IIS Kurulumu Hakkında

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Arkadaşlar bilgisayarıma IIS yi kurdum çalışıyordu daha sonra Bilgisayarımı sağ tıklayıp yönet kısmını tıklayıp yerel kullanıcı gruplarından user içine girip bazı kullanıcı hesaplarını sildim daha sonra localhosta bağlandığımda bana kullanıcı adı ve şifre soruyor.

ayayayod5.png

Eğer buraya hiç birşey yazmadan ok basarsam karşıma böle bir sayfa çıkıyor.

bosjj1.png

Eğer iptal dersm bu çıkıyor.

iptalrt8.png

IIS yi silip yeniden kurdum dosyalarını silip yeniden kurdum ama olmadı IIS yi açlıştırmanın format atmaktan başka çaresi yokmu?

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
yaptığın kullanıcı ayarlarından olabilir onları eski haline getirebiliyorsan eski haline getir.

sercanozturk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Start > Settings > Control Panel > Administrative Tools > Internet Information Services

Bu yolu bir dene,ayarlarına bak istersen benimde pek bir bilgim yok.

frei

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Aynı şey başıma gelmişti. Yerel dizini farklı bir sürücüye taşımayı dene. Normalde C:\Inetpub\wwwroot altındadır. Değiştirmek için Bilgisayarım Yönetten varsayılan web sitesi özelliklerinin Giriş Dizini sekmesinden klasörü değiştir. Örneğin D:\webroot gibi.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
bikaç kullanıcı sildim dedin ya yetkilere sahip olan kullanıcıyı silmişsin kalan kullanıcılara okuma yazma haklarını vermen gerenk..

frei

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Ayrıca bu hata IE'de çıkmıyor Firefox için geçerli.

RadoN

Dekan
Reaksiyon puanı
3
IIS localhostunuza İE'den giriş yapın Firefox'ta kullanıcı ve şifre ister..
php localhostunuza firefoxtan girebilirsiniz... herangi bir sorun yapmaz..

frei

Doçent
Reaksiyon puanı
1
RadoN dedi ki:
IIS localhostunuza İE'den giriş yapın Firefox'ta kullanıcı ve şifre ister..
php localhostunuza firefoxtan girebilirsiniz... herangi bir sorun yapmaz..
Firefox'tan da IIS localhosta girilebilir.

ikxan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Ammada saçmalımışsınız hiç gülceğim yoktu :D :D . ISS'in çalışması için, iis kendi kullanıcı oluşturup o hesaptan çalışıyor. Bunun için "IUSR_[Kullanıcı_ismi]" olması gerekir. Yoksa anonim girişlere izin vermez sizin bilgisayırınızdaki kullanıcı hesabından kullanıcı ismi ve şifre ister. Sildiysen iis kaldır ve tekrar kurmanı öneririm. Vistada aynısı bu arada, ben hala Xp taraftarıyım.

adszdn3.jpg

Düzenleme: Yeniden kurduğum dediğin yazıyı görmemişim. Belki Framework yüklersen düzelir. Çünkü iis'i yeniden düzenliyor.

ikxan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
frei dedi ki:
Ne alaka saçmalamakla?

Firefox, opera, ie, netscape hiçbiri farketmez, şifre sorması tamamen server taraflı olan iş. Varsayılan localhost ip si 127.0.0.1 her tarayıcıdan yaz gene aynı yere çıkar.

frei

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Peki neden ilk kurulduğunda Firefox parola isterken IEde istemiyor? Zaten giriş dizinini değiştirince hata ortadan kalkıyor, ki arkadaşın sorunu da buydu.

ikxan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
frei dedi ki:
Peki neden ilk kurulduğunda Firefox parola isterken IEde istemiyor? Zaten giriş dizinini değiştirince hata ortadan kalkıyor, ki arkadaşın sorunu da buydu.

Tarayıcı sorunu yazmamış canım arkadaşım, kullanıcıları sildim sonra bana şifre soruyor diyor, soruyu soranla cevap verenleri karıştırıyor olmayasın :D

frei

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Tarayıcı sorunu diyen kim? Ben arkadaşın karşılaştığı sorun benim de başıma geldiği için cevabını yazdım buraya.

