Herkes Windows masaüstünü paylaşsın

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Bugünden itibaren Linuxa veda ediyorum daha fırın fırın ekmek yemesi lazım... Varmı Windows gibi sistem bee gözünü seveyim...
Hadi güle güle. 10 yıl sonra tekrar gel. 10 yıl sonra iyice gelişeceğini düşünüyorum.

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
@finix

Ne 10 yılı yaaa.. Her yeni sürümün takipcisiyim...Ama Linux sistemleri gerçekten çok zayıf ve yetersiz....

Birazcık OpenSUSE i beğendim... Sistemde değilde live cd ile devam...

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
@finix

Ne 10 yılı yaaa.. Her yeni sürümün takipcisiyim...Ama Linux sistemleri gerçekten çok zayıf ve yetersiz....

Birazcık OpenSUSE i beğendim... Sistemde değilde live cd ile devam...
Neresi zayıf yahu, ne yaptın sen :D Yazılım desteği desen anlayacağım da, neyse.

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Windows'tan memnun olan ilk kullanıcı! :D
Yok bence Linux kullananlarda Windows hastası ama kendilerine konduramadıkları için mecburen linux destekçisiymiş gibi görünüyorlar... Abii 2 gündür hiçbişeyi düzgün çalıştıramadım... Windowsa bi geçiyorum çalışmayan hiçbişey yok...

speedy

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Microsoft gibi lanet bir firma yapmış olsada Windows 7 yapılmış en iyi işletim sistemi kabul edin yada etmeyin.

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
ekrntse.png

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
EE işte olmuyor dimi??...

Bütün Linuxcular gelin bugün sizlere birer Windows dvd si hediye edeyim bendensiniz korkmayın....:D:D
Dual Boot denilen olay vardı. :)

Ama Windows Dvd'si fena olmaz. Nasıl olsa korsancıyız. :P

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Windows 7'ciler basmış burayı :D Linux'un ne eksiği varmış, siz bir yerde hata yapıyorsunuzdur :D

Pardus masaüstüm:

Linux Mint masaüstüm:

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Windows 7'ciler basmış burayı :D Linux'un ne eksiği varmış, siz bir yerde hata yapıyorsunuzdur :D

Pardus masaüstüm:

Linux Mint masaüstüm:

Bazı durumlarda adamı kafayı yedirtiyor Linux. Sanki Windows hiç yedirtmiyor. :)

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
linuxu ferah ferah kullanmak icin programlama bilmek lazim :P
gerci iyi biliyosan windowsu da degistirebiliyosundda linux baska .
gerci normal kullanicilarin kullanabilecegi bi hale getirmek zor bisey sayilmaz fazkla da kimse ugrasmiyo. fazla uucuk hayalleri olan biseylere kalkisanlari da windows ise aliyo cogunu akilli biirileriyse. sonuc linuxun hala gucunu gosterebilecek kadar hazir program yok piyasada . ancak buu yakin zamanda degisir. distrolar azalsin veya birbiriyle tam uyumlu olunca biranda degisir.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
linuxu ferah ferah kullanmak icin programlama bilmek lazim :P
gerci iyi biliyosan windowsu da degistirebiliyosundda linux baska .
gerci normal kullanicilarin kullanabilecegi bi hale getirmek zor bisey sayilmaz fazkla da kimse ugrasmiyo. fazla uucuk hayalleri olan biseylere kalkisanlari da windows ise aliyo cogunu akilli biirileriyse. sonuc linuxun hala gucunu gosterebilecek kadar hazir program yok piyasada . ancak buu yakin zamanda degisir. distrolar azalsin veya birbiriyle tam uyumlu olunca biranda degisir.
Dağıtım dediğin bir İşletim sistemi. Nasıl birbirleri ile uyumlu olacak? :)

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Dağıtım dediğin bir İşletim sistemi. Nasıl birbirleri ile uyumlu olacak? :)
dagitim isletim sistemi derken soyle bisey var.
kernel ve bikac kucuk program var hepsinde genelde ayni. distrolari farkli yapan dosyalarin programlarin nerde oldugu. nasi bulundugu ve nasil ayarlandigi gibi seyler.
ve hangi programlarin yuklu oldugu filan. farkli bi distronun programi yukleyince calismammasinin nedeni yukleyicinin linux distrosunun hangi klaasorde dosya aradigi nereden okuyacagini filan bilmiyo olmasi gibi seyler. mesela gentoo hddyi /media/.. olarak etiketler debian /mnt/ vb. bunun gibi gorece bvasit bisuru farklilik var. onun disinda neredeyse tum distrolar ayni.

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
sonuc linuxun hala gucunu gosterebilecek kadar hazir program yok piyasada
XBMC Media Center
LibreOffice
Compiz
Chromium
...
Aklıma ilk gelenler...
Linux Mint'in Yazılım Yöneticisi'ni açınca ne diyor 34013 program kullanılabilir! Hem tek tık ile kurarak!

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Peki Linuxcular size bişey sorcam...

Biliyorsunuz Linux wubi ile kuruluyor şimdi bu wubi ile kurulumla normal diske kurmak arasında bi fark varmı???.. Yoksa bu iki kurulum aynımı??.. Ama yanlış anlamayın kurulma anlarını sormuyorum kurulduktan sonraki işletim sistemlerinin durumunu soruyorum...

1907

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Peki Linuxcular size bişey sorcam...

Biliyorsunuz Linux wubi ile kuruluyor şimdi bu wubi ile kurulumla normal diske kurmak arasında bi fark varmı???.. Yoksa bu iki kurulum aynımı??.. Ama yanlış anlamayın kurulma anlarını sormuyorum kurulduktan sonraki işletim sistemlerinin durumunu soruyorum...

Wubi ile kurunca pek sağlıklı çalışmıyor.Denemek için işe yarar.Uzun süre kullanacaksan HDD ye kur...

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Wubi ile kurunca pek sağlıklı çalışmıyor.Denemek için işe yarar.Uzun süre kullanacaksan HDD ye kur...
Evet bendede pek sağlıklı çalışmadıda o yüzden sordum... Dock programları filan çalışmadı... HDD e kurmak daha mantıklı...