Hristiyanlar kim? Neye inanırlar?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan pavlus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

pavlus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hıristiyan kimdir?

Türkiye'de genel kanıya göre, İsa peygamberin öğretilerini izleyen, özellikle batı ülkelerinde yaşayan kişiler Hıristiyan'dır. Türkler ise Hıristiyan olamaz.
Bu genel düşünce oldukça önemli yanlışlar içermektedir. Başta Amerika ve çeşitli Avrupa ülkeleri olmak üzere batılı ülkelerde çok sayıda Hıristiyan'ın yaşadığı doğrudur. Ancak bu ülkelerde yaşayanların hepsi Hıristiyan değildir. Hıristiyanlık batılılara özgü bir inanç değildir.
"Hıristiyan" sözcüğü ilk olarak İ.S. 40'lı yıllarda Antakya'da kullanılmıştır. "Mesihçi" anlamındaki bu sözcük İsa'yı izleyenleri küçümsemek amacıyla ortaya atılmıştır. Bilindiği gibi yaklaşık olarak iki bin yıl kadar önce Orta Doğuda gelişen bu inancın ilk yaygınlaştığı yer bizim yurdumuzun bir bölümü olan Anadolu'dur. Daha sonra Trakya ve Avrupa'ya yayılmıştır. Günümüzde dünyanın bütün ülkelerinde Hıristiyan vardır. Bazı ülkelerde Hıristiyanların oluşturduğu kilise, büyük ve güçlüdür. Türkiye gibi kiliselerin yeni baştan kurulduğu ülkelerde ise küçük ve gelişmektedir.
Hıristiyanlık kimseye ana-babadan geçen bir din değildir. Kişinin nüfus kayıtlarında Hıristiyan yazması onun ruhsal durumunu göstermez. Bir kişinin Hıristiyan olabilmesi için Tevrat-Zebur ve İncil'den oluşan Kutsal Kitap'ta yazılanlara inanması, kişisel olarak Kurtarıcı İsa Mesih'e iman etmesi gerekmektedir. İsterse asırlardır içinde Hıristiyanların yaşadığı bir aileden gelsin, bu kararı vermeyen kişi Hıristiyan değildir.
Hıristiyanlık, biz Türkler için yeni bir din değildir. Hıristiyanlık'ın ilk başlarından bu yana çeşitli dönemlerde Türkler İsa inancı ile karşılaşmış ve Hıristiyan olmuşlardır. Günümüzde Moldova'da yaşayan Gagavuzlar büyük bir Türk-Hıristiyan topluluktur. Ayrıca diğer Türk soylu topluluklardan olan Peçenekler ve Hazarlar da geçmişte büyük gruplar halinde Hıristiyan olmuşlardır. Türkiye Türkleri'nden Hıristiyanlık'ı seçenler de tarihte hep var olmuştur. Ayrıca günümüzde diğer Türk soylu ülkeler olan Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan gibi ülkelerde de Azeri, Kazak ve Türkmen kiliseleri vardır.
Hıristiyanlar Neye İnanırlar?

