i9300 Cmd 11 yükledim root dosyası bulamıyorum

Causative

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar,

Galaxy S3'üm e CyanagenMod 11'ü yükledim. Android versiyonu 4.4.4 oldu.

S3 için 4.4 rootu yok galiba ve Root'da benım için çok önemli.

S3'ü olup CMD kuranlardan ricam S3 için root dosyanız varsa verebilir misiniz?

Teşekkürler.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Root vardır araştır ayarları falan geliştirici seçeneklerinde olabilir, her yere bak.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841

Causative

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Tamam teşekkürler zaten root'luymus bilmiyordum.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Zaten Cyanogenmod yüklemek için root gerekiyor ve bir rom yükledikten sonra root'un silinmesi için stock rom gereklidir.

egemeric99

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gelistirici seceneklerinde root ile ilgili ayar olmasi lazim ordan cihazin rootun kaldirip istedigin zaman tekrar acabilirsin

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
root erişimi kapalı olarak geliyor, ayarlardan açılıyor cm11 de

Benim merak ettiğim şey cyanogenmod'u custom recovery olmadan nasıl yükleyebiliyoruz? stock rom yükleme programından mı yüklüyoruz ? :D arkadaş rootsuz yükleniyor diyor ben anlamadım? ayarlardan açıp kapatma ayarına rastlamıştım ama benim merak ettiğim o değil.

KaptaPrism

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Custom rom kurmak için custom recovery gerekiyor, custom recovery yüklemek içinde root izni gerekiyor, şimdiye kadar yanlışmı biliyordum? :mrgreen:

Hayır root'a gerek yok. Recovery 2 şekilde varlık gösterir.

1-Kernel'ın içinde bir disk gibi durur. Telefon açılırken tuş kombinasyonunu girdiğimizde o ramdisk usb bellek takılmış gibi takılır ve recovery açılır. (Bu recovery için telefonlarında ayrılmış bir bölüm olmayan telefonlara özel bir durum. Xperia 2011 gibi)

2-Recovery için özel bölüm vardır. Mesela samsumglardaki gibi telefonla gelen stock recovery. Biz onun bulunduğu bölüme kernel flaşlar gibi recovery flaşlıyoruz. Recovery fastboot aracalığı ile flaşlanır. Fastboot içinde root gerekmiyor. Zaten recovery flaşlamak root etme yöntemlerinden başlıcasının ilk adımıdır.

Soruya gelecek olursak, zaten arkadaş çözmüş ama ben yinede onu göstereyim.

Tabi bilemiyorum bu sadece CM tabanlı legacyxperia'lara mı özel ama.. Büyük ihtimalle 4.3+ CM sürümlerinin hepsinde böyle geliyor. Bu büyük ihtimalle CM için özel olarak yazılmış bir superuser. Arayüzü de zaten ayarlar menüsüyle aynı. Sisteme entegre bir menü.

d4yRWL.png

Yanlış hatırlamıyorsam bu performans ve yetkili kullanıcı(superuser) menüleri telefonu ilk açtığınızda görünmeyebilir. Bunun için ayarlar > telefon hakkında'ya girin. Derleme numarası(build number) sürekli tıklayın. En sonunda geliştirici oldunuz çıkar. Öyle gözükür.

Causative

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar cyanagenmod 11 kurarken Status 7 hatasini nasil çözerim. Rom dosyasının dogru olduğundan eminim.

merts

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Arkadaslar cyanagenmod 11 kurarken Status 7 hatasini nasil çözerim. Rom dosyasının dogru olduğundan eminim.
onu bende çözemedim konu bile açtım sonuç sıfır.odinle root atarken bile Telefon başlangıçta kalıyor orjinal romdayım.

Causative

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Konunun linkini verirsen super olur.