HDDyi SSD olarak kullanma ??

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

linolida

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
Selam bilgisayarım hhd olduğu için uygulamar çok yavaş açılıyor bilgisayarda çok yavaş açılıyor hddyi ssd olarak çalıştırabilecek bir program var mı ? (bundan 1-2 hhafta önce win7 den win 10 a geçmiştim win 7 çok kasıyordu win10 a geçince bilgisayar biraz hızlandı çok değil )

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991
Selam bilgisayarım hhd olduğu için uygulamar çok yavaş açılıyor bilgisayarda çok yavaş açılıyor hddyi ssd olarak çalıştırabilecek bir program var mı ? (bundan 1-2 hhafta önce win7 den win 10 a geçmiştim win 7 çok kasıyordu win10 a geçince bilgisayar biraz hızlandı çok değil )
Normalde hızlanma konusunda tam tersi olmalıydı, herhalde uzun süre bilgisayar yıprandı.
bilgisayarım hhd olduğu için uygulamar çok yavaş açılıyor bilgisayarda çok yavaş açılıyor hddyi ssd olarak çalıştırabilecek bir program var mı ?
Eğer olsaydı şu anda gider 4 TB HDD alırdım, 1 TB SSD yerine.
Yani öyle beleşcilik mâlesef yok :)

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,673
Umarım trolldür. Sizce öyle bir şey olabilir mi? yani iphone 5 inizin iphone 12 kadar hızlı ve güçlü çalışmasını istemekle aynı şey.

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991
Umarım trolldür. Sizce öyle bir şey olabilir mi? yani iphone 5 inizin iphone 12 kadar hızlı ve güçlü çalışmasını istemekle aynı şey.
Iphone 5 ve Iphone 12 durumu biraz farklı. GTX 1060 kartım var, 2080 Ti gücünde yapacak uygulama var mı? Deseydi sizin dediğinize çıkardı.

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,673
Iphone 5 ve Iphone 12 durumu biraz farklı. GTX 1060 kartım var, 2080 Ti gücünde yapacak uygulama var mı? Deseydi sizin dediğinize çıkardı.
Telefonuma bakınca ilk o geldi örnek olarak yazdım zaten arkadaş anlamıştır imkansız olduğunu diye düşünüyorum.

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991
Telefonuma bakınca ilk o geldi örnek olarak yazdım zaten arkadaş anlamıştır imkansız olduğunu diye düşünüyorum.
Yani, SSHD gibi bir durum var aslında. Ama para vermek zorunda, tahminen arkadaş para vermek istemediğinden bu yola başvurdu.

Neyse konu bu değil, arkadaş yapamadığını anlamıştır, bence.

linolida

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
Yani, SSHD gibi bir durum var aslında. Ama para vermek zorunda, tahminen arkadaş para vermek istemediğinden bu yola başvurdu.

Neyse konu bu değil, arkadaş yapamadığını anlamıştır, bence.
Olmayacağını düşünüyordum ama bi ihtimal öyle birşey vardır diye bi sorayım dedim neyse teşekkürler

Mert Şefik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,580
Wİndows 10'a geçince bilgisayar hızlandı mı :D o tam tersi olmasın? HDD'yi SSD yapamazsınız.
Bende 4. nesil i7 var da acaba bir uygulama ile bunu 10. nesil yapabilir miyim(!) sorusuna benzedi bu :D

Son düzenleme:

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
HDD mekanik bir donanım birimi. İçinde diskler dönüyor ve bir kafa onları okuyup anakarta iletiyor.

SSD ise çipler ile hallediyor. Mekanik herhangi bir parça yok. O yüzden çok hızlı tepkiler verebiliyor.

Yani dediğin gibi bir şey söz konusu değil.
B67197F0-3ED1-452D-97BE-3D92636F924E.jpeg

Kaan_M

Doçent
Reaksiyon puanı
1,884
Böyle bir olay mümkün değil olsa da ben de yapsam keşke.
HDD mekanik bir donanım birimi. İçinde diskler dönüyor ve bir kafa onları okuyup anakarta iletiyor.

SSD ise çipler ile hallediyor. Mekanik herhangi bir parça yok. O yüzden çok hızlı tepkiler verebiliyor.

Yani dediğin gibi bir şey söz konusu değil.Ekli dosyayı görüntüle 144330
Hayır HDD daha hızlı. HDD 7200 RPM SSD dönemiyor bile(!)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...