- Reaksiyon puanı
- 13,064
İBB yaklaşık 6.5 Milyon TL ödeyerek tablo satın almış. Sizce bu fiyata değer mi ? İBB'nin böyle işler yapması normal mi ?

çoğu büyük şirket'te böyle yapıyor alıyor sonra değer kazanınca satıyorİBB yaklaşık 6.5 Milyon TL ödeyerek tablo satın almış. Sizce bu fiyata değer mi ? İBB'nin böyle işler yapması normal mi ?
![]()
belediye binasına aşmaya almamışlardırBana göre tablolar heykeller vs. çok pahalı olmadığı müddetçe gereksiz israf
çoğu büyük şirket'te böyle yapıyor alıyor sonra değer kazanınca satıyor
Bu tip eserlerin alımı satımında genellikle kara para aklamak için kullanılır. Ama belediyede böyle bir şey yapacağını sanmıyorum. Bir Fatih Sultan Mehmet hayranı ve İstanbul'da yaşayan bir vatandaş olarak olayın tamamen israf olduğunu düşünüyorum. Söylediğim pek ciddiye alınmayacak belki ama Haliç ve sahiller hızla eskiye doğru gidiyor. Bu para buralar için kullanabilinirdi...
Aaaa, israf demeyin canım sonuçta o vatanına dönen çok değerli bir tablo (!)
Öncelikle tabiki Orjinali varken kopyası alınmaz. Yakışmaz bence Orjinali varken. Bizim değerimiz. Ve farkettiyseniz sanata yatırım yapıyorlar veya para harcıyorlar diyelim. (Heykel, değerli anıtlar, tablolar) En azından sağa sola o kadar lazım olmayan insanlara, yerlere para verilmiyor?Çok doğru bir yaklaşım İSRAF değil bu dimi. Onun birebir kopyası tablo yapılıp oraya konsa incilerimiz dökülür 6.5 milyon TL verip aldıkmı daha iyi oldu bu korona günlerinde çok ihtiyacımız vardı ona.
Hani siz İsrafa karşıydınız normalde ? Daha sonra Heykele tabloya sembolede karşıydınız şimdi ne oldu vaz geçtiniz ?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ekli dosyayı görüntüle 106109
Allah Aşkına şu 2 karışlık tablo bizim ülkemize milletmize ne katacak ne kazandıracak ? 6.5 milyon TL para kolaymı kazanılıyor. Ben atalarına saygılı bir manevi şeylere önem veren birisiyimdir ama ne gerek var şuna şimdi ? Onun birebir kopyasını 100 TL ye yaparlar istesek.
Marmariste yapılan yazlık saray bizim ne işimize yarayacak?Çok doğru bir yaklaşım İSRAF değil bu dimi. Onun birebir kopyası tablo yapılıp oraya konsa incilerimiz dökülür 6.5 milyon TL verip aldıkmı daha iyi oldu bu korona günlerinde çok ihtiyacımız vardı ona.
Hani siz İsrafa karşıydınız normalde ? Daha sonra Heykele tabloya sembolede karşıydınız şimdi ne oldu vaz geçtiniz ?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ekli dosyayı görüntüle 106109
Allah Aşkına şu 2 karışlık tablo bizim ülkemize milletmize ne katacak ne kazandıracak ? 6.5 milyon TL para kolaymı kazanılıyor. Ben atalarına saygılı bir manevi şeylere önem veren birisiyimdir ama ne gerek var şuna şimdi ? Onun birebir kopyasını 100 TL ye yaparlar istesek.
Benim gözümde şimdi o tablo artık milli bir değer oldu bu saatten sonra o tabloyu elin yabancısınıa 10 milyon TL verdimi satmak bir hakaret gibi olarak. ( Para için ecdadını sattı gibi. )
Ama böyle oluncada orada duracak bir tablo için 6.5 milyon TL ziyan olmuş gibi geliyor şimdide. ( Sonuçta İBB'nin verdiği para devletin parası. )
Bu tablo israf değildir. Tarihi eserde israf olmaz. İtibarda israf olur.Sıkışınca hemen kıvırma konuyu çarpıtma. Hocam siz yapmayın bali ya... Net ol lütfen İsrafa karşımısın değilmisin bu tablo israf mı değil mi
Söylemlerde Tam Jack reis kafasındaYAZLIK SARAY behh behh efsane bir başlık dimi. ( Tapusu Erdoğan'ın üstüne mi Emine Erdoğan'ın üstüne mi yapmışlar. )
Orazı Özal döneminden beri olan bir yer ve Okluk Koyu Cumhurbaşkanlığı köşkü olarak geçiyor. Orası zaten var ve genelde yabancı misarfirler ağırlanıyor ve isterse Cumhurbaşkanı ve aileside orada kalabiliyor. Orasının tamiri ve yeniden bazı ek binalar eklenmesini. YAZLIK SARAY diye lansa edip çığırtkanlık yapmakta artık ne bileyim arkadaş. Sanırsın adam giderken bavuluna koyup götürecek o yapıları.
