HTC M8 Arka Kamera Camı Çizildi!!!

yildirim3273

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba,

Bir buçuk ay önce telefonumu aldım. Kamerasının camında ufak çizik oluştu panik yapmadım. Fakat şu anda ortasından incecik zar kalkmış gibi camdaki saydamlık gitti. Şu anda da fotoğraflarımın netliği bozuldu. Bu problemle karşılaşan var mı.

İyi forumlar...

Asteriks

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Sanırım bir kişide daha olmuştu bu sorun.
M8 arka kamera cami büyük olduğunda kolay çiziliyor galiba.
Servise vermekten başka çaren yok.

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Hakki abi de aynı sorundan şikayetçi diye biliyorum genel bir sorunsa degistirmeyebilirler gene de dene şansını

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Şimdi bir doğru teşhis edelim. Çizik mi, kaplama soyulması mı?

Kaplama soyulması ise bütün M8'lerde mevcut bu. Kamera camının üzerinde koruyucu bir kaplama var, zamanla soyulursa netliği bozacak bir "bulamaç" oluşuyor camda. Uzunca bir süre beklersen kendiliğinden tamamen soyulduğu için de geçiyor, ama bu süre zarfında fotoğraflar çok bulanık oluyor. Yurtdışı forumlarda tonca şekil deneyen var, hafif bir bezle çok hafif aşındırıcı maddelerle deneyenler vs.

Ben gitar penası ile yaptım. Önce camın lense denk gelmeyen dış kısmında denedim, baktım çizik içinde bırakmak yerine sadece bu kaplamayı kaldırıyor, devam ettim, şu an temiz. Hafif çok hafif bir ıslaklık ile penanın ucunu hafifçe bastırarak soydum özetle lensin üstünü. Şimdi cam açıkta tabii, çizlirse tekrar cam çizilmiş olur.

Soyulma değil de cam çizildyise başka konu, buna ne yapılabilir bilmiyorum.

HulkOSMANLI

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşım al eline bi ıslak bez 30 sanıye durmadan sil gitmediyse gene sil düzeliyo ondan sonra dikkat et :) tabi o koruma kadar hemen çizilmez

yildirim3273

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şimdi bir doğru teşhis edelim. Çizik mi, kaplama soyulması mı?

Kaplama soyulması ise bütün M8'lerde mevcut bu. Kamera camının üzerinde koruyucu bir kaplama var, zamanla soyulursa netliği bozacak bir "bulamaç" oluşuyor camda. Uzunca bir süre beklersen kendiliğinden tamamen soyulduğu için de geçiyor, ama bu süre zarfında fotoğraflar çok bulanık oluyor. Yurtdışı forumlarda tonca şekil deneyen var, hafif bir bezle çok hafif aşındırıcı maddelerle deneyenler vs.

Ben gitar penası ile yaptım. Önce camın lense denk gelmeyen dış kısmında denedim, baktım çizik içinde bırakmak yerine sadece bu kaplamayı kaldırıyor, devam ettim, şu an temiz. Hafif çok hafif bir ıslaklık ile penanın ucunu hafifçe bastırarak soydum özetle lensin üstünü. Şimdi cam açıkta tabii, çizlirse tekrar cam çizilmiş olur.

Soyulma değil de cam çizildyise başka konu, buna ne yapılabilir bilmiyorum.

Kesinlikle bahsettiğiniz kaplama soyulması. Fakat böyle bir problemi yaşatması sinirimi bozdu. Temizledim dediğiniz gibi çözüldü. Şimdi böyle kalması tedirgin edecek beni sürekli.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Kesinlikle bahsettiğiniz kaplama soyulması. Fakat böyle bir problemi yaşatması sinirimi bozdu. Temizledim dediğiniz gibi çözüldü. Şimdi böyle kalması tedirgin edecek beni sürekli.

Uzun süre böyle kullananlar var, bir problem bildirmediler. Sıkmayın canınızı ihtimaller üzerine. :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
diş macunu ve kulak temizleyici çubukla silin.youtubeden bulabilirsiniz