IE'siz Bir Windows 7 Mümkün!

Akhun Aktosun

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Avrupa Komisyonu, şikayetinde önce başarılı oldu, sonrasında ise Microsoft'un geri adım atmasıyla birlikte tekrar başarısız oldu.

Bilişim dünyasında beklenmeyen gelişmeler olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Avrupa Komisyonu, işletim sistemlerinde Internet Explorer tarayıcısını dayatıyor diye Microsoft'a büyük tepki göstermiş ve ses getirmişti. Microsoft, bu durum karşısında geri adım atmış, Internet Explorer'sız Windows 7'yi, Windows 7 E adı altında Avrupa'da satışa sunacağını açıklamıştı.
aznsh6pl1249298097.jpg
Bu sayede kullanıcılar, Windows 7 İşletim Sistemi'ni alırken, tarayıcı olarak Internet Explorer kullanmak zorunda olmayacaktı. Şimdi ise durum değişti ve Microsoft yeniden geri adım attı. Windows 7'nin Internet Explorer olmayan versiyonu 'E', piyasaya çıkarılmayacak. Avrupa komisyonunun yaptığı açıklamada, bu geri adımdan en çok üreticiler ve iş ortakları zarar görecek.
:: IE'siz Windows 7 hoşunuza gider mi?
Yazan: Akhun Aktosun
SDN - http://shiftdelete.net

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Ne kadar saçma bişi ya adam koskoca işletim sistemini yapacak ve tarayıcı kullanmayacak var mı böyle bişi. Kim ne derse desin tarayıcılarını koymaları lazım kullanan kullanır kullanmayan kullanmaz.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
tarayıcı olmazsa internete neyle girilsin? sırf rekabet var diye tarayıcı konmaz olur mu? adam ie yi koyar, istemeyen kullanmaz. ne yani gelecekte explorer.exe yerine alternatif bir explorer üretilse ve çok popüler olsa windows un içine explorer.exe yi de mi koymayacaklar? saçma.

fthtsdmr

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Çok saçma. O zaman Linux'dede Firefox kurulu geliyor.Nolcak şimdi :D

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Çok ama çok saçma bir şey.

tolgacakiroglu

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Bence en güzeli şu. Yüklemesinler sisteme IE'yi. Fakat aynı normal yazılımlarda olduğu gibi kurulum dosyasını koysunlar. Ister kur, ister kurma sonradan. Yoksaki böyle direk sistemi bütünleşik gelmesini hiç beğenmiyorum.

Kirk Lee

Asistan
Reaksiyon puanı
2
sadece ie değil; outlook express, movie maker, adres defteri, wordpad..... daha da uzatabilirim ki bunlar olmasa daha da sevinirdim... çünkü kullanmadığımız birçok program da satın aldığımız işletim sisteminin içinde geliyor...

windowsun fiyatını bunlar olmadığı için düşürecek olurlarsa daha da çok sevinirim...

wagaboy1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
:)) herkes kendi explorer ını kendi alsın mı olacak şimdi :))