Her klasör ayrı pencerede açılıyor

ExeRyderS

Doçent
Reaksiyon puanı
50
Merhaba arkadaşlar bilgisayarıma bir kaç gündür bir şeyler olmaya başladı. Bilgisayara girdiğimde oradan disklere girdiğimde ayrı pencerede açılıyor tek bilgisayara girdiğimde değil tüm klasörlerde böyle ve klasörleri taşımak istediğimde kopyalıyor fareyle atamıyorum yani. Lütfen yardım edin artık çıldıracam :helpsmilie:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Denetim Masası -> Klasör Seçenekleri -> Genel bölümünde;

"Tüm klasörleri aynı pencerede aç" seçeneği seçilmiş olmalıdır.

Herhangi bir klasörü ya da dosyayı başka bir yere fare yardımıyla atmak istediğinde taşıma yerine kopyalıyorsa, kaynak dosya ve hedef dosyanın sürücüleri farklı demektir. Örneğin; masaüstündeki bir dosyayı D: sürücüsünde bir yere fare ile taşırsan sadece kopyalanır.

ExeRyderS

Doçent
Reaksiyon puanı
50
Denetim Masası -> Klasör Seçenekleri -> Genel bölümünde;

"Tüm klasörleri aynı pencerede aç" seçeneği seçilmiş olmalıdır.

Herhangi bir klasörü ya da dosyayı başka bir yere fare yardımıyla atmak istediğinde taşıma yerine kopyalıyorsa, kaynak dosya ve hedef dosyanın sürücüleri farklı demektir. Örneğin; masaüstündeki bir dosyayı D: sürücüsünde bir yere fare ile taşırsan sadece kopyalanır.
1. si zaten o seçenek seçili 2. si ben sürücülere kopyalamıyorum. Örneğin masaüstündeki bir dosyayı masaüstündeki başka klasöre atıyorum ama atmak yerine kopyalıyor.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ekli dosyayı görüntüle 12174 Bu dosya sizce virüs olabilir mi ? sizde var mı böyle bir dosya ?

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Ctrl tuşundan birisi basık kalmış olabilir. Bir kontrol et. Ayrı pencere açması ve taşıma yerine kopyalama yapmasının sebebi olabilir.

CMYK

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Sistemine virüs bulaşmış olma ihtimali yüksek şuan tıkadığın her dosya ve klasör yeni bir tane kopya oluşturup çoğalıyor. Combofix kullan yada bir virüs programı ile bilgisayarını tara (Avast ile Açılışta Başlangıç Taraması kullanmanı tavsiye ederim)

ExeRyderS

Doçent
Reaksiyon puanı
50
Sistemine virüs bulaşmış olma ihtimali yüksek şuan tıkadığın her dosya ve klasör yeni bir tane kopya oluşturup çoğalıyor. Combofix kullan yada bir virüs programı ile bilgisayarını tara (Avast ile Açılışta Başlangıç Taraması kullanmanı tavsiye ederim)
Tarattım şimdi kopyalamıyor direk atıyor ama klasörler yine ayrı pencerelerde açılıyor.

CMYK

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Tarattım şimdi kopyalamıyor direk atıyor ama klasörler yine ayrı pencerelerde açılıyor.

Klasör görünüm ayarlarında Klasör pencerelerini ayrı bir işlemde başlat seçili olabilir.
bakalabilirmisisn

CXHeINc.png

CMYK

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Başka bir forumdan alıntı
Windows 7 deki çözümü
Birinci aşama:C yi aç Program Files i aç İnternet Exploreri aç ieproxy.dll adlı dosyayı kopyala C deki Windowstaki System32 ye yapıştır.
İkinci aşama:C deki Windowstaki System32 aç cmd.exe yi yönetici olarak çalıştır
regsvr32.exe ieproxy.dll yaz entere bas.

ExeRyderS

Doçent
Reaksiyon puanı
50
Başka bir forumdan alıntı
Onu denemeye çalıştım ama pc ye internet explorer kurulmuyor. Tamamen silip yüklediğimde kuruldu. Kurulumun tamamen bitmesi için bilgisayarınızı yeniden başlatın diyor. Yeniden başlatıyorum 2 tane dosya var başka bişey yok. Önceki internet exploreri silmeden önce çalışıyordu. Ama sonradan nolduysa exe ye tıklayınca açılıp aniden kapanıyor. Yani internet explorer de bile sorun oluştu. ://

Ctrl tuşundan birisi basık kalmış olabilir. Bir kontrol et. Ayrı pencere açması ve taşıma yerine kopyalama yapmasının sebebi olabilir.
Hayır Ctrl tuşu da basık değil baktım.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Zemana Anti-Malware kur, tara. Sonra onarmayı dene. Zararlı halen varsa boşa çabalarsın.

ExeRyderS

Doçent
Reaksiyon puanı
50
Zemana Anti-Malware kur, tara. Sonra onarmayı dene. Zararlı halen varsa boşa çabalarsın.
Combofixle tarattım virüs programıyla tarattım bir şey değişmedi. Ama program filesin içinde Ttszewrwtyty gibi saçma sapan yazan bir klasör var bunu silmeye çalışınca silemiyorum.