Soru Herşeye karşı hevessizlik nasıl geçer?

ayca_1244

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Normalde umudum vardı herşey düzelecek işte bir üniversite kazanacağım bu okul ders halledeceğim diye ama şuan sıfır heves hiçbir şey yapmasam bile hep yorgunum mental olarak sizce bu durum niye oldu? Yada benim şuan ne yapmam lazım ne birşeyler okumak ne de ders çalışmak dizi film izlemek bile iyi gelmiyor.

Graveworm

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,267
Temiz hava en mantıklısı. Nerede oturuyorsun bilmiyorum ama al bir kamp sandalyesi, kalınca giyin, çek sahil kenarına ve otur.

Kubilayhan014

Doçent
Reaksiyon puanı
210
Şu anda senin yaşlarındaki birçok kişinin aynı sorunu yaşadığını düşünüyorum. Gelecek kaygısı, belki aile ve akraba baskısı da bunları çoğaltıyordur. Fazla geleceği düşünme, oluruna bırak. Sana neler zevk veriyorsa onun peşinden git, hobilerin varsa onlara ağırlık ver. Sokak fotoğrafçılığı yapabilirsin her fotoğrafını çektiğin kişiyle sohbet edebilirsin. Ama anı yaşamak gerçekten çok önemli her anın senin için önemli olduğunu düşün ve bence bolca şükret. Kendini şartlama, üniversite kazanamazsam mahvolurum diye düşünme direkt iş hayatına da atılabilirsin, belki de üniversite okuyandan daha rahat ve yüksek maaş elde edersin her şey kısmet. Zaman öyle sürprizler getirecek ki sana, her şey çok farklı da olabilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Gecmis olan dünden hic yad etme.
Yarin da gelmemişken feryat etme
Düşünme geleceği de, geçmisi de.
Şimdi sen ol da yaşami berbat etme.

Son düzenleme:

ayca_1244

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Şu anda senin yaşlarındaki birçok kişinin aynı sorunu yaşadığını düşünüyorum. Gelecek kaygısı, belki aile ve akraba baskısı da bunları çoğaltıyordur. Fazla geleceği düşünme, oluruna bırak. Sana neler zevk veriyorsa onun peşinden git, hobilerin varsa onlara ağırlık ver. Sokak fotoğrafçılığı yapabilirsin her fotoğrafını çektiğin kişiyle sohbet edebilirsin. Ama anı yaşamak gerçekten çok önemli her anın senin için önemli olduğunu düşün ve bence bolca şükret. Kendini şartlama, üniversite kazanamazsam mahvolurum diye düşünme direkt iş hayatına da atılabilirsin, belki de üniversite okuyandan daha rahat ve yüksek maaş elde edersin her şey kısmet. Zaman öyle sürprizler getirecek ki sana, her şey çok farklı da olabilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Gecmis olan dünden hic yad etme.
Yarin da gelmemişken feryat etme
Düşünme geleceği de, geçmisi de.
Şimdi sen ol da yaşami berbat etme.
İnan herkes böyle söylüyor da uygulamak kolay değil sanırım. Ve birde hayallerim varken başarısız olmak çok korkutuyor. Dersleri de salınca bu korkum daha çok arttı sanki çabam boşuna gidecek diye daha çok saldım herşeyi, tabi buna aile başka dertler de eklenince tam kombo oluyor. Ama içimden bu her his geçici bu histe geçecek diyorum. Hep mutlu olmadığın gibi hep mutsuz olmayacaksın diyorum da kendimi kandırıyorum sanki.

serj

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,966
İç huzura kavuşmanın yolu kendini anlamaya çalışmakla başlar.

Hedefin ne? Neleri başarmak istiyorsun? Hayalperest misin yoksa bu hedeflerin için çabalaman gerektiğinin farkında mısın? Hedefine giden yolda neleri aşacağını biliyor musun?

Dersleri salıp salmaman tamamıyla senin hedeflerine bağlı. Bunlardan bahsetmediğin için üstünde çok durmayacağım. Hevessiz olmanın sebebi disiplin çok zor elde edinilen bir şeydir. Sonuçta bir eğitim senesinin başından sonuna kadar her gün ''Bugün yeni şeyler öğreneceğim!'' hevesiyle okuluna gitmek zordur. 1 ay yaparsın, 2 ay yaparsın. Fakat bunu bütün seneye, bütün hayatına taşıman disiplindir. Eğer sen hedeflerine giden yolda ilerlediğini hissedersen inan ki o disiplinden şaşmayacaksın zaten. Hedefine doğru katettiğin yola geri dönüp baktığında sürekli olarak kendine olan inancın daha da artacak.

Bu hayatta ben bazı şeyleri geç anladım. Fakat hiç de anlamayabilirdim. En önemlisi, bu hayattaki her şeyin disiplin ile gerçekleştirilebileceği. Sen bir şeyler için çabaladıkça emin ol ki her türlü karşılığını buluyor. Her ne kadar ilerlemiyormuş gibi hissetsen bile, ilerlemek istemen seni ilerletiyor.

2024 yılının kelimesi ''brain rot'' seçildi. Anlamı, sosyal medyadaki ''beyin yormayan'' çöp içeriklerin sürekli olarak beyne sokulması, beyin egzersizi yapılmaması ve beynin yeteri kadar beslenmemesi. İnan ki çağımızın insanlarının %90'ı böyle desek kendine bir disiplin edindiğinde zaten nadir bir insan oluyorsun. Sen eğer çöp içerik tüketmek yerine daima olarak beynini beslemeye devam edersen zaten elit bir insan olacaksın. Bu yazdığın konudan anlıyorum ki zaten daha yolun çok başındasın, bu yüzden zamanının kıymetini bil. Bundan 20 sene sonra sen çok değerli olacaksın. Çünkü bugünlerde doğan çocukların 20 sene sonra çok da zeki olacağını sanmıyorum. :)

Neyse, konuyu çok dağıttım. Üstüne daha yazacağım çok şey var fakat şimdilik yazımı burada bırakıyorum. Soracağın her türlü soruya buradan yeniden yanıt yazabilirim. Tavsiye vermeye açığım.