İframenin Bağımsız Çalışmasını Engellemek

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Merhaba arkadaşlar asp çalışıyordum. Biraz fazla iframe kullandım anasayfa da bunların bağımsız çalışmasını istemiyorum

Ör: Anasayfa.asp içinde menu.asp var wwww.siteadi.com/menu.asp çağırdığında açılmasın ya da Ana sayfaya yönlendirme yapabilir miyiz? teşekkürler.

magnet

Asistan
Reaksiyon puanı
5
1 - anasayfa.asp den ana sayfadan geldiğine dair bir session ata.
2 - menu.asp de ana sayfadan session geldiyse çalışmaya devam etsin.
3 - ayrıca menu.asp inin içinde bu session sorgusu altına tarayıcıdan gelen url adresini al. tarayıcıdan gelen veri sfafasfsaf.com/menu.asp şeklinde ise veya içerisinde domain veya sayfa adı varsa ekrana hata mesajını bas.

Bu session ve tarayıcıdan gelen url kombinasyonunu basit bir mantık kurarak halledebilirsin.

yusher

Profesör
Reaksiyon puanı
12
parentlarını anasayfa.asp olarak belirlesen olmaz mı ? tam emin değilim.

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
sesion atayabilmemiz için login olma şartı var galiba biraz karmaşık geşdi.

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Öncelikle asp yerine asp.net tavsiye ederim. Asp artık ömrünü tamamlamış, gelişmeyen bir dil. Neden asp çalışıyorsunuz anlamadım.

Asp.net te de iframe yerine ascx sayfalarıyla daha rahat bir kullanım sağlarsınız.

magnet

Asistan
Reaksiyon puanı
5
sesion atayabilmemiz için login olma şartı var galiba biraz karmaşık geşdi.

hayır Login olmak ile sessionun bir alaksı yok.

Session sadece Login uygulamalarında giriş yapan kullanıcı bilgilerine rahatlıkla erişebilmek için APP tarafından hafızada tutulan bir veri.

Sizin yapacağınız, sitenizi biri girdiğinde sayfa başında

<%
session("siteye_girdi") = True
%>

Demek olacak. bu sorguyu da üstte bahsettiğim şekilde kontrol ediniz.

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
<%
session("siteye_girdi") = True
%>
iframelere
<% if Session("siteye_girdi") = True Then %>
Merhaba
<%else
Response.Redirect("defaul.asp")
end if %>

magnet

Asistan
Reaksiyon puanı
5
sadece bu değil. üstte 1 kontrol olduğunu daha bahsettim. onuda yaparsa sorun kalmayacaktır.
Çünkü session site girişinden itibaren oturum başlatmışsa iframe adresini yeni sayfa da açsa dahi session olduğundan o sayfayı açacaktır.

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
hocam yukarıda ki uygulamayı yaptım hiç sıkıntı çıkmadı desem yalan olur. site bir süre beklediğin de 404 hatası veriyor. Biraz araştırdım free host dan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. 3. aşamayı yapacak kadar kod bilgim yok ama araştırıyorum. :)

magnet

Asistan
Reaksiyon puanı
5
sıkıntı yaratmaz da dediğim şu. ADam senin sitenden geldiğinde oturum başladığından, iframe de bulunan adresi alıp browserda açabilir. sonuçta oturum açılmış. Frame deki siteyi yeni bencerede görmesi mantıksız =) anlatmaya çalıştım ama işini görüyorsa boşver=)

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
sıkıntı çıkmadı desem yalan olur. bu noktada devreye giriyor senin dediğin gibi oldu zaten de internet ortamında örnek kodlar az bulunuyor. Zamanım olursa araştırıp 3. aşamayı da yapacağım.