Tanrı insanları iyi amaçlarla yaratmıştı, bütün insanların Kendisiyle birlikte cennetinde mutlu ve esenlik içinde yaşamasını istiyordu. Her türlü olumsuzluktan, kötülükten uzak olan kutsal Tanrı insanların da böyle yaşayarak O'nu yüceltmesini istiyordu.
Ancak insanlar günah işleyerek O'na başkaldırdı. Yeryüzünde günah işlemeyen kimse yoktur. çünkü herkes şu ya da bu biçimde Tanrı'nın hoşuna gitmeyecek sözler söylemekte, eylemleri gerçekleştirmekte ya da aklından olumsuz düşünceleri geçirmektedir. Bunların hepsi günahtır. İnsanlar günah işledikleri için Tanrı'dan uzaklaştılar. Giderek daha çok mutsuzluk, yalnızlık ve çözümsüzlük içinde yaşamaya başladılar. Günahın bedelini ödüyorlardı. Tanrı adil olduğu için günahları yargılamak durumundadır ve günahın cezası ölümdür. Bu ölüm insanın Tanrı'dan ayrı, uzak olması anlamındadır.
Ancak Tanrı insanları sevdiği için onların yine cennete girebilmesi amacıyla bir yol bulmak istedi. Ve Kendisinden bir öz olan İsa'yı dünyaya yolladı. "Çünkü Tanrı dünyayı o kadar çok sevdi ki, biricik Oğlunu verdi. öyle ki, O'na iman edenlerin hiçbiri mahvolmasın, ama hepsi sonsuz yaşama kavuşsun" (Yuhanna 3:16).
İsa Mesih bir insan olarak bu dünyaya geldi. Bir bebek olarak doğdu, gençliğini yaşadı ve her zaman Tanrı'nın arzusuna göre davrandı. Hiç günah işlemedi. Konuşmalarında bu dünyadaki insanları kurtarmaya geldiğini vurguluyordu. Sonunda bu kurtarma eylemini ölerek gerçekleştirdi. Bütün insanların günahı için İsa çarmıhta öldü. İşledikleri günahlar, suçlardan dolayı insanların almaları gereken cezayı İsa üstlendi. Artık hiç kimse günahlarından dolayı acı çekmek, baskı görmek, ölmek zorunda değildir. çünkü İsa çarmıhta bütün dünyanın uğruna öldü.
İsa'yı bir mezara koydular. üçüncü gün ölümden dirildi. Böylece İsa'nın sağladığı kurtuluşun gerçek olduğu kanıtlandı. İsa dirildiğine göre O'na inanan herkese sahip olduğu sonsuz yaşamı verebilir.
Kutsal Kitap'ta şöyle yazar: "İsa'nın Rab olduğunu ağzınla açıkça söyler ve Tanrı'nın O'nu ölümden dirilttiğine yürekten iman edersen kurtulacaksın" (Romalılar 10:9). Bu ayetin anlamı şudur: Eğer İsa'nın sizin günahlarınız için öldüğüne ve size sonsuz yaşam vermek üzere ölümden dirildiğine inanıyorsanız ve İsa'yı yaşamınızın Efendisi, her şeyin üzerindeki en üstün Yetkili olarak kabul ederseniz O'nun sağladığı kurtuluşa kavuşabilirsiniz.
İsa yakında tekrar gelerek yeryüzünde yaşayan halkına sağladığı kurtuluşu her yönüyle gerçekleştirecektir. Bu nedenle Hıristiyanlar İsa'nın bütün buyruklarına uyarak yaşar ve O'nun tekrar gelişini dört gözle beklerler.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Bi sen eksiktin..Kardeşim insanlar tarafından değişime uğramış aslını kaybetmiş bir
inancı bırak gel Müslüman ol..Geçmişi unut....
Biraz İslamı araştır korkma zararın olmaz..
Not:
Yarın da yahudiler başlar değiştirilmiş Tevrattan zırvalamaya...

pavlus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Zırvalayan sensin.
Sen hristiyanlığı araştır sen gel hristiyan ol. Geçmişini unut.

Bu sana söylendiğinde ne kadar ahmakça geliyor değil mi?
İşte senin söylediklerinde bana öyle geliyor.

İnsan tarafından değişime uğrayan ve insan tarafından yazılan bana göre kurandır.

Burası da din kültürü bölümü olduğundan git kendi başlıklarında konuş.
İslam değil, din kültürü bölümü.
O zaman ben senin konuna yazmıyorsam zırva diye, ben seni davet etmiyorsam sende benim konuma yazma ve beni davet etme kendi inandıklarına.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Sevgili Hırıstiyan kızmışsın hemen!!
Sana bir şey soracam
Kainatı yaratan Allah'a neden Onun Peygamberi (Kulu ve Elçisi) olan Hz.İsa'yı
ortak koşuyorsunuz?

Baba oğul Kutsal ruh nedir?
Bunu cevaplarsan sevinirim...
Hz. İsa size bunlarımı öğretti?

gayzer

Asistan
Reaksiyon puanı
0
O zaman en son din olan İslamiyet varken ndn başka yollar arıyorsunuz....Tanrı o kadar zayıf mı ki bir günah için dünyaya birini gönderiyormuş,kendi olayalara müdahale edemiyor mu?....

pavlus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ne de güzel söylemişsin.Biz İslam alemine 1000 yıldır liderlik ediyoruz.Kıyamete kadar da bu değişmeyecek.Sen git başka kapıda misyonerlik yap!!!

Arkadaşım sen anca kendini kandır.
Türklerin özü müslüman değildir.
Saçma sapan zırvalama burada.
Git biraz Türk tarihi oku kendi soyunu öğren.
1000yıldır liderlik ediyoruz diyorsun, sen kendini mi kandırdın seni mi kandırdılar?

