Hiç bip sesi yok ekran gelmiyor ve hdd led hep yanıyor.

hüseyin-06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Elimde arızalı bir bilgisayar var tanıdığımın. PC açıkken kendiliğinden ekran gitmiş ekrana görüntü gelmiyor şimdi. Bip sesleri de yok ramleri söküyorum işlemciyi söküp acıyorum yine de hiç bip sesi yok. Hard disk takılı olsa da olmasa da HDD ledi sürekli yanıyor. Ramleri ekran kartını poweri kendi PC de denedim hepsi sağlam. Bir tek işlemciyi deneyemedim. Anakarta baktım yanık parça da gözükmüyor. Bios pilini söktüm taktım defalarca öyle denedim yine yok ne yaptiysam ekran gelmiyor. Sorunu ne olabilir.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Anakartta speaker var mı ? Büyük ihtimal anakart arızası var. Kuzey köprüsü ısınıyor mu ? İşemci kolay kolay arızalanmaz. Anakart marka model verir misin ?

hüseyin-06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anakartta speaker var mı ? Büyük ihtimal anakart arızası var. Kuzey köprüsü ısınıyor mu ? İşemci kolay kolay arızalanmaz. Anakart marka model verir misin ?

Hiçbir ısınan parçaya rastlamadım ama önceden ısınıpta tamamen etkisiz hale geldiyse bilemem.
Anakart Asus k8u-x

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Speaker de var avometre ile ölctüm ötüyor sağlam yani

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Hiçbir ısınan parçaya rastlamadım ama önceden ısınıpta tamamen etkisiz hale geldiyse bilemem.
Anakart Asus k8u-x

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Speaker de var avometre ile ölctüm ötüyor sağlam yani

Kuzey köprüsü hiç ısınmıyorsa anakartı çöpe at.

Reaksiyon puanı
16,128
anakartı sök fırına at 200derece 5 dakika ne olucak? fırını sıcakken at.

hüseyin-06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anakart devre elemanlarında sıkıntı olduğundan görüntü gelmiyor. Anakart dışında tüm bileşenleri denemişsin zaten.

Peki tamir olunabilir birşeyse bu marka model bir anakart için tamire para harcamaya gerek var mı değer mi

Reaksiyon puanı
16,128
fırın deneyini yap ne olucak? sakın mikrodalga fırına atma gerçi sğmaz ama mikro dalga fırını bozar.

Reaksiyon puanı
16,128
Fırına atılır mı anakart ilk defa senden duyuyorum. Atınca ne olacak sıcaklık ne yapacak zarar vermeyecek mi parçalara
zaten bozuksa deney amaçlı 200dereceyi geçmezsen sorun olmaz o sırada çalışmadığı içinde mesele yok o ısı çalışırken sorun olur.

hüseyin-06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
zaten bozuksa deney amaçlı 200dereceyi geçmezsen sorun olmaz o sırada çalışmadığı içinde mesele yok o ısı çalışırken sorun olur.
Sıcak hava felan olmaz mı illa fırın mı olacak. Sıcaklık hangi parçaya etki edecek yani chipler ısınmalı

Reaksiyon puanı
16,128
Sıcak hava felan olmaz mı illa fırın mı olacak. Sıcaklık hangi parçaya etki edecek yani chipler ısınmalı
araç gereç var mı? yok diye fırım dedim lak sür iki tarafına da at fırına şansı varsa çalışır yoksa kokoreç gibi kokutur fırını ama önce tinerle yıkamalısın.

hüseyin-06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Uğraşmayacam belki anakartı bilgisayarcıya götürüm arızası ne diye. Yaptırmam zaten arızasini öğrenmek amaçlı baktırırım