Chester Merve
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 1
hack'leyelim şe.....'lerin forumunu!
bu forumu vbulletin'in resmi sitesine şikayet edicem kesin forumları lisanssızdır!
inş kapanır!
Ohhoooo.

hack'leyelim şe.....'lerin forumunu!
bu forumu vbulletin'in resmi sitesine şikayet edicem kesin forumları lisanssızdır!
inş kapanır!
kardeş orada sünni islam derken yanlış yazdım say. zira kastım sünni ve şii ayrımını belli etmek içindi. ayrıca mezhep yanlıştır demedim. mezhep gidilen yol demek fakat bu giddiğiniz yola dikkat edin yanlış yere çıkıyor olabilir demek istedim.Faceoff, güzel kardeşim mezhepleşmek yanlıştır diyorsun, peygamber bu konuda bizi uyardı diyorsun, hem de "sünni İslam" tabirini kullanıyorsun.Bence sen de ciddi bir araştırma içine girmelisin mezhep ateşini körüklemeden önce. Çünkü gerçekte herkes peygambere nasıl bağlı olunacağını bilse, zaten mezhep de olmaz. "Sünni İslam" diye bir şey yoktur abicim, "Şii İslam" olmadığı gibi. İslam olmanın ölçütü vardır, kabul edersen İslamsındır.
Faceoff, güzel kardeşim mezhepleşmek yanlıştır diyorsun, peygamber bu konuda bizi uyardı diyorsun, hem de "sünni İslam" tabirini kullanıyorsun.Bence sen de ciddi bir araştırma içine girmelisin mezhep ateşini körüklemeden önce. Çünkü gerçekte herkes peygambere nasıl bağlı olunacağını bilse, zaten mezhep de olmaz. "Sünni İslam" diye bir şey yoktur abicim, "Şii İslam" olmadığı gibi. İslam olmanın ölçütü vardır, kabul edersen İslamsındır.
O forumu biliyorum hatta admini eskiden müslümanmış sonradan kendini hristiyanlığa adamış ama kendisi de diyor bana yollamayın mail islam hakkında diye. Seviyeli tartışmalar oluyor orada çoğu saçma sapan şeyler kendi kendilerine bile uzlaşamıyorlar ama ben Müslümanlara hakaret görmedim. Ayrıca İslam dini hoşgörü dinidir, o arkadaş neden küfretmiş onlara bıraksın yaşasınlar dinlerini. Forumda faydalı bilgiler de var hristiyanlık hakkında %kaç doğru orasını bilemem.
sanırım başka söze gerek yokfarkında değilsin belki ama onların menfaatine olan şeyler yapıyorsun, yani reklamlarını ! Allah (c.c.) Kur'an-ı Kerim de kafirler için ne diyo;
* * 109-KAFİRUN SURESİ:
* * 1 - De ki: Ey kâfirler
* * 2 - Sizin taptıklarınıza ben tapmam.
* * 3 - Siz de benim taptığıma tapıcılar değilsiniz.
* * 4 - Ben asla sizin taptıklarınıza tapacak değilim.
* * 5 - Siz de benim taptığıma tapacak değilsiniz.
* * 6 - Sizin dininiz size, benim dinim banadır....
Allah (c.c.) doğru söyledi.
sanırım başka söze gerek yok![]()
sizin incilleri okumaya kalksak yıllar sürer kaç bin tane acayip acayip incilleriniz var
ayrıca ben 4 incilden 3 incili de okudum hepside andersen gratel masalları gibi hz. isanın yemek yemesini kalkıp yatmasını anlatıyor Allah beni affetsin ama güzelim müjde incili ne yapmışsınız pavlus Allah gazabından korur inş. Muhammed ve İsa sizi
4 incilde de aynı şeyler geçer ve sadece cümle söyleyişleri farklıdır burada da havarilerin ve sonrasının onları yazarken kendi anlamlarına göre yazdıkları görülmektedir
meydanı boş bulmuşsunuz, salladıkça sallayın bakalım.
sizin inandığınıza inananlar mutlak doğru, sizin inanmadığınıza inananlar ise mutlak yanlıştır cahilliğinden ne zaman sıyrılıp birşeyleri okumaya başlayacaksınız merak ediyorum
pavlus dedi ki:meydanı boş bulmuşsunuz, salladıkça sallayın bakalım.
sizin inandığınıza inananlar mutlak doğru, sizin inanmadığınıza inananlar ise mutlak yanlıştır cahilliğinden ne zaman sıyrılıp birşeyleri okumaya başlayacaksınız merak ediyorum.
pavlus dedi ki:sitede saldırı olduğunu, peygamberinize sövüldüğünü söylüyorsunuz ama siteyi açıp bunun nerede yapıldığına bakma gereği bile duymuyorsunuz.
pavlus dedi ki:gerçi kendi savunduğunuz kitap kuran'ı bile okumadığınız besbelli ortada. kör cahillikten başka birşey değil
pavlus dedi ki:kulaktan dolma bilgilerle, ondan bundan duyduklarını bilgi olarak orda burda paylaşmakla nefret dışında bir alternatifiniz yok.
pavlus dedi ki:burada kendi aranızda atıp tutmuşsunuz ama kafir dediklerinize göre siz nesiniz?
