Hdd Sorunu

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Bilgisayarımı açtığımda 40 gb lık hdd min olmadığını fark ettim. IDE kablo ile cdroom ile paylaşımlı kullanıyordum. Birden nasıl oldu anlamadım hdd tek kablo ile takıyorum çalışıyor 2.si birden takıyorum çalışmıyor.

2b6a6a6170fb4c73b71ba2f.jpg

2 yıldır kullanıyordum. Hiçbir ayarı ile oynamadım.

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Arkadaşım ilk aklıma gelen,değişik bir HDD takıp denedin mi?
Belkide HDD bozuldu olabilirde.
Aynı sorun iki gün önce çalıştığım iş yerinin bilgisayarında başımıza geldi.ne yaptıysak olmadı en sonunda formatlamaya karar verdik bi trojan bile bu duruma neden olabiliyor.sistemi yeniden kur istersen.

vacip42

Profesör
Reaksiyon puanı
0
hdd tek kablo ile çalışıyor demişsin
1 cdromda sorun olabilir
2 jumper ayarındada sorun olabilir(o küçük-masum-gıcık parçada :D)

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Hiç bir kabloya veya harddiske dokunmadan mı oldu ?

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
cdroom da çalışıoyor. jumper bozulma rikini hesaba katmadım birde 40 gb ı mp3 arşivi olarak kullanıyordum. yani win sistemi sata ile bağlı olan 160lıkda jumper değiştirmeyi deneyeceğim.

Hiç bir kabloya veya harddiske dokunmadan mı oldu ?

Evet sadece kasayı açtım kablo çıktımı diye baktım.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Anakartta 1 tanemi ide yuvası var? Eğer iki ise 1tl lik kablo için aynı kanalı kullanma hem performansını çok etkiler cd rom kullanırken

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
anakartta tek IDE var performansdan şikayetim yok tek şikayetim 40 gb hddyi kullanacaksam cdrom gidiyor cdroom kullanacaksam 40 gb hdd gidiyor. 1-2 senedir ikisini aynı anda kullanıyordum nasıl olduda böyle oldu çok saçma genelde bu saçma olaylar beni buluyor :D

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
CD sürücü ya da harddiski tek başına kablonun her iki ucu ile deneme yapınca tanıyorsa kablo sağlam, aksi halde kablo çöp.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Cd rom u takmadan sadece hdd ile aç setup tan default ayarlara dön pc yi aç kapat sonra cd rom dene jumper lar çok önemli onlarıda kontrol et

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
CD sürücü ya da harddiski tek başına kablonun her iki ucu ile deneme yapınca tanıyorsa kablo sağlam, aksi halde kablo çöp.

kablo yeni aldım çalışıyor. 2 kabloyu çöpe attım bu sağlam :D

Cd rom u takmadan sadece hdd ile aç setup tan default ayarlara dön pc yi aç kapat sonra cd rom dene jumper lar çok önemli onlarıda kontrol et

jumper yerli yerinde ama jumperi değiştireceğim birazdan yeni bir jumper takacağım bakalım netice ne olur.

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Açtığımda derken ?

power tuşuna basmak :D

Sorun cdrom sürücüsünde galiba kabloyu ilk ucunu cdrooma diğer ucunu hddye takınca 3 tane master göründü ve pc açılmadı biosa bile girmedi. Cdrom u iptal ettim yarın yeni bir cdroom deneyeceğim yine aynı sorun varsa galiba jumper okuyucular bozuldu :D