IKEA gerçeği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Korpe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
Merhaba arkadaşlar..

Amacim karalamak maksadı taşımamaktadır. Başımdan geçenleri sizinle tek tek paylaşmak istiyorum...

25/11/2012 tarihinde ikea nin internet sitesi üzerinden online alışveriş yaptım.

Mail yolu ile elime ulaşan bir kaç bilgiyi sizinle paylaşmak istiyorum..

Siparişin verildiği tarih/saat :25.11.2012 15:08:46
Ürün Bedeli Toplamı (KDV Dahil):**,99 TL
1 adet
**,99 TL
Nakliye Hizmeti Bedeli (KDV Dahil) :15 TL
Sipariş Genel Toplamı (KDV Dahil) :**,99 TL
Taksit Miktarı :Tek çekim

Buraya kadar hersey normal daha sonra bana gelen mail de aynen söyle;

Sayın ÖMER , ***

13261112****** referans nolu siparişiniz kargo firmasına teslim edilmiştir.Tahmini nakliye tarihiniz 29.11.2012 'dir.Elde olmayan sebepler nedeniyle, nakliye tarihinin bu süreyi aşması durumunda, size ulaşılarak bilgi verilecektir.
Nakliye firması yetkilisi, siparişinizin teslim edileceği günün sabahında 530****0 no'lu telefonunuzdan arayarak teslimat tarihini teyid edecektir.

Bu gün ayın 30 olduğundan dolayı merak ettim ve IKEA yi aradim,

Aranmadığımı söyledim.. DHL ile görüşmem söylendi sonra bana online ve internet siparişine bakan bir kişinin numarası verildi.Ürünün halen ellerinde olduğunu ve bana bu gün aksam nakliye aracına verileceği söylendi,

Gelen mail de ise şöyle denmekte idi..

Nakliye Firması Bilgileri :Siparişiniz kargoya verildikten sonra DHL 0530 461 70 03 ve 212 437 37 80 dahili-6 nolu telefonlardan nakliye firmasına ulaşabilirsiniz.

Telefondaki kişi bana ürünün YURT İÇİ KARGO ile tarafıma geleceği söylendi, DHL ne oldu? neyse iyi n iyetten dolayı tekrardan kabul ettim..

Bu gün aksam saat 18,00 gibi tekrar dan arandim ürünün kargolama sırasında hasar gördügü ve tarafıma kargo yapılamayacağı ürünün ikea ya tekrar iadesi ve yeni ürünün gelmesi halinde bana nakliye edileceği söylendi,

Ben ikea yi aradim ve ürünü istemediğimi iadesini istediğimi belirttim.. ve yetkılı benimle iletişme geçileceğini söyledi bakalım sonuç ne olacak..

Bazı ayrıntılara girmedim kıssa dan anlatmaya çalıştım

( Bir çok kere alış veriş yaptım başka firmalardan ilk defa karşılaştım)

ahmeta

Profesör
Reaksiyon puanı
36
İkea bence çok pahalı, kampanya yapılan bir kaç ürün dışında diğer ürünler bence kazık

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
bence de ikea çok pahalı. basit mobilyaları özel tasarım adı altında kazık fiyata satmaktan başka işleri yok.

ayrıca mağaza düzenlerini de hiç beğenmiyorum. içeriye hangi sebepten girersen gir, baştan sona dolaşman gerekiyor.

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
Benden 15,00 tl nakliye ücreti alıyor.DhL ile gondereceklerini söylüyorlar,yurt içi kargoya donüyor üstelık her telefonda baska bir şey cıkıyor karşima giren çıkan gene bize tabi beklemeler,tekrar aramalar vs.vs

Evet kazık doğru ama işte çocuk için bişe almaya çalıştık, işten dolayı çıkamiyoruz edemiyoruz ve bazı nedenler sonuç olarak hüsran..

Ben Trabzona 9 tlye kargo gonderiyorum.İstanbul içine aldığı ücrete bak..

bence de ikea çok pahalı. basit mobilyaları özel tasarım adı altında kazık fiyata satmaktan başka işleri yok.

ayrıca mağaza düzenlerini de hiç beğenmiyorum. içeriye hangi sebepten girersen gir, baştan sona dolaşman gerekiyor.

Doğru her ürününü görmek zorunda kalıyorsun, yaşlı,çocuklu insanlar için bir + si yok..

