tekarabagidelim
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 1
Kendi şarj aleti ile mi öyle oluyorrr?![]()
Kutudan çıkan şarj aletiyle oluyor
Kendi şarj aleti ile mi öyle oluyorrr?![]()
Ben 2 aydir kullaniyorum telefonu ve asiri memnunum. Sadece 2 aydir cozemedigim konu bildirimler. Tum ayarlari acmama ragmen haber sitelerinden, cepbanklardan, mackolik veya sahadandan bildirim alamiyorum. Her ayar acik. Bazende 1 gunde 1 tane geliyor. Cozumunu bilen var mi?
Ekran görüntülerini bekliyoruz.Nougat, benim gibi beta programına kayıt olan kullanıcılara geldi bugünde b352 sürüm çinde ota üzerinden beta kullanıcılara gönderildi o güncelleme henüz tr de görünmüyor 1 hafta içersinde gelir. Şimdiye kadar eksi/hatalar pek fazla değil
Çok teşekkür ederim, muhteşem görünüyor. Umarım bir an önce bize de gelir.
Umarım. Kısa sürede geleceğini tahmin ediyorum çünkü oldukça az hata var en belirgin hatalar mobil şebekede(zayıf çeken bölgelerde) daha fazla batarya tüketiyor, kişi resimleri atayıp aradığımızda buzlu cam arkasından resme bakıyormuş gibi oluyor o kişi aradığı zaman sorun yok. Bunlar dışında henüz başka bir eksik/hata gözlemlemedim.Çok teşekkür ederim, muhteşem görünüyor. Umarım bir an önce bize de gelir.
ROM'lar hakkında bir bilgim yok. Çin cihazına TR ROM'u kurulur mu bilmiyorum.Merhabalar ,
İki gün önce çinden cift sim li modelini aldım. Arkasında evadl00 yazıyor. Telefonla ilgili iki problem yasıyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim;
Birinci si telefonu çinden aldığım için telefonda çin romu yüklü telefonu tüRkçe kullanmama rağmen internet uygulamasi gibi bazi uygulamalar çince kaynakli. Telefona türkiye romu yüklemek için müşteri temsilcisini aradım fakat burdan yardımcı olamayiz kendiniz yapabilirsiniz dedi. Bende nasıl yapacagimi bilmiyorum.
İkinci problemim wp uygulamasindayim konustuktan sonra ekrandaki sanal tuslardan kareye basıp uygulamayı kapatınca uygulamayi komple devre dısı bırakiyor. Yani mesaj gelsede bana bildirim gelmiyo ta ki uygulamayi aciyorum ozaman tum mesajlar geliyor. Yardimlarinizi bekliyorum.
--- Gönderi Güncellendi ---MaşaAllah konu bayağı rağbet görmüş. [emoji14]
Bir kaç özellikten bahsedelim.
Öncelikle telefonun arayüzü xposed yüklü custom rom gibi. Çoğu arayüzde bulunmayan, genelde root ile aktif edilen özellikler mevcut. Bazıları kısmen rootsuz kullanılsa da illa ki 3. parti yazılımlar kurmak gerekiyor ancak bu arayüzde çoğu özellik direkt olarak verilmiş. Eksiklikler de yok değil tabi ki.
Not: Görüntüleri yeni almadım, daha önceden aldığım görüntüleri paylaşacağım.
1. Mesela ekran renk sıcaklığını ayarlama konusunu bayağı abartmışlar
![]()
2. En sevdiğim özellik de bu aslında. LG'ler ile meşhur olan knock on özelliğini bu telefonda ekran görüntüsü almak için kullanıyorsunuz. Ancak parmak ile çalışmıyor, ekran görüntüsünde görüldüğü gibi parmağın mafsalıyla çalışıyor, yani deri+kemik kombinasyonu şart.
Sadece bununla sınırlı değil, aynı hareketi iki parmakla yaparsanız, ekran videosu kaydetmeye başlıyor ve bunu da size iki seçenek sunarak yapıyor. Yani ister düşük kalite ekran videosu, isterseniz 720P ekran videosu çekebilirsiniz. (Hemen bunu yazarken bir ss alarak onu da gösterelim)
![]()
![]()
Gördüğünüz gibi HD ve Mini olarak 2 seçenek veriyor ve seçmeniz için 3 saniyelik geri sayım başlatıyor.
3. Ekran çözünürlüğünü düşürmek. Çoğu cihazda root ile yapmaya çalıştığımız ve çoğumuzun da, acaba telefona zarar verir mi diye düşündüğü özellik.
Ekran çözünürlüğünü 1080P'den 720P'ye düşürmek için Pil Yönetimi ayarlarından gerekli anahtara tıklamanız yeterli. Bunu yaptığınızda, Telefon bilgileri kısmında bile ekran çözünürlüğü değişiyor.
720P'de ekran netliğini merak ediyorsanız, 5.2" ekranda farkedemiyorsunuz. Zaten mevcut teknolojide de internetten izlediğiniz çoğu video 720P'den yukarı çıkamıyor.
