HDD' imi Göremiyorum

selimreis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar. Benim sorunum gibi bir arkadaş daha bu sorunla karşılaşmış ama verilen cevaplar bende işe yaramadı. Belki benim sorunum başkadır. Şöyle özetliyeyim; Dün yeni bir Toplama PC aldım. HDD hariç sorunsuz çalışıyor çok şükür. İki adet WD marka HDD aldım 250 gb' lık. Sistem yöneticisinde her ikisini de görüyorum. Ama gel görki Bilgisayarım' ın içinde sadece " C: " olarak bir tanesi var. Diğeri yok kayıklara karıştı. Uğraşıyorum dünden beri, Jumper la oynadım yok, bağlantıları değiştirdim yok. Gözünüzü seveyim arkadaşlar nedir sizce bu sorun?

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
IDE kablonda sorun olabilir. Diğer sürücüler görünmüyorsa kabloyu değiştir dene 2. olarak başıma gelen HDD kafa okuyucusu atlama yapıyor bununda geri dönüşü yok :) gibi yada pahalı.

selimreis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Girişler SATA. Anakartta da tek IDE slotu var, oda DVD ye bağlı.

KintaRo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
HDD'ler yeni olduğu için dosya sistemi yoktur ve bu yüzden Bilgisayarımda görünmez. Öncelikle bunları biçimlendirmemiz gerekiyor. Bilgisayarım'a sağ tıklayıp Yönet'e gelin. Açılan pencerede Disk Yönetimi'ne gelin orda HDD'leriniz görünecektir. Üzerlerine sağ tıklayıp biçimlendir seçeneğindeki adımları izleyip görünür hale getirebilirsiniz.