Gene bir şikayet formu doldurdum bakalım ne zaman dönecekler

Form başarı ile müşteri hizmetleri bölümümüze iletilmiştir.
IKEA Müşteri Hizmetleri tarafından 48 saat içerisinde belirtmiş olduğunuz telefondan veya e-posta adresinizden size ulaşılacaktır.
İlginiz için teşekkür ederiz.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Bunları birde Eşim okusaydı iyi olacaktı.
Geçenlerde çocuklar tutturdu İkea diye.
Buradan tam 47 kilometre.Neyse gittik.
Bence çok kaliteli mallarıda var, ama pahalı.
Birde o magazada gezerken insan canından beziyor gerçekten.
Ben o gün 170 lira ile yırttım.
Ama Hanım tutturdu oturma gurubunu oradan alallım diye.
Ben alana kadar batsa gitde şu İkea ya.:laugh:

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
Abi bir çok ürünü tasarımla ile dikkat çekici ama fiyat konusunda adamlar yapacaklarini iyi yapmışlar artı diğer kuruluslar gibi bir kac kart seceneği de yok malum tek bir banka üstelik sevkiyat cok pahali

ben yol parasi su bu diye gitmeden alalim dedim iş ve bebek te kücük o bakımdan bunlari goz onüne alip alısveriş yaptim oda geri sekti..

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Abi bir çok ürünü tasarımla ile dikkat çekici ama fiyat konusunda adamlar yapacaklarini iyi yapmışlar artı diğer kuruluslar gibi bir kac kart seceneği de yok malum tek bir banka üstelik sevkiyat cok pahali

ben yol parasi su bu diye gitmeden alalim dedim iş ve bebek te kücük o bakımdan bunlari goz onüne alip alısveriş yaptim oda geri sekti..
Aynen bir bankanın kartını kullanıyorlar.
Birde İkea kart çıkarttık,ne faydası var dedim,sadece o kart ile alışverişlerde faydası varmış.

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
zaten sa uzantısı bir cok seye el atmıstı simdi yakındir onlarada ortaklık saglar oradan da milleti düdükler

Nemre

Profesör
Reaksiyon puanı
29

Ekleyecek bir şey bulmadım, doğruya doğru.

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
24 Saat içinde döneceklerini söylemişlerdi 48 saat oldu..

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Çakıl taşlarını bile küçük torbalara koyup satıyorlar :)

Reaksiyon puanı
10,315
ikea bize baya bir yakın [MENTION=74929]Korpe[/MENTION], bi koşu gider, çekerim kulaklarını senin için.:laugh:

işin şakası bi tarafa o kadar yakın olmama rağmen bir defa bile gidip gezmedim. yanında forum var, bi kaç kez oraya gitmeme rağmen ikea hiç ilgimi çekmedi işte.

ama her giden baya kazık olduğunu söylüyor.

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
ikea bize baya bir yakın @Korpe, bi koşu gider, çekerim kulaklarını senin için.:laugh:

işin şakası bi tarafa o kadar yakın olmama rağmen bir defa bile gidip gezmedim. yanında forum var, bi kaç kez oraya gitmeme rağmen ikea hiç ilgimi çekmedi işte.

ama her giden baya kazık olduğunu söylüyor.
İzmirde bulunuyorsunuz desem doğru mu?

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
abi anadolu yakasinda ümraniye de var ama bana uzak internet siparişlerine avrupa yakasindakı bakiyormus..

Reaksiyon puanı
10,315
abi anadolu yakasinda ümraniye de var ama bana uzak internet siparişlerine avrupa yakasindakı bakiyormus..

bizim burdaki ikea'nın türkiye genel merkezi bildiğim kadarı ile... kocaman bir arazi üzerinde ve sanırım atölyeleriyle beraber yönetim merkezinin de burası olduğunu duymuştum.

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
bizim burdaki ikea'nın türkiye genel merkezi bildiğim kadarı ile... kocaman bir arazi üzerinde ve sanırım atölyeleriyle beraber yönetim merkezinin de burası olduğunu duymuştum.

dogrudur abi orasi ama bir ikea calısani buldum onunla konustum ve soylediği aynen soyle

internet olayını otturamadılar patladılar cok karısık ortalık ben bilgilerimi verdim yardımci olmaya calıscak insallah

ve internet den verilen siparişler icin aldıklari 15 tl dhl nakliye hizmetleri yok yani su demek oluyor fazla ücret alıyorlar ama yurt ici kargo ile gonderiyorlar.

