HDD Uçurma (Silme) Yardım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Gokrtl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Gokrtl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba Elimde 400 tane masaüstü pc var. Disklerdeki firmalara ait bilgileri silmek istiyorum. Tek tek format atmak çok uzun süreceği için kısa bir yol bulmam gerek. Mesela bir virüs. Flash diski taktığım da direk partition ları uçuracak virüs yada program gibi birşey. Bu konuda deneyimi veya fikri olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
hddguru nun yazılımı olan "HDD LLF Low Level Format Tool"u kullan başka pratik çözümü yok.

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Bi' ara ben uğraşıyordum bu işlerle.
Notepad'e bir şeyler yazıyordun .bat ile kaydediyordun, açtığında format atılıyordu bilgisayara. Ya da öyle bir şey, siliniyordu her şey.

brskyk

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Fırın güzelmiş nereden bulunur bizde varmı ?

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Bunlar harddisk deki verileri silmek için değil, verileri erişilmez daha doğrusu HDD yi erişilmez hale getirmek için.
Daha çok askeri ve diplomatik sektörlerde kullanılır (elçilikler gibi).

Sizin yapacağınız, gelişmiş bir PC bulup (tarcihen 8-10 Sata diski aynı anda çalıştırabilecek) masanın üstüne kurup HDD leri 3er 5er 10er PC ye bağlayıp format atıp.
Sonrasında aygıt yöneticisinden HDD leri devre dışı bırakıp söküp yenileri takacaksınız.

Uzun bir iş ancak, HDD leri bağladıktan sonra bir diski silmek için takribi 4-5 tıklama gerekli, 2.ci ve diğer diskler 2-3 tık yeterli olacaktır. 400 disk fazla gibi görünsede 1 günden kısa sürede biter.

Tabiki bunlar HDD lerin sağlam sorunsuz ve sizin yüzeysel format atacağınızı düşünerekten söylüyorum.
Eğerki HDD ler sıfır hale gelsin diyorsanız üst düzey gerektiren yazılımlar bu işi yapar ama 1 disk 24-48 saat sürer (boyut,hız, ve PC hızlarına bağlı olarak).

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
[MENTION=287113]sebastiantr[/MENTION] kullanılmaz hale mi getiriyormuş?

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
usb sata-ide çeviriciler ile hdd leri kasalarından sökmeden (yalnızca yan kapağı açarak) bilgisayarınıza usb olarak bağlayabilirsiniz. daha sonra disk yönetiminden bu diskleri görüp sağ tık ile bölümlerini hızlıca silebilirsiniz. Takılan diski bilgisayarın tanıması yeni bir flash diski tanıma hızında olacağı ve bölüm silmenin de zaman almadığını düşünürseniz. Toplamda 1-2 dakika gibi bir sürede bir diski bitirebilirsiniz.

Bu işlemi 2-3 bilgisayar ile yaparsanız daha hızlı sonuca ulaşabilirsiniz. Tabi kasaları getirip götürme ve açıp kapatma işlemlerini hesaba katmıyorum.

Düşündüğün gibi flash disk ile veya bir bootable cd ile bu iş daha fazla zaman alır. çünkü o işlem için bilgisayarı açıp çalıştırmak zorunda kalacaksın. (kablolar, monitör, klavye, tak çıkart vs.)

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Disklere manyetik şok uygulanıyor. EMT bombası gibi :)

Diskin çalışıp, çalışmayacağının bir garantisi teknik olarak yok.

Kaldıki sıradan bir vatandaş için böyle bir öneride bulunmak, ve üzerine yorum yazmayı bile gereksiz görüyorum.

Arkadaş amacını sonradan anlattığı için yorumu yapmış bulunduk bi kere. :) Tabiki sadece partitionları silmek, hızlı biçimlendirmek için bunlara gerek yok.
Bilgiler için teşekkürler. :)