Senin kapasitene bağlı, Genel olarak profesyonel bir alım satım dersen günlük iki, üç saat kadar yeterli olur, bu da iki yıl kadar sürer.Günde kaç saat ve kaç aylık öğrenme vakti yeterli olur.
Arkadaşın dediği gibi kapasite meselesi. Öğrenmek ve yapmak farklı şeyler şimdi önüne youtube , udemy gibi platformlardan alışveriş sitesi vs yazıp yaparsan belli başlı şeyleri öğrenmiş olursun. Öğrenmekse amacın dilin temelinden katmanlı mimari bilinçli geri döndürme vs yapman lazım. Profesyonel projelerde projeye başlanmadan hangi dilin kullanılacağı neye hitap edeceği hangi veritabanı ve bunun gibi onlarca şeylerin analizi yapılıp program yapılıp projeye başlanıyor. O yüzdende öğrenmeye bak öğrendiklerini harmanlayıp kendine özgü bir proje geliştir.Günde kaç saat ve kaç aylık öğrenme vakti yeterli olur.
Uğraşa uğraşa kendini geliştirme seviyesine tak diye ulaşamaz bunun için beğenmedim. Temeller sağlam, Bir miktarda birikim olacak ki bir şeyler yapabilsin. Zaten yazılım yapa yapa öğrenilir ezber yapılmaz.@xYavuz niye beğenmedin, gayet kolayca yapılabilir, tabii birikim gerekiyor ama uğraşa uğraşama kendini geliştirebilir.
elbette ezbere olmaz, lakin bunun için tüm sistemi sıfırdan yazacak kadar kod bilmeye de gerek yok. dediğim sistemler çok güçlü. bunları özelleştirirse istediğini yapabilir.Uğraşa uğraşa kendini geliştirme seviyesine tak diye ulaşamaz bunun için beğenmedim. Temeller sağlam, Bir miktarda birikim olacak ki bir şeyler yapabilsin. Zaten yazılım yapa yapa öğrenilir ezber yapılmaz.
Sıfırdan bilmeli diyen var mı burda, ben temelden ve bir kaç ön bilgi diyorum sözlerimi yansıtmayın yazılanlar ortada duruyor!elbette ezbere olmaz, lakin bunun için tüm sistemi sıfırdan yazacak kadar kod bilmeye de gerek yok. dediğim sistemler çok güçlü. bunları özelleştirirse istediğini yapabilir.
hatanı anladıysan sorun yok.Peki @xYavuz tamam sen daha iyi biliyorsun. Özür dilerim eğer bilmeden diğer konularda falan seni kırdıysam. Gayem bu değildi. Çok aklı başında olan ve işleri yolunda giden biri değilim. Belli bu yazıma sirayet etmiş. Affedersin.
Bunun için 2 yıllık programcılık mı okumam gerekir mi? TeşekkürlerArkadaşın dediği gibi kapasite meselesi. Öğrenmek ve yapmak farklı şeyler şimdi önüne youtube , udemy gibi platformlardan alışveriş sitesi vs yazıp yaparsan belli başlı şeyleri öğrenmiş olursun. Öğrenmekse amacın dilin temelinden katmanlı mimari bilinçli geri döndürme vs yapman lazım. Profesyonel projelerde projeye başlanmadan hangi dilin kullanılacağı neye hitap edeceği hangi veritabanı ve bunun gibi onlarca şeylerin analizi yapılıp program yapılıp projeye başlanıyor. O yüzdende öğrenmeye bak öğrendiklerini harmanlayıp kendine özgü bir proje geliştir.
2 genelde yeterli olur fakat dediğimiz gibi kapasite meselesi, 5 yılda olabilir, 1 yılda.Bunun için 2 yıllık programcılık mı okumam gerekir mi? Teşekkürler
Mülakatlarda yaptığın işlere ve sorulan sorulara tatmin edici cevaplar vermene bakılır. İlk mülakata davet edilmen için okuduğun okul önemli. Kurumsal yerler Bilgisayar Mühendisliği şartı koşabilir. Start-up projeler ise okulu dikkate almayabilir ama iş veren gözüyle bakarsan en azından 2 yıllık bir programcılık mezunu olsun isteyebilir. Okullu kadar alaylı yazılımcı sayısıda fazla. Önemli olan kendini geliştirebilmen.Bunun için 2 yıllık programcılık mı okumam gerekir mi? Teşekkürler