Hukuk ve Kodlama

brkdnmz17

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben ilerisi için kodlama öğrenmek istiyorum, şirkete vs girerim belki. Nereden kapı açılacağı belli olmaz, nereden başlayayım, ne yapayım? Hukuk için gerekli seviye nedir, nelerdir? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

Byilmaz91

Asistan
Reaksiyon puanı
133
Bu herkesçe önem arz eden ve sıkça karşılaşılan bir soru "Nereden Başlayayım?" ve kesinlikle sorulması gereken bir soru.

Öncelikle size şunu söylemek istiyorum, yapmanız gereken ilk şey kodlamanın ne olduğunu ve kavramlarını öğrenmektir, çünkü kodlama; yazılımcı kişilerin çalıştığı bir çok farklı kategoriye ayrılır. Back End Dev, Front End Dev, vs.

Öncelikli olarak kodlamanın ne olduğunu, hangi kavramları barındırdığını, neden öğrenilmesi gerektiğini, ne işe yaradığını ve en önemlisi neler yapılabileceğini öğrenmek, hem konuya olan ilginizi arttıracak hem de yapabileceğiniz şeyleri duyduktan sonra sizi bu konuya daha çok motive edecektir. Bu kavramlar öğrendikten ve bu soruları cevaplandırdıktan sonra hangi dillerden başlamanız gerektiğine ve hangi dillerin size katkı sağlayacağını öğrenmeniz daha da kolaylaşacaktır.

brkdnmz17

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tabi mutlaka dediklerinizde haklısınız ama avukatlık için hangi seviyeye çıkmam lazım neleri öğrenmem lazım sonuçta kodlamanın bir sonu yok

Byilmaz91

Asistan
Reaksiyon puanı
133
Tabi mutlaka dediklerinizde haklısınız ama avukatlık için hangi seviyeye çıkmam lazım neleri öğrenmem lazım sonuçta kodlamanın bir sonu yok
Aslında bakarsanız tam şu seviyeye ulaşırsanız kesinlikle sizin için tam iyi olur falan denemez, zira sizin de dediğiniz gibi bu işin bir sonu yok tamamen sizin yaratıcılığınıza bağlı. O yüzden kendinizi şartlandırmamak en iyi sonucu verecektir, siz öğrenebildiğiniz kadar öğrenin. Unutmayın bilgi en değerli sermayedir, bilginizin büyüklüğü sizin para akışınızın büyüklüğünü oluşturur, ancak işe para ile bakmak sizi soğutabilir sadece dediğimi açıklamak amacıyla verdim bu örneği. Yani uzun lafın kısası ne kadar öğrenebiliyorsanız o kadar öğrenmelisiniz.