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
bak yazmayacağım diyorum ama her sözün ifrit gibi vuruyor beşeriyete

1.Kur'an-ı Kerim'i okudun mu okudum deyip de okumadığından korkarım

2.oradaki ayetlerdeki lütuflu sözleri görmedin mi kalbine işlemedi mi hiç mi huzur hissetmedin

3.bütün peygamberlerin kıssasını olduğu bittiği yazıyor bir insan o günün şartlarında tonlarca bilgiye nasıl sahip olabilir kulaktan kulağa anlatıula anlatıla mı öğrenmiş şüphesiz Allahın sözü bunlar

4.atlas okyanusuyla akdenizin ayrıldığı musa olayındaki mumya arıların mucizevi özellikleri sineklerin kanatlarının Allah diye çırpması bitki ve hayvan çürüklerinden binlerce yıl sonra oluşan bahsedilen siyah ziftin yani petrolün o dönemde bilinemeyceği hiç mi aklına yatmıyor

daha niceleri var... bu lütufları görmedisen ne diyeyim sana daha artık

gayzer

Asistan
Reaksiyon puanı
0
1000yıldır liderlik ediyoruz diyorsun, sen kendini mi kandırdın seni mi kandırdılar?

Türklerin özü nedir söylede bilelim....

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
pavlus arkadaşım burası dinler platformu değil din kültürü ve ahlak bilgisi bölümü yani sadece islami konular açılır sen konunu başka forumlarda aç yok evrimci yok hristiyanlık bize ne sizin dininizden inancınızdan kardeşim biz sizinkine müdahele ediyormuyuz lütfen burda daha fazla baş ağrıtmayın.

pavlus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sevgili Hırıstiyan kızmışsın hemen!!
Sana bir şey soracam
Kainatı yaratan Allah'a neden Onun Peygamberi (Kulu ve Elçisi) olan Hz.İsa'yı
ortak koşuyorsunuz?

Baba oğul Kutsal ruh nedir?
Bunu cevaplarsan sevinirim...
Hz. İsa size bunlarımı öğretti?

Tanrısal özyapıda, Baba, Oğul ve Kutsal Ruh olmak üzere üç Kişi vardır; ve bu üçü, özde aynı, güç ve görkemde eşit tek bir Tanrı’dır.
Diri ve gerçek olan tek bir Tanrı vardır.

Tanrı Oğlu Mesih (İsa Mesih), gerçek bir beden ve bir insan canı alarak, Kutsal Ruh’un gücüyle, bakire Meryem'in rahminde oluşup ancak buna rağmen ondan günahsız doğmuştur.

%100 Tanrı doğasına ve %100 insan doğasına sahiptir.

İsa Mesih bizlere bunu öğretti.
Tanrı'ya ortak koşma diye birşey söz konusu değil gördüğünüz gibi

pavlus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Türklerin özü nedir söylede bilelim....

Türklerin özü şamanizmdir.
Şaman dinine inanırlar ve Göktanrı'ya iman ederler.
Türkler sonradan(kılıç ile) müslüman oldular.

Bunu sadece 1 tarih kitabını okuyarak bile öğrenebilirsiniz.

gayzer

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Tanrısal özyapıda, Baba, Oğul ve Kutsal Ruh olmak üzere üç Kişi vardır; ve bu üçü, özde aynı, güç ve görkemde eşit tek bir Tanrı’dır.
Diri ve gerçek olan tek bir Tanrı vardır.

Tanrı Oğlu Mesih (İsa Mesih), gerçek bir beden ve bir insan canı alarak, Kutsal Ruh’un gücüyle, bakire Meryem'in rahminde oluşup ancak buna rağmen ondan günahsız doğmuştur.

%100 Tanrı doğasına ve %100 insan doğasına sahiptir.

İsa Mesih bizlere bunu öğretti.
Tanrı'ya ortak koşma diye birşey söz konusu değil gördüğünüz gibi

Dediğine göre Tanrı güçsüz mü kü kendisi yerine diğer yolları kullansın...saçmalığın daniskası....

pavlus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
pavlus arkadaşım burası dinler platformu değil din kültürü ve ahlak bilgisi bölümü yani sadece islami konular açılır sen konunu başka forumlarda aç yok evrimci yok hristiyanlık bize ne sizin dininizden inancınızdan kardeşim biz sizinkine müdahele ediyormuyuz lütfen burda daha fazla baş ağrıtmayın.

din kültürü ve ahlak bilgisi bölümü sizinde dediğiniz gibi.
bende hristiyanlık konusu açıyorum.
ben sizin konunuza karışmıyorum, siz de benimkine karışmayın.

eğer din kültürü ve ahlak bilgisi değilse o zaman bölümün adını islam bilgisi ve islam ahlakı bölümü yapın.

pavlus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dediğine göre Tanrı güçsüz mü kü kendisi yerine diğer yolları kullansın...saçmalığın daniskası....