(burada bir not düşelim, 4.5G sonrası kota kullanımı artma sebeplerinden birisi de hızlı bağlantıda videoların daha yüksek çözünürlükte oynatılmasıdır. Videoları izlemeden önce çözünürlüğünü 360P veya 480P'ye düşürün. Bence gayet yeterli)
![]()
4. Kısaca Greenify diyelim. Çoğunuz bilir.
Seçtiğiniz uygulamarı, ekran kapalıyken ya da uygulamadan çıktığınızda onları uyutmaya yarar.
![]()
5. Uygulamaları kilitlemek. Bunun için de marketten applock tarzı uygulamalar kurmanıza gerek yok. Yüklediğiniz her uygulamayı parmak izinizle kilitleyebilirsiniz.
![]()
6. Bir de kaydırmalı ekran görüntüsü var ki beni benden alıyor. Markette panaromik ekran görüntüsü olarak geçer.
![]()
Direkt buraya yazdığım yazının görüntüsü alarak göstereyim dedim de bayağı yazmışım.
Kaydırmalı görüntü almak için de ekrana parmağınızın sırtıyla(mafsalıyla) çift tıkladıktan sonra Kaydırma tuşuna basıyorsunuz, sonra işlem bitene kadar bekliyorsunuz.
Şimdilik bu kadar yeter. Fazla sıkmayayım sizi. Zaten kullanan da yok. Türkiye'de tanıtılmadan önce bir ön bilgilendirme olsun bunlar da.
Sorularınız varsa sorabilirsiniz.
Huawei P9'un üst modeli (Mart'ta) tanıtıldığında fiyatlarda düşüş olacaktır. Paralel ithalat olarak da internetten satın alınabilir. 8 Mayıs'ta aldım ve İlk günkü gibi memnunum telefonumdan.--- Gönderi Güncellendi ---
pardon acaba kullananlar bakımından ben bu telefonu almayı dusunuyorum ama baktıgımda hep fıyatı telefona gore fazla diyolar sizce kullanımı nasıl önere bilceniz telefon varmı
Kumanda için IR sensörü gerekli. Maalesef P9'da yok. Ancak wi-fi üzerinden yöneten kumanda uygulamaları kullanılabilir, onun için de wi-fi destekli tv gerekiyor tabi ki.arkadaşlar merhablar;
Huawei P9 kullanıyorum bir sorum olacak acaba kumanda yönetimi var mı bu cihazda yada google playden indirip kullanabilir miyiz. Aranızda kullanan var mı acaba uygulama olarak
Huawei kötüdür algısı yapılıyor karşılaştırmalarda. Hiçbirine güvenmiyorum. P9'u yerden yere vurdular ama hiç de o kadar kötü değil. Mate 9 da piyasanın en iyi ve kaliteli cihazı bana göre.. P9, benim işimi fazlasıyla görüyor. Ne zaman kullanılmayacak kadar kötü olursa o zaman Mate 9 veya Mate 10 alabilirim.telefonumuzda sıkıntı yok çok şükür memnunuz ama ilk akıllı telefonum galaxy note 1 di ve büyük ekranlı cihazlara hastayım. p9 5.2 inch güzel yetiyor ama dediğim gibi büyük ekranı arıyor gözlerim. bundan dolayı da mate 9 kalbimden vurdu beni ekranı büyük ve de yine huawei. şubatta askere gidiyorum dönüşünde ne nasip olur bilmembloother hocam sen de hasta olmuşsun cihaza
p9 un eksikliklerini kapatmış bir nevi. yani ois var ve grafik işlemcisi adreno 530 kadar güçlü. video çekim örneklerine baktım biraz hala istenen düzeyde değil gibi ama ois'i eklemeleri yine önemli
doğru valla işimizi her türlü görüyor çok şükür sıkıntısız. ama dediğim gibi bazı eksiklikler giderilmiş. batarya süresi muazzamdır gibime geliyo mate 9Huawei kötüdür algısı yapılıyor karşılaştırmalarda. Hiçbirine güvenmiyorum. P9'u yerden yere vurdular ama hiç de o kadar kötü değil. Mate 9 da piyasanın en iyi ve kaliteli cihazı bana göre.. P9, benim işimi fazlasıyla görüyor. Ne zaman kullanılmayacak kötü olursa o zaman Mate 9 veya Mate 10 alabilirim.
Teknoloji durmak bilmiyor. Bizim de isteğimiz hiç bitmiyor.doğru valla işimizi her türlü görüyor çok şükür sıkıntısız. ama dediğim gibi bazı eksiklikler giderilmiş. batarya süresi muazzamdır gibime geliyo mate 9video konusunda da ne kadar sevmesem de apple baya iyi yapıyo bu işi sonrasında da samsung. ama fotoğrafta p9 ve mate 9 öttürür o da bir gerçek.
İsteklerini karşılar. 2 yıl güncel kalma garantisi olur en fazla ama stabil şekilde 3-4 yıl çalışır. Android 8'i görür de, 9 için kesin bir şey söylenemez. Bütçe varsa Mate 9 almak daha mantıklı olur.Stabil,kamerasi iyi,bataryasi günü cikaran telefon ariyorum p9 dikkatimi cekiyo nasildir isteklerimi karsilarmi..fazla telefon degistiren biri degilim temiz kullanirim minimum 3 yil goturur mu guncel bir sekilde?