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
Dün ikea yı tekrar ardim , beni arayacaklarini söylediler, zorda olsa aradilar. Ve ben durumu onlara tekrar anlattım tekrar döneceklerini söylediler, Hala olayi çözemediler bana nakliye firmasi ürünü bize iade ettiğinde sizi arayacağım diyor :)

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
:D hocam böyle büyük malları keşke internetten almasaydın.
ama firma büyük güvenmekte gerekiyor , yapılan olay çok ama çok saçma.

bursair

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bunları birde Eşim okusaydı iyi olacaktı.
Geçenlerde çocuklar tutturdu İkea diye.
Buradan tam 47 kilometre.Neyse gittik.
Bence çok kaliteli mallarıda var, ama pahalı.
Birde o magazada gezerken insan canından beziyor gerçekten.
Ben o gün 170 lira ile yırttım.
Ama Hanım tutturdu oturma gurubunu oradan alallım diye.
Ben alana kadar batsa gitde şu İkea ya.:laugh:

Aslında bizdeki marka takıntısından başka değil maalesef. İnanın perakaendecilikte çok başarılı mobilyacılarımız var. Sadece adı sanı belli olan İstikbal, Bellona, Kilim, Doğtaş v.s. değil şehirlerde lokalleşmiş çok başarılı perakende mobilyacılar var, isim vermek istemem reklam olmasın diğerleri zaten ulusal marka.

Bu firmalardan yaptığınız alışverişin karşılığını alabiliyorsunuz çünkü bu firmaların en büyük reklamı servis ve müşteri memnuniyeti o sebeple herhangi bir arıza ve problemde muhatap bulabiliyorsunuz. Bence kendi perakendeci ve üreticilerimizi desteklemeliyiz.

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
:D hocam böyle büyük malları keşke internetten almasaydın.
ama firma büyük güvenmekte gerekiyor , yapılan olay çok ama çok saçma.

İşte fırma adına bakıosun bide calısanlarina bakıyorsun umarım bu yazdıklarım basından gecenleri birisi internet den gorür, 5 kısıye durumu anlatiyorum hala anlayamıyorlar, sora bida ariyorlar bida anlatiyoruz :) sonra kalkip teyit ediyorlar diğerleri ile ama kımsenın halen olaydan haberi yok bukadar iş disipline sahip insanlar , ayrıca bayan en son muatap oldugumun gene aradi ... bey bu gün sizi tekrarr arayacagım diyor.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Koçtaş'ta oradan farklı değil. hiç bir şeye benzemeyen misket boyutunda bir cam parçasını süs eşyası adı altında 25 liraya satıyorlar. kadın kısmıyla oraya girersen istersen Ağaoğlu kadar servetin olsun batarsın.

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
Az önce babam aradi sana ikea dan bir şey geldi diye açmamış ellememiş benden haber beklıyor ikea ya ulasmaya çalişiyorum, iade istediğim ürün gelmiş olabilirmi diyede kuşkulanıyorum kardeşim gelse eve de öğrensek gerçeği..

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
şaşırcaksınız ama iadesini istediğim ürün gelmiş durumda ..

Üstelik DHL ile gelmiş

bebeto59

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Urun gelsede farketmez ben 10bintllik urun aldim ve alacagim ev baska birine satildi ve aldiklarimin hepsini iade hakkimi kullanarak iade ettim. Hemde urunderi tekirdaga goturmustum 1hafta sonra geri verdim ve parami aldim.

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
Urun gelsede farketmez ben 10bintllik urun aldim ve alacagim ev baska birine satildi ve aldiklarimin hepsini iade hakkimi kullanarak iade ettim. Hemde urunderi tekirdaga goturmustum 1hafta sonra geri verdim ve parami aldim.

haklı olabilirsin evet ben iade talebi istedim ama yeni ürün geldi daha fazla uğrasipta kendımı yormak istemiyorum zaten eşimde alınmasını istiyordu ama benim sadece kızdıgım nokta iş disiplini ve düzensizlik illa bişiler olması etmesi için baskımı yapmak gerek.. yani insanlar bir seylerin olmasi ve yerine gelmesi icin biraz özverili olsa kımse bu durumun olmasi taraftarı değil 3 günlük ürün 10 güne geldi :) oda sağolsun ilgili birisine denk geldik ya olmasaydı ? ozaman senin dediğin olabilirdi ama birdaha bu tür alış veriş yapmam belkı birilerine faydası olur belkı ikea nin bir temsılcısı benle iletişime geçer :D yada bir hediye :P

ilgilenen herkese teşekkürler :)

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
Dün ikea da calısan bir arkadasla tanıştım gebzeye ikea nin internet den satıslari icin bir yer kurulacakmiş..