Tanrı güçsüz değil.
Aksine Tanrı o kadar güçlü ki sizin imkansız, yapamaz dediğiniz şeyleri ve saçma dediğiniz şeyleri yapabiliyor ve yaptı. Yapacak da.

Tanrı'nın kendisini kimse görmedi Oğul'dan başka.
Sen kimsin ki Tanrı'nın karşısına geçeceksin ey günahkar?
Bu yüzü kendinde nasıl buluyorsun, Tanrı'ya nasıl hitap ediyorsun?

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
evet o yüzden "hristiyanlar ölmüş tanrıdan medet umarlar" (mevlana sözüdür)

Koskoca tanrı herkese fıtratında ruhundan üflemiştir biz Onun aslında tüm evren Onun birer yansıması simasıdır ama kimse ona benzemez kimsnein ona kuvveti yetmez Tanrı aciz değildir ki gücünü paylaşsın tek bir peygamberi tanrı yapıp onu kayırsın o peygamber ki insandır aynı bizim gibi sadece ahlak fazilet bilgi ihsaniyet yönünden yani takva yönünden bizden yüksektedir zaten İsa en çok sizin onu oğul ve tanrı ilan etmenizden sakınmıştır ama siz hala daha onun sadece bizim peygamberimiz gibi bir insan olduğunu göremiyorsunuz

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
din kültürü ve ahlak bilgisi bölümü sizinde dediğiniz gibi.
bende hristiyanlık konusu açıyorum.
ben sizin konunuza karışmıyorum, siz de benimkine karışmayın.

eğer din kültürü ve ahlak bilgisi değilse o zaman bölümün adını islam bilgisi ve islam ahlakı bölümü yapın.
din kültürü ve ahlak bilgisi yani hristiyanlıkta olamayan bir bölüm onun için uyarı yaptım söyledim tekrar söylüyorum burası dinler platformu değil.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Makaram sarı bağlar loo
kız söyler gelin ağlar..

Niye ben ölm,şmüyem lo asiyem karalar bağlar
lo beldeee
lo beldeee

Bu da benim yorumum.

pavlus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet o yüzden "hristiyanlar ölmüş tanrıdan medet umarlar" (mevlana sözüdür)

Koskoca tanrı herkese fıtratında ruhundan üflemiştir biz Onun aslında tüm evren Onun birer yansıması simasıdır ama kimse ona benzemez kimsnein ona kuvveti yetmez Tanrı aciz değildir ki gücünü paylaşsın tek bir peygamberi tanrı yapıp onu kayırsın o peygamber ki insandır aynı bizim gibi sadece ahlak fazilet bilgi ihsaniyet yönünden yani takva yönünden bizden yüksektedir zaten İsa en çok sizin onu oğul ve tanrı ilan etmenizden sakınmıştır ama siz hala daha onun sadece bizim peygamberimiz gibi bir insan olduğunu göremiyorsunuz

mevlana öyle birşey dediyse bu onun cahilliğinden kaynaklanır.
ölmüş olan muhammeddir.
ölmüştür, toprak olmuştur.

isa mesih ise ölmüştür ve 3.gün ölümden dirilmiştir.
hala diridir ve yargı günü tekrar gelecektir. :))

keşke okusanız.

pavlus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
din kültürü ve ahlak bilgisi yani hristiyanlıkta olamayan bir bölüm onun için uyarı yaptım söyledim tekrar söylüyorum burası dinler platformu değil.

islam dini kültürü ve ahlak bilgisi yazmıyor.
din kültürü diyor. tekrar okuyun. anlamazsınız tekrar okuyun çünkü tekrar aynı şeyi yazacağım.

gayzer

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Tanrı güçsüz değil.
Aksine Tanrı o kadar güçlü ki sizin imkansız, yapamaz dediğiniz şeyleri ve saçma dediğiniz şeyleri yapabiliyor ve yaptı. Yapacak da.

Tanrı'nın kendisini kimse görmedi Oğul'dan başka.
Sen kimsin ki Tanrı'nın karşısına geçeceksin ey günahkar?
Bu yüzü kendinde nasıl buluyorsun, Tanrı'ya nasıl hitap ediyorsun?