Selamlar.
Ortalık kızışmadan, şu noktalara dikkat çekelim ve güzel bir konuşmayla konuşalım. Yalnızca bir yaratıcı olduğuna onun da Allah olduğuna inananlara da ancak bu yakışır. Bu bağlamda Hristiyanlara da güzel ahlaklı olmak yakışır.
Arkadaşım, "meydanı boş bulmuşsunuz" tabirinden başlamak isterim; ben burada sizin arkanızdan konuşulmaması için, bizzat kendim sizin forumunuza geldim. Yani "boş meydan"da konuşmaktansa, sizinle "dolu" olan meydana geldim; gerçekten de müslümanlarla alay edildiğini ve bir çok yanlış bilgilerin verildiğini gördüğümde, baştan bir müslüman olduğumu belirterek, gayet uygun bir dille bazı şeyler söyledim, ancak hiç bir incitici söz veya Hristiyanları yalanlayıcı herhangi bir sav ortaya atmamış olmama rağmen, yazdıklarımdan hiç biri yayınlanmadı. Buna karşılık neden yayınlanmadığını sorduğumda, hiç bir cevap verilmedi.
Hatta bazı kimseleri baştan uyararak, "burada müslümanlığı tanıtmaya kalkışmayın, size olan saygımız düşüyor" diye uyarılarda bulunuyorsunuz -ki bunları kendi gözlerimle sizin forumunuzda okumuşum. Halbuki sizin sitenizin açılış amacı, müslümanları Hristiyanlaştırmak değil mi? Sitede bununla ilgili çok fazla yazı görmekle birlikte, siz kendinize müslüman çoğunluğun içinde mübah gördüğünüz şeyi müslümanlara neden mübah görmüyorsunuz? Zira siz kendi dininizi müslümanlar arasında yaymaya çalışırken, müslümanların da sizin aranızda konuşmasına, hatta konuşmayı bırak sadece iddialara cevap vermesine bile tahammül edemiyor ve yazılarını siliyorsunuz. Bunu da müslümanlara saygısızlık etmek için geçerli bir mazeret olarak sunuyorsunuz. (Dediğim gibi, bu gerekçeleri doğrudan sizin sitenizde gördüm.)
İkinci olarak, bunlar, "sizin inandığınıza inananlar mutlak doğru, sizin inanmadığınıza inananlar ise mutlak yanlış" anlayışının, aslında müslümanlar arasında değil de, sizin sitenizde hakim olduğunu gösteriyor. Zira, siz bu müslüman foruma gelip, kaba bir şekilde, serbestçe konuşabilirken, müslümanlar sizin forumunuza gelip, kaba olmadığı halde serbestçe konuşamıyorlar.
Üçüncü olarak, "ne zaman bir şeyleri okumaya başlayacaksınız" diye sormuşsunuz, zaten okumuyor olsak, sitenizden haberimiz de olmazdı. Oysa bizler okuduğumuz için, sitenizi de araştırdık, okuduk ve sizin okumadıklarınız konusunda işarette bulunmak istediğimizde, sizden kaba tabirlerle karşılaştık. Bu da siz Hristiyan arkadaşların, sadece kendi yazılarınızı okuduğunuzu ve başka şeyleri okumadığınızı göstermiyor mu?
Aslında daha da ötesi, sizin forumunuzda müslümanlık tarihi ile ilgili okuduklarım, sizlerin tarih adına öykü kitaplarını okuduğunuzu ve tarih olarak bazı romanvari şeylere inandığınızı gösteriyor.
Bilakis, yukarıda söylediğim gibi, sitenizdeki bir çok konuyu okudum ve hatta sadece bir kaç saat oradaki konuları herhangi bir yorum yapmadan incelemekle meşgul oldum.
Buna dair kanıtınız nedir? Acaba asıl cehalet, delil olmadan, bazı iddialar ortaya atmak değil midir?
Bilakis, sitenizde İslam ile ilgili okuduklarım, bazı İslam olmayan ülkelerin tarihlerinde İslam'dan nefret ettikleri için yazdıkları kin dolu öykülerden ibaret. Yani İslam tarihi adına, İslam'a düşmanlık etmiş bazı kimselerin yazdığı öykü ve kulaktan dolma bilgilere inanıyorsunuz.