Ayrıca mesajın tamamını okumadan cevap veren birisi mi bana mesajda yazanları söyleyecek?
ikxan dedi ki:
Düzenleme: Yeniden kurduğum dediğin yazıyı görmemişim. Belki Framework yüklersen düzelir. Çünkü iis'i yeniden düzenliyor.

ikxan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
frei dedi ki:
Tarayıcı sorunu diyen kim? Ben arkadaşın karşılaştığı sorun benim de başıma geldiği için cevabını yazdım buraya.

Ayrıca mesajın tamamını okumadan cevap veren birisi mi bana mesajda yazanları söyleyecek?
ikxan dedi ki:

Delirecem, nasıl isteren öyle anla. Bilidğin yoldan devam başarılar. Senin konu dizin haklarıyla, hangi kullanıcının dizene erişebileceği. Hala anlamıyorsun parola istemek tarayıcının kendi kafasına göre aldığı bir karar değildir.

Hayatında başarılar.

frei

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Bravo! Asıl ben delirecem benim söylemediğim birşeyi inadına tekrarlıyorsun.

NOKTA.

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
ya arkadaşlar neden akvga ediyorsunuz sorun çözmek için birşeyler öğrenemk için buradayız. Lütfen şimdi sıra ile denilenleri uygulayacğım herkese yazdıkları cevaplar için TEşkkürler...

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
mila12 dedi ki:
yaptığın kullanıcı ayarlarından olabilir onları eski haline getirebiliyorsan eski haline getir.

yaz aten yapabilsem buraya yazmazdım

ikxan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Dizine sağ tıklayınca izinler diye birşey olması lazım, birde onu dene.

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
frei dedi ki:
Aynı şey başıma gelmişti. Yerel dizini farklı bir sürücüye taşımayı dene. Normalde C:\Inetpub\wwwroot altındadır. Değiştirmek için Bilgisayarım Yönetten varsayılan web sitesi özelliklerinin Giriş Dizini sekmesinden klasörü değiştir. Örneğin D:\webroot gibi.

hocam orası kapalı açık değil :( BAK

boszn5.png

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
c den d YE taşıdım oda olmadı..... Arkadaşlar sizce neden olmuyor....

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Firefox’da 401.2 Oturum Açma Hatası

ASP ile uğraşan arkadaşlarımızın bir çoğu Firefox’da localhost’un çalışmamasından şikayetçi bir asp dosyası çalıştırılmak istendiğinde Firefox’da kullanıcı adı ve şifre soruyor. Kullanıcı adı ve şifre doğru olsa dahi sayfa açılmıyor. Vazgeç butonuna tıkladığınızda da 401.2 Oturum Açma Hatası veriyor. Bunu düzeltmek için 2 yol var. Bunlardan birincisi,

* Firefox’u açın
* Adres satırına about:config yazın ve Enter’layın ve ilgili sayfaya ulaşın.
* Burada Ayar Adı network.automatic-ntlm-auth.trusted-uris olan ayara ulaşın ve ona çift tıklayarak açılan pencereye sadece “localhost” yazın.
* Tamam diyerek pencereleri kapatın ve browser’ı yeniden başlatıp, localhost’unuzu test edin.

İkinci bir yöntem ise,

* Denetim Masası > Yönetimsel Araçlar > Internet Information Services (IIS) yolunu izleyin.
* IIS ayarlarının yapıldığı bu pencerede “Web Siteleri” yazan klasöre sağ tıklayıp, Özellikler butonuna tıklayın.
* Açılan pencerede “Dizin Güvenliği” sekmesine geçin. Bu sekmede “Anonim Erişim ve Doğrulama Denetimi” yazan yerdeki “Düzenle” butonuna tıklayın.
* Eğer buraya kadar tamamsa son bir pencere daha açılacak o da “Kimlik Doğrulama Yöntemleri” penceresi bu pencerede “Basit kimlik doğrulaması” seçeneği seçilidir siz onu iptal edip üstte olan “Anonim Erişim” işaretli hale getirin ve hemen onun altında yer alan “IIS parolayı denetliyebilsin” özelliğini de işaretli hale getirin.
* Eğer herşey tamamsa “Tamam” butonuna tıklayın ve tüm pencereleri kapatın.

Firefox’da ASP dosyalarını localhost’a çalıştırırken 401.2 Oturum Açma hatası yüzünden ASP dosyalarını çalıştıramayan arkadaşlar varsa bu şekilde söylediğim 2 ayardan birini yaparak ASP sayfalarını Firefox’ta test edebilirler. Faydalı olması dileğiyle..! ;)

Kaynak

Tesadüfen bulduğum çözüm :)