Ama daha 3-5 hafta önce HASTANENİN YOLUNU bile yapacak para yok bizde çok borcumuz var diyen belediyenin çıkıp trink para 6.5 milyon TL vermesine yok canım ne israfı demekte artık ne bileyim ne diyeyim. ( Bu kadarda olmayın arkadaş. )
Ayrıca yok tablo bizimdi zaten çalınmış tarzı bir şeyde yok. O zamanlar Ressem Saraya gelip 3-5 ay misafir ediliyor oda bolca resim ciziyor. Buda çizdiklerinden ufak bir tanesini yanına alıp geri döndüğü düşünülüyor. Daha resimde FSM'nin yanında ki kim onu bile bilemiyoz. Şimdi bizde PARA BOL olunca 6.5 Milyon TL verip geri almışık. Artık bakar bakar gururlanırız...
Gerçeği yerine replikasını yapmak bence de daha mantıklı ama olan oldu. Zaten İmamoğlu ne yapsa yapsın diğer taraf bunu eleştirecekti.Ekli dosyayı görüntüle 106109
Ve şuan onlar bakılmadığı için ve kimse gitmediği için hurdalık oldu, eskidi, çöpe atılıyor..
Gerçeğini mi aldı? -İsraf etti.(ilk başta ben de öyle düşünüyordum ama 3 tane olduğunu yeni öğrendim)
Replikasını mı yaptı? -Aaa İstanbul’u buna mı layık kılıyor vs vs...umarım anlatabilmişimdir.
Herkesin dediği gibi sanata verilen para hiçbir zaman israf olmaz. Bu ülkede sanattan çok daha fazla siyaset konuşuluyor bu da ülkeyi gelişmemiş veya gelişmekte olan bir ülke yapar. Hele milli değerlerimizin heykelleri, tabloları vs. Bırakın da sanat konuşalım biraz.Ekrem İmamoğlunun bir tabloya 6.5 milyon TL vermesini AKLAMIŞMI olduk ?
Benim için o tablonun Türkiye’de olup olmaması önemli değil. Koli yardımı gibi daha iyi şeyler elbette yapılabilirdi. Bunu aynı gündem,fakat başka bir konuda da yazmıştım.600 senedir o tablo Türkiye'de değildi ne kaybetmişik ne eksilmiş ülkeden ?
Sen şimdi evine aş götüremeyen yiyecek ekmeyi olmayan adama al sana tablo aldım sadece 3 tane var hemde bundan dedimi ne der ? Nasıl tepki verir sence. Buzdolabın boş ama olsun orijinal bir tablomuz var o bize yeter der ve sevinç çığlıkları flan mı atar acaba ?
Hani şu pahalı olan 150 TL lik yardım kolisinden kaç adet yapılır ve dağıtılırdı sence 6.5 milyon TL ile ? Sabah akşam parayı Heykele tabloya gömelim kurtulup onlarda zaten.
600 senedir o tablo Türkiye'de değildi ne kaybetmişik ne eksilmiş ülkeden ?
Sen şimdi evine aş götüremeyen yiyecek ekmeyi olmayan adama al sana tablo aldım sadece 3 tane var hemde bundan dedimi ne der ? Nasıl tepki verir sence. Buzdolabın boş ama olsun orijinal bir tablomuz var o bize yeter der ve sevinç çığlıkları flan mı atar acaba ?
Hani şu pahalı olan 150 TL lik yardım kolisinden kaç adet yapılır ve dağıtılırdı sence 6.5 milyon TL ile ? Sabah akşam parayı Heykele tabloya gömelim kurtulup onlarda zaten.
Not : Şöyle bir soru sormak isterim. Eğer Diyanet işleri Kutsal emanet deyip öyle 5-6 milyon TL likte değilde 100-200 bin TL'ye peygamberler zamanında bir eşya alsaydı tarihi eser maksadıyla Türkiye'de koparılacak kıyameti hesaplayabiliyor musunz ?
Saraylara bir şey demezsin ama. Tarihi bir eser çakma yapılmaz orijinal alınır.
O s400’ler Ankapark’ın yanında hiç kalırlar. En azından o tip makineler bizi yüzbinlerce,hatta milyonlarca dolarlık makinelerden koruyabiliyor2,5 milyar dolara alınan ve akıbeti belli olmayan s400 füzelerine ses etmeyen troller İstanbul'u fetheden, Atamız dedikleri F.Sultan Mehmet'in dünyada sadece 3 tane olan tablosunu İBB tarafından alınmasına israf diyor.[emoji2][emoji2][emoji2]
Allah için bu tabloyu eğer Ekrem İmamoğlu değilde Kültür ve Turizm bakanlığıda alsa gerçekten aynı yorumu yazacakmıydınız. ?
Adım kadar eminim burada edebiyat yapanların yarısı. Yuhh size Allah belanızı versin millet aç siz nelere para gömüyonuz diye eleştirmeyecekse bende bir şey bilmiyorum. ( Şurada 3 aydır her olaya israf diyen adam bile döndü ne israfı canım az bile vermişik demeye başladı nerdeyse. )