Hp Dizüstü Vista format

Bursaspor1963

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ben yaklaşık 6 ay önce Hp pavillion dizüstü bilgisayar almıştım..
ancak Son zamanlarda bilgisayar biraz kafayı yedi...

Format atmak istiyorum ; fakat Bilgisayarı alırken yanında hiç bir cd vermediler...
Şimdi ben buna nasıl tamamen format atabilirim...

Zaman geri alma haricinde... Nasıl format atabilirim... %(

Yardımlarınız için çok çok teşekkürler...

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Öncelikle Recovery DvD'si oluşturman gerekiyor. Bilgisayarın yanında Nasıl yapacağına dair Cd Şeklinde yeşil bi kağıtta yazıyor. Bilgisayarı Tekar bu Recovery DvD'den kuracaksın (Yani Bir nevi Formatlama) Öncelikle HDD de ki verilerinin yedeğini Şiddetle Almanı Tavsiye ediyorum. Yoksa Kurulum Esnasında Kaybedebilirsin. Genelde Recovery DvD'ler F Disk İle Kurulum gerçekleştiriyor. Yani Tüm Sabit Disk'i Tek Parça haline getiriyor.

Bursaspor1963

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
PcMaSTeR dedi ki:
Öncelikle Recovery DvD'si oluşturman gerekiyor. Bilgisayarın yanında Nasıl yapacağın dair Cd Şeklinde yeşil bi kağıtta yazıyor. Bilgisayarı Tekar bu Recovery DvD den kuracaksın (Yani Bir nevi Formatlama) Öncelikle HDD de ki verilerininn yedeğini Şiddetle Almanı Tavsiye ediyorum. Yoksa Kurulum Esnasında Kaybedebilirsin. Genelde Recovery DvD'ler F Disk İle Kurul gerçekleştiriyor. yani Tüm Sabit Disk'i Tek Parça haline getiriyor.

Kardeş Öncelikle cevabın için çok çok teşekkür ediyorum...

Recovery diski oluşturmanın nasıl yapılacağı olan kağıt bende var.. Oradan onu yapacağım peki ben bişey daha sormak istiyorum...

Şimdi o disk ile Format atarken bilgisayar fabrika ayarlarına dönüşecek demi. Birde o dvd'yi Bilgisayarı başlatırken takıcam demi..

Yrdmların için tşkler..

Bursaspor1963

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Daha önce Kaç kere xp formatı attım.. ama bu biraz daha farklı olduğu için ;
daha sonra bir problemle karşılaşmamak için soruyorum...

Şimdiden Çok teşekkürlrer.

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Evet, İlk Aldığın Günkü hali gibi olacak ve Tüm Sürücüleri,Ekstra Yazılımları Yüklü halde Karşına gelecek. Başlatırken Çalıştıracaksın. Ayrıca HP lerde HDD'den kurulumda yapabilirsin Açılışta F11'e basarak o menü açılıyor. Ancak Dediğim Gibi YEDEK ALMAYI UNUTMA!

Bursaspor1963

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
PcMaSTeR dedi ki:
Evet, İlk Aldığın Günkü hali gibi olacak ve Tüm Sürücüleri,Ekstra Yazılımları Yüklü halde Karşına gelecek. Başlatırken Çalıştıracaksın. Ayrıca HP lerde HDD'den kurulumda yapabilirsin Açılışta F11'e basarak o menü açılıyor. Ancak Dediğim Gibi YEDEK ALMAYI UNUTMA!

kardeş nasıl yani ;hard diskin yedeğini neden alıcam.. Çok mu ? gerekli..
Ayrıca aldıktan sonra ne işeme yarıcak... Tekrar tşkler..

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Bursaspor1963 dedi ki:
PcMaSTeR dedi ki:

kardeş nasıl yani ;hard diskin yedeğini neden alıcam.. Çok mu ? gerekli..
Ayrıca aldıktan sonra ne işeme yarıcak... Tekrar tşkler..

HDD yedekten Kastım Kişisel Dosyalarını, Mp3 Resim V.s Gibi Dosyalarını Bir Ortama aktar(Cd, DvD, Usb bellek v.s)

Bursaspor1963

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeş Öncelikle bana yardım ettiğin için teşekkür ederim...
Senin yardımın ile Hele şükür vistaya format atabildim...

Yardımların için teşekkürler... Çok makbule geçti...

Vista kafayı yemişti.. Şimdi Çok gzl oldu..