deaw
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 10
Verileri Yedekleyemem 1 TB veri var diskde sadece resimleri aldım yerim kalmadı pc'de.Verilerini yedekle; ne olur ne olmaz.
Harddisk alalı daha 2.5 sene oldu bu kadar az zaman geçince çöp oluyorlarsa benim her sene harddisk değiştirmem lazım.1. Diskin değişim zamanı gelmiş. Yedeğini al ve garantiden değiştirebiliyor isen değiştirt.
2. External HD'ler genel olarak son derece dayanıksız. Bunun iki nedeni olabilir a) Belki biz onları olmaları gerkeenden daha fazla haraket ettiriyoruz. b) Kasti olarak kötü HD'ler kullanılıyor.
Sözün kısası External HD'lerde mümkün olduğunca iyi marka ve dolayısı ile pahalı ürünler seçmek lazım galiba...
Ben bir tespitte bulundum. Nedenini bilmem. Ama genel olarak External HD'ler sanki çok dayanıklı değiller. Yanlış anlama olmasın senin HD daha bozulmuş değil, ama gerçekten senin için değerli olan birşey var ise ve onları tuttuğun tek yer o HD ise, yedeğini alman gerekir. Ama zaten bunu her koşulda yapman gerekir. Yoksa içinde dolu dolu film var ise, kopyalamana gerek yok, daha fazla hata alana kadar devam edebilirsin, çünkü daha uzun süre HD çalışmaya devam edecek muhtemelen... Hep ihtimallerden konuşuyoruz bak, çünkü yerine göre senin küçücük özel bir dosyan TB'larca filmden daha değerlidir. Bilmem anlatabildim mi?Verileri Yedekleyemem 1 TB veri var diskde sadece resimleri aldım yerim kalmadı pc'de.
Harddisk alalı daha 2.5 sene oldu bu kadar az zaman geçince çöp oluyorlarsa benim her sene harddisk değiştirmem lazım.
Peki Pc de kullanılan sabit disk neden sağlık %100 Performan %100 7 senelik harddisk.
Bu arada yeni bir program indirdim baktım onda harddisk sağlığını %99 gösteriyor.
![]()
Keşke HDD almadan önce size danışıp daha dayanıklı bir HDD seçmeliymişim. Benim zaten gördünüz 250 GB Bir alan var. Oyunlarımı kurmak için almıştım aslında bu diski öyle film arşivi yapan bir insan değilim. Oyunları bunun içine kurarım demiştim hem PC de gereksiz yer kaplamazlar diye düşünmüştüm tabiki sadece oyun değil resimlerim, videolarım, müziklerim, eski anılarım hepsini bu HDD içine atarım demiştim. Peki bu HDDdeki verileri bir yere yedeklemeyi başardım diyelim (500 GB at at kaç gün sürer)Bu Diske hard format atsam ? (kim bilir kaç saat sürer ama bekleyebilirim)Ben bir tespitte bulundum. Nedenini bilmem. Ama genel olarak External HD'ler sanki çok dayanıklı değiller. Yanlış anlama olmasın senin HD daha bozulmuş değil, ama gerçekten senin için değerli olan birşey var ise ve onları tuttuğun tek yer o HD ise, yedeğini alman gerekir. Ama zaten bunu her koşulda yapman gerekir. Yoksa içinde dolu dolu film var ise, kopyalamana gerek yok, daha fazla hata alana kadar devam edebilirsin, çünkü daha uzun süre HD çalışmaya devam edecek muhtemelen... Hep ihtimallerden konuşuyoruz bak, çünkü yerine göre senin küçücük özel bir dosyan TB'larca filmden daha değerlidir. Bilmem anlatabildim mi?
Aslında olabilir bir ihtimal. HDDyi kutudan çıkarıp SATA ile bağlasam gerçek bir sonuç elde edebilirm.Şöyle bir şey olmasın ? USB den olan HDD ye de normal HDD gibi davranıp okuma/yazma testi yapıyordu. USB 2.0 ın da yavaşlığı nedeniyle hdd bu denli sıkıntılı görünüyor olabilir. (sıkıntı olmadığı halde).. Sadece bir varsayım.
Keşke HDD almadan önce size danışıp daha dayanıklı bir HDD seçmeliymişim. Benim zaten gördünüz 250 GB Bir alan var. Oyunlarımı kurmak için almıştım aslında bu diski öyle film arşivi yapan bir insan değilim. Oyunları bunun içine kurarım demiştim hem PC de gereksiz yer kaplamazlar diye düşünmüştüm tabiki sadece oyun değil resimlerim, videolarım, müziklerim, eski anılarım hepsini bu HDD içine atarım demiştim. Peki bu HDDdeki verileri bir yere yedeklemeyi başardım diyelim (500 GB at at kaç gün sürer)Bu Diske hard format atsam ? (kim bilir kaç saat sürer ama bekleyebilirim)
Aslında olabilir bir ihtimal. HDDyi kutudan çıkarıp SATA ile bağlasam gerçek bir sonuç elde edebilirm.
2 Sene önce bu işlerden pek anlamadığım için öyle düşünce gelmişti işte aklıma aslında hiç performans sorunu yaşamadımHarici HDD ye oyun mu kurulurmuşUsb üzerinden geliş-gidiş hızı çok düşük olduğu için oyunlarda aşırı derece performans sorunu yaşarsın.