Herkes Windows masaüstünü paylaşsın

S

SDN Anonim 494645

SDN Okuru
Retina ile IPS ekran arasında fark çok mu ?
6 senedir Macbook kullanıyorum. 1 sene önce Macbook - Retina kullanmaya başladım, kanımca çok ciddi fark var. En azından sürekli işim gereği zamanımı bilgisayar başında geçirdiğimden ötürü bu farkı çok net seçebiliyorum.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
6 senedir Macbook kullanıyorum. 1 sene önce Macbook - Retina kullanmaya başladım, kanımca çok ciddi fark var. En azından sürekli işim gereği zamanımı bilgisayar başında geçirdiğimden ötürü bu farkı çok net seçebiliyorum.
Evet, gerçekten bilgisayara ihtiyacı olan, işi olan adam için çevre birimleri yeri geliyor işlemci performansından önde geliyor.

S

SDN Anonim 494645

SDN Okuru
Evet, gerçekten bilgisayara ihtiyacı olan, işi olan adam için çevre birimleri yeri geliyor işlemci performansından önde geliyor.

Aynen öyle. Şuan kullanmakta olduğum sistem i5 mesela, 8 GB RAM ve 500 GB SSD kullanıyorum. Performans ile ilgili bir beklentim ve işim gereği bana sağlayacağı bir avantajı olmadığı için asıl işime gelecek olan özelliklere yoğunlaşıyorum. Çok doğru bir yorum.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Aynen öyle. Şuan kullanmakta olduğum sistem i5 mesela, 8 GB RAM ve 500 GB SSD kullanıyorum. Performans ile ilgili bir beklentim ve işim gereği bana sağlayacağı bir avantajı olmadığı için asıl işime gelecek olan özelliklere yoğunlaşıyorum. Çok doğru bir yorum.
Ayrıca bence bir bilgisayarda mümkünse sıfır ses çıkmalı, fan sesi çok rahatsız edebiliyor. Bilgisayar ısınmamalı ve ses cıkarmamalı. Parlak ekransa tamamen karanlık bir ortam yaratman yada film çekmen, bununla ilgili önlemler alman gerekebilir yada mat ekran alman göz sağlığı konusunda da kullanım konforu konusunda da daha iyi bulduğum bir seçenek. Tam olarak yaptığın işe yada basitçe izlediğin bir filme daha dikkatli bakmana yardım eder bu :) Bunları önemsemeyenleri anlamıyorum. İnsanların bunlara ihtiyacı var, 940/950m ile satılan güya bir oyun makinesine değil.

S

SDN Anonim 494645

SDN Okuru
Ayrıca bence bir bilgisayarda mümkünse sıfır ses çıkmalı, fan sesi çok rahatsız edebiliyor. Bilgisayar ısınmamalı ve ses cıkarmamalı. Parlak ekransa tamamen karanlık bir ortam yaratman yada film çekmen, bununla ilgili önlemler alman gerekebilir yada mat ekran alman göz sağlığı konusunda da kullanım konforu konusunda da daha iyi bulduğum bir seçenek. Tam olarak yaptığın işe yada basitçe izlediğin bir filme daha dikkatli bakmana yardım eder bu :) Bunları önemsemeyenleri anlamıyorum. İnsanların bunlara ihtiyacı var, 940/950m ile satılan güya bir oyun makinesine değil.

Aynen öyle hocam, çok haklısınız. Performans olsun, o olsun, bu olsun demek biraz para tuzağı oluyor :) İhtiyaçlarını ve kullanım amaçlarını doğru bir şekilde analiz ettiği vakit insan hem fiyatlandırma olarak tasarruf ediyor hem verim olarak. Açıkcası dijitalci olarak bütün bir şekilde verim alabiliyorum. Amatör videolarımı işleyebiliyorum, filmleri kaliteli bir şekilde izleyebiliyorum. :)

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Biraz canlandıralım buraları :sweatsmile:

E3VqRn.jpg

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Screenshot from 2016-08-19 20-27-01.png

Screenshot from 2016-08-19 20-27-27.png

Ubuntu 16.04 - 64 Bit

Ekli dosyalar

• Screenshot from 2016-08-19 20-29-34.png
    Screenshot from 2016-08-19 20-29-34.png
    1.9 MB · Görüntüleme: 555

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Ettiğiniz bir kelime ile kafamda oluşturduğunuz sorular;

- Adı "Herkes Masaüstünü Koysun Bakalım" isimli bir konu varken neden Linux için ayrı bir konu başlığı açılmaya gerek duyuldu ?
- Bu konu sadece Windows ekran görüntüsü ise bu durumda Mac için de ayrı bir konu var mı ?
- Mobil platform'ların hepsi için ayrı başlık var mı ?
- BSD, Solaris, Haiku, ReactOS gibi az kullanılan sistemleri kullananlar ekran görüntülerini nereye atacaklar ?
- Madem bu sadece Windows'a özel bir konu, başlık neden "Herkes" ile başlıyor ? Onun yerine "Windows kullanıcıları masaüstünü koysun bakalım" daha uygun olmaz mıydı ?

Az önce en son Windows 7'de gördüğüm mavi ekranı verdim :D

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
En son XP kullanırken paylaşmıştım galiba. Bu da günceli olsun. :)

dbo244j4jabq2c96u.jpg

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
Bu'da benden olsun :)...

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    789.6 KB · Görüntüleme: 576

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Bu arada konu Windows konusu.
Hocam forumun yıllık linuksçusuyum, ne kadar ekran görüntüm varsa hep bu konuya attım. Linux bölümündeki masaüstü konusu Linux'un nasıl bir şey olduğunu merak edenler için. Zaten konudaki eski mesajlara bakarsanız Windows Linux karışık gidiyor
v8odxg.jpg