Bizlerse, kulaktan dolma bilgilere değil, Hz. İsa'nın (Allah'ın selamı, rahmet ve bereketi onun ve havarilerinin üzerine olsun) Allah'ın peygamberi olduğuna inanıyor ve onu takdis ediyoruz. Hatta sizler gibi bizler de onun ahir zamanda gökten ineceğine ve insanları hidayet etmede rabbimizin vereceği görevleri yerine getireceğine ve dünyayı adaletle doldurmada yardımcı olacağına inanıyoruz. Havarilerin de Hz. İsa'nın vasileri ve onun sözünü yaşatmada halifeleri olduğuna inanıyoruz. Şu halde hangimizin bilgileri kulaktan dolmadır?
Yukarıda söylediğim gibi, sizin sitenizde, müslümanların herhangi bir bilgi vermelerini istemediğinizi açıkça söylemişsiniz. O halde sizin sitenizde konuşmamıza müsade edilmiyorsa, kendi aramızda konuşmamızdan daha doğal ne olabilir? İkinci olarak, biz müslümanlar, sizleri kafir olarak görmüyoruz. Kafirler, ancak Allah'a inanmayan veya O'nun rabliğini inkar edenlerdir. Sizler yalnızca bir tanrı olduğuna, ve Hz. İsa'nın O'nun peygamberi olduğuna inandığınız müddetçe, bizler için Kur'anda tanıtıldığı gibi, "ehl-i kitap"sınız.
Vesselam.
Aslında Hepimizin İnandığı Şey Aynı Yalnızca Farklı Şekilde İnanıyoruz Farklı Şekilde İbadet Ediyoruz Belkide...
Belki Benim Bu Düşüncemi Yalnış Bulan Olabilir Mutlak Herkesin Düşüncesi Bir Değildir...
Ama Bende Buraya Bu Mesajı Fikrimi Söylemek İçin Yazıyorum
Herkes Dinini Kinsiz,Nefretsiz ,Kötülüksüz,Tertemiz Yaşasın Düşmanlıklar Olmasın
Benim Düşüncemi Saçma Bulanda Olabilir Ama Ben Sadece İçimden Gelenleri Yazdım
Her Zaman Esenlikle Mutlulukla Barış İçerisinde Sağlıcakla Kalmanız Dileğiyle
Musevilik,Hristiyanlık,İslam Üçüde Göreceli Olarak Hepimiz İçin Çok Önemli.Ama Asıl Önemli Olması Gereken Hümanist Duyguları Taşıyıp Birbirimizi Sevebilmemizdir.Belirli Kişilerin Ya da Grupların Hatalarını KİTLELERE Yükleyip Sonra Çatışmaya Girmek Çok Yalnış Oluyor Bence.bu söylediklerini gerçek anlamda yaşayan insanların bulunduğu islam dininde olmaktan daha ötesi varmıdır acaba.
www.hristiyanforum.com bu sitede resmen Müslümanları barbar olarak gösteriyorlar bizi Müslüman oldugumuz için acıyorlar ve benim en çok sinirlendigim olay şu;
Bir Tane Müslüman buraya girip küfretmiş bunlarda diyorki "Baba(Tanrılarına verdikleri isim) o cahil bir dinin bireyi olduğu için onu affet yok onun için dua edeceğim yok efenim Müslümanlar bunlara kötü davranıyormus(!) da bunlar yinee onlara iyi davranıyormuş gibi şeyler
Forumda en kötü şey ise siz mesaj attınız hemen yayınlanmıyor çünkü moderatör inceliyor öyle yayınlıyor.Ben mesela siz yanlış yoldasınız böyle birşeyler dedim ama Müslümanlıga davet etmedim (çünkü o zaman mesajı hiç yayınlamazlar) ve benim mesajı yayınlamadılar
Buradan Tüm İslam Alemine seslemiyorum Bu sitede Müslümanlar barbar,vahşi ve cahil olarak gösterilmektedir.Lütfen bu siteye haddini bildirin...
Yönetici: İnsanlığın ölçütüyle ilgili fikirleriniz, hakaret içerdiği için başlıktan silinmiştir.
walla ben kendi aramızda islam dininde epey bi carpısmalar var zannediyordum amaonlar bizden betermis yahu..Forumda 2-3 konuyu okumam yetti yani..(Papayla aralarıda acık %( )
![]()
![]()
Yahu herkezin dini kendine.Sen nasıl hristiyanlardan nefret ediyor,hristiyan olduğu için onu öldüresiye dövmek istiyorsan,onlarda aynı duyguyu bize besliyor.İnce işler bunlar fazla kurcalamayın...
Benim bu siteden haberim yoktu. Yakın zamanda kapanır merak etmeyin
buna kendi kendini eglendirmek denir.
din bilgisi ve ahlak kulturu forumlarina ateist olun, akilli olun tarzi seyler yazmak nasil insanlari geriyorsa, gidip hristiyan foruma, yanlis yoldasiniz diye yazmak oylesine gereksizdir.
notum "kacakci" kardeşe :
ne işin var kardeşim o sitede? hristiyan forumda müslümanlığı övecek değiller ya seninki de ayrı bir cinslik. FB sitesinde GS' yi mi övecekler hayret birşeysin valla.