O zmn ndn aracılara ihtiyaç olduğunu anlatan bir dine inanıp,Hz.İsa peygamberimize ALLAH cc. oğlu deyip,Allahı baba yapıp onu da insan figürüne indiren,sözde tüm insanlık için oğlunu feda eden bir dine inanıyorsun....Sen hristiyanlıkta ndn reform yapıldı onun cevabını ver....Madem Tanrı gücü herşeye yetiyor yazdığın saçmalıkları bi daha düşün....

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
mevlana öyle birşey dediyse bu onun cahilliğinden kaynaklanır.
ölmüş olan muhammeddir.
ölmüştür, toprak olmuştur.

isa mesih ise ölmüştür ve 3.gün ölümden dirilmiştir.
hala diridir ve yargı günü tekrar gelecektir. :))

keşke okusanız.

koskoca mevlana hz. gibi ehli ve alim birine sen cevap bile veremezsin anlam kabiliyetin ve mukayesen yetmez zaten biz Hz. İsa'ya ölmüştür demiyoruz onu sen çok iyi biliyorsun bizi saf yerine koymaya çalışma

ayrıca ruhlar şüphesiz Allah katında Hz. İsada kıyamette kurtarıcı olarak Allahın lütfuyla gelecek "*domuzu kesip haçı kırıp deveyi serbest bırakcak*" (tabi ki bunlar hristiyanlığın zulümünün bitip ehl-i sünnet dinin İslamiyetin kabulü için simge temsil şeyler) ve İslamiyeti yayacak yani o bize gelecek sen yanlış yoldasın

gayzer

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hz isa peygamberlerden biridir ve Biz müslüman olarak onu zaten kabul edip ahirette ztn ondan şefaat dileyecez ama sözde ona inanıp dediklerini değiştirenler napacak çok merak ediyorum.....

öztürk27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bu arkadaş bariz bir misyoner anlaşılan ve misyonerler hiç sizin zannetiğiniz gibi cahil insanlar değil aksine misyonerlik yapacakları yerin sosyolojik özelliklerinden tutun, milletin psikolojisine kadar eğitim alırlar. Yani kısacası sizin dininizi sizden daha iyi bilen bir kişi var karşınızda.

Tavsiyem bu zat ile tartışmaya girmekten kaçınmanızdır. Zira her işi ehline vermek gerekir. Yani bu zat ile başedecek biri varsa oda dinimizi en iyi şekilde bilen din adamlarımızdır. Bırakın istediği propangandayı yapsın.

Gelellim sana ey misyoner zat. Sana bir tavsiyem var. Umarım yerine getirirsin. Kuran-ı kerimi al ve beyyine ve kıyamet sürelerini bir oku. Türkçe Anlamınıda oku. Sana en iyi cevabı bu sureler veriyor zaten. Bak Kuran insan tarafından mı yazılmış yoksa Yüce yaratıcının eserimi anla

hta1905

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Türklerin özü Müslüman diyen kim?Şükürler olsun ki,atalarımız kendi inançlarına yakın buldukları için Müslüman olmuşlar.
Türklerin özü şamanizmdir.
Şaman dinine inanırlar ve Göktanrı'ya iman ederler.
Türkler sonradan(kılıç ile) müslüman oldular.

Bunu sadece 1 tarih kitabını okuyarak bile öğrenebilirsiniz.
Keşke **************.Dur tahmin edeyim,o tarih **************** arkadaşların mı yazdı? :D

TerTip89

Asistan
Reaksiyon puanı
1
burası iyice alıklaştı ya şuna bak yaş sınırı koyun bari çocuklar bunlardan etkileniyor.

Hâlâ gerçeğin farkında değil miniz?

Kim İslâm'dan başka bir din ararsa kendisinden böyle bir din asla kabul edilmeyecek ve o kimse ahirette ziyân edenlerden olacaktır."

(âl-i İmrân Sûresi, âyet 85)

Bilgi amaçlıda olsa böyle yazılara teşekkür etmiyorum!

S

SDN Okuru

SDN Okuru
pavlus sen cayır cayır yanacaksın
ne kadarda aptalsın incili değiliştirilmiş ve papazlar kafalarıa göre bi şeyler yazmışlar .
ESKİDEN PAPAZLAR İNSANLARDAN PARA ALARAK CENNETTE YER AYIRTTIĞINI SÖYLÜYORMUŞ.
BUNU SÖYLEYEN PAPAZLAR

şowalye

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Benim din ayrımcılık yoktur her din ırk cinsiyet mezheb karşı saygım sonsuzdur
ayrımcılık karekterimde yoktur

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...