepelii

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ben Şuan Staj Gördüğüm Yerden Yazıyorum.İlk Ay Kendimi Gösterdim Programcılık,Web Designer Vs Konularında.Şuan Bilgisayarımı Kendi Masamı Her Şeyimi Verdiler.Büyük Bir Sorumluluk Altındayım.Ama Bu Hoşuma Gidiyor,Staj Bitiminde Büyük İhtimalle Burda Kalır Kendimi Dahada Geliştiririm.Sende Ne Biliyorsan Vermeye Çalış.Boş Boş Oturma :)

BeyDadaş

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben Şuan Staj Gördüğüm Yerden Yazıyorum.İlk Ay Kendimi Gösterdim Programcılık,Web Designer Vs Konularında.Şuan Bilgisayarımı Kendi Masamı Her Şeyimi Verdiler.Büyük Bir Sorumluluk Altındayım.Ama Bu Hoşuma Gidiyor,Staj Bitiminde Büyük İhtimalle Burda Kalır Kendimi Dahada Geliştiririm.Sende Ne Biliyorsan Vermeye Çalış.Boş Boş Oturma :)

Bende Web Programcılığı okuyorum stajımda senin gibi olurum inşallah çok heveslendim şimdi :D

Tepelii

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bende Web Programcılığı okuyorum stajımda senin gibi olurum inşallah çok heveslendim şimdi :D

İnşallah Böyle Bir Yere Düşersin.Ama Benim Çoğu Arkadaşım Alanları Dışında Çalıstırıyorlar.Hemde Ağır Şartlar Altında.Ben Şükrediyorum Maaşımda Rahatımda Yerinde.Ama Sorumluluğu Fazla :D

karavali

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Tepelii haklı bilgisayar stajyeri olman iyi. bende stajdayım haziranda biticek bitmesede olur ne güzel takılıyom.
sadece ilk günler afallıyom gerisi hikaye :D
koca bilgi sistemlerini bana bıraktılar tüm hastane bana emanet :D
şeytan diyo git serverin fişini çek telefonu şarza tak :D