Hiç bir konuda yeteneğim yok

Reyzingen

Asistan
Reaksiyon puanı
193
Uzun zamandır bu sorunu yaşıyorum ilgi alanıma göre bir çok sporu denedim fakat hepsinde de başarısız oldum,derslerim çok kötü oyun oynamayı seviyorum ama istisnasız bütün oyunları kötü oynuyorum artık bilemiyorum ne yapacağımı ama geleceğimden endişe duymaya başladım, henüz lise 2. sınıfım bana verebileceğiniz tavsiyeler var mı?

S

SDN Anonim 608469

SDN Okuru
Uzun zamandır bu sorunu yaşıyorum ilgi alanıma göre bir çok sporu denedim fakat hepsinde de başarısız oldum,derslerim çok kötü oyun oynamayı seviyorum ama istisnasız bütün oyunları kötü oynuyorum artık bilemiyorum ne yapacağımı ama geleceğimden endişe duymaya başladım, henüz lise 2. sınıfım bana verebileceğiniz tavsiyeler var mı?
Kodlamaya başlayabilirsin.

DESLAER

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
628
yazılım deneyebilirsin veya ailen kızmıyorsa iyi anlaştıklarınla bi cs takımı kur eğlenmek için oyna bi süre sonra pro olacaksın

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
Yatarken yetenek gelişmez. Çalışacaksın. daha çok çalışacaksın.

Yıldırım E.

Profesör
Reaksiyon puanı
1,681
Bir yeteneğini bulduk işte :) forumda insanlara gayet iyi yardım ediyorsun.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Şu yazılım goygoyunu bir bıraksanız mı?
Yazılım yazılım diye zırvalayanların büyük çoğu kendini avutuyor. Çok basit birşey gibi anlatmayın. Ciddi sabır istiyor.

Sevdiğin, ilerleme kaydettiğini rahatlıkla görebileceğin (örnek dersler için test çözüp testin sonucunu almak gibi net bir ölçüt) bir şeyi her gün az da olsa düzenli şekilde yapmaya bak geliştiğini görürsün

MustiRG07

Profesör
Reaksiyon puanı
1,798
Knk bilgisayar mühendisliği hem hem yazılım hem donanım işleriyle uğraşır ama yazılım mühendisi düz yazılımla uğraşır

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,535
Aynı durumdaydım. Düşündüğümde aslında yeteneğim olduğunu fark ettim ama çevrem bana göre iyi olduğu için kendimi kötü hissettiğimi fark ettim. Mesela ortaokulumda seçilmiş bir sınıfta okumuştum. Derslerim iyidi ama sınıftaki 1-2 kişiyle karşılaştırırdım kendimi hep. Lise'de %10'a girdim ama 0.78'e giren arkadaşlarımla kendimi karşılaştırdım. Tipim kötü değildi ama kendimi çevremdeki en yakışıklı çocukla karşılaştırdım. Oyunları kötü oynarım o kadar da olsun. Yapacak bir şey yok.

Bu sorun en başta çevre baskısıyla, dalga geçilmeyle başlıyor. Psikoloğa görünün. Ben bile hâlâ atlatamadım. Virüs bitsin gideceğim.

Artı olarak sızlanıp durma, kendini geliştirmek için çalış.

PC Tek

Asistan
Reaksiyon puanı
267
Kardeşim saten ben kolay bir şey demedimki ama daha lise 1de kendini yazılıma verirse iyi sonuçlar alacağını düşünüyorum
Lise 1 derken bana mı dediniz? ben yazılımı öğrenmeye çalışıyorum. Sabırlıyım. Udemyde eğitim alıyorum. Sonuçlarını zamanla alırım herhalde.

PC Tek

Asistan
Reaksiyon puanı
267
Knk bilgisayar mühendisliği hem hem yazılım hem donanım işleriyle uğraşır ama yazılım mühendisi düz yazılımla uğraşır
Ama yazılım mühendisi de kendini donanım alanında geliştirebilir. Değil mi? Ben öyle düşünüyorum.

MustiRG07

Profesör
Reaksiyon puanı
1,798
Lise 1 derken bana mı dediniz? ben yazılımı öğrenmeye çalışıyorum. Sabırlıyım. Udemyde eğitim alıyorum. Sonuçlarını zamanla alırım herhalde.
Evet knk sana dedim ve yukardaki arkadaşa artık iş yazılım gibi işlerde var ben 7000 tl maaş alıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ama yazılım mühendisi de kendini donanım alanında geliştirebilir. Değil mi? Ben öyle düşünüyorum.
Tabikide geliştirebilir ama işini yapmaz sadece yazılım okur

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,535
Yazılımdan önce İngilizce öğren, Diksiyonunu geliştir, Genel kültürünü artır, Kitap oku. Yazılım öğrenince hayat kurtulmuyor arkadaşlar. Zaten öğrenmesi basit değil.

MustiRG07

Profesör
Reaksiyon puanı
1,798
Yazılımdan önce İngilizce öğren, Diksiyonunu geliştir, Genel kültürünü artır, Kitap oku. Yazılım öğrenince hayat kurtulmuyor arkadaşlar. Zaten öğrenmesi basit değil.
Evet knk doğru diyorsun yazılım öğrenmen için ingilizce öğrenmen şart saten programların %90 ı ingilizce

PC Tek

Asistan
Reaksiyon puanı
267
Evet knk sana dedim ve yukardaki arkadaşa artık iş yazılım gibi işlerde var ben 7000 tl maaş alıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tabikide geliştirebilir ama işini yapmaz sadece yazılım okur
Anladım. Kaynakları araştırıyorum zaten. Bu işlerin sabır gerektiğini bilerek devam ediyorum. Ve ingilizcemi geliştirmeye çalışıyorum şu sıralar.?

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991
Aaa klonum :)