Hakan Göçmez
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 24
Giderek özel ve fark edilmemiş bir alan bulmak zorlaşırken, niche için daha derin aramalar yapmak gerekiyor.
Niche Blog İçin Özel Alan Nasıl Bulunur?
Pek çok web rehberinde ya da “SEO hileleri” başlığı ile yayınlanan yazılarda Niche denildiğinde ilk öneri Google Adwords üzerinden kelime analizi yapmak ve buradan uygun alanlar bulmaktır. Fakat bu noktada doğru analiz yapmak ve aracı uygun bir şekilde kullanmak çoğu kişi için zordur. Ayrıca mevcut sistemler üzerinden binlerce (Belki de milyonlarca) web sayfasının olduğunu görmek mümkün. Peki, daha iyi bir Pazar araştırması nasıl yapılır? Burada bilinen yöntemlerin dışında, niche alanında kişilere yardım sağlayabilecek birkaç püf noktaya değineceğim.
Örneğin, moda trendlerine yönelik bir web sitesi açmayı düşünüyorsanız moda günlüğü ya da portalı belirleyerek bu sektöre yönelik bir süre incelemede kalmanız gerekiyor. Özellikle sitede yayınlanan içerikler, hangi arama kelimeleri ile sitelerin trafik çekmeye çalıştığı ve en önemlisi yazıların altında yer alan yorumlar bölümünde kullanıcıların bu içeriklere nasıl bir tepki verdiğini mutlaka göz önünde bulundurmanız gerekiyor.
Sevdiğiniz İşi Bulun!
Niche bulma noktasında pazar analizi yaparken, sevdiğiniz ve yazmaktan hiç sıkılmayacağınız sektörlere yönelmeniz gerekiyor. Bu da en önemli detay. Zira çok fazla bilginizin olmadığı ve aslında size uzak olan bir sektörde içerik üretmek ya da siteyi yönetmek sizi daha da zorlayacaktır. Moda, cep telefonları ya da teknoloji gibi alanlarda niche bulma konusunda böylece adım adım ilerleyebilirsiniz.
Analiz Sonucu Ve Değerlendirme
Sizin ilgi alanınızdaki sitelere yönelik yapacağınız incelemeler sonucunda elinizde oldukça önemli veriler ve anahtar kelimeler olacaktır. Bu noktadan sonra eleme yapmak ve bu doğrultuda ilerlemek sizi doğru sonuca ulaştırır.
Yorumları İyi Okuyun!
Web sitelerinin altında yorumlar, aslında kullanıcı davranışlarının en etkini bir şekilde görüldüğü yerlerdir. Kullanıcıların okuduğu, üzerine yorum yapma gereği duyduğu ya da yardım istediği sayfalar sizin için asıl kilit noktalar. Webte arama yapan fakat istediği sonuca ulaşamayarak, yorum bölümünden yardım isteyen bir kişi aslında farkında olmadan da size niche blog konusunda fikir sağlayabilir. Son olarak niche için konunuzda olabildiğince derine inin. Örnek;
Cep telefonları> Samsung Cep Telefonları> Samsung Galaxy Serisi Modelleri> Samsung Galaxy A Serisi Modelleri> Samsung Galaxy A3 Modelleri ve belki de yıllara göre yapacağınız özel içerikler ile Samsung Galaxy A 2016 modeli.