Soru HDD alanını SDD alanına nasıl geniştebilirim? (Disk genişletme)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NapperC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

NapperC

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Merhaba,
120 GB SSD (C sürücüsü) ve 1 TB HDD (D sürücüsü) hafıza var. 120 GB SDD de sistem kurulu fakat bellek yetersiz geliyor. D sürücüsünden C sürücüsüne alan aktarmam gerekiyor. Ama birisi SDD birisi ise HDD. HDD alanından 100 GB SDD alanına aktarmam gerekiyor. Bunu nasıl yapabilirim. Bilgisayar yönetimine girdiğimde ise C ve D alt alta göründükleri için bir birlerine alan aktarımı yapamıyorum. Bunu nasıl çözebilirim?

Screenshot_107.png

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
Neden alan aktarımı yapmayı düşündüğünüzü anlamadım 2'si de farklı sistemler ama windows altında çalışan tek sistem olarak işlev görür.Kendimden örnek vereyim Windows haric ve C ye kurulması gerekenler hariç tüm program ve oyunlarım D kısmında (HDD) ,lakin benim C kısmı(SSD) 512 gb ,
(HDD)Disk yüzeyli bir alandan SSDye alan açamazsınız diye biliyorum en iyi ihtimal yeni bir SSD alıp durumu kurtarabilirsiniz.

NapperC

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Neden alan aktarımı yapmayı düşündüğünüzü anlamadım 2'si de farklı sistemler ama windows altında çalışan tek sistem olarak işlev görür.Kendimden örnek vereyim Windows haric ve C ye kurulması gerekenler hariç tüm program ve oyunlarım D kısmında (HDD) ,lakin benim C kısmı(SSD) 512 gb ,
(HDD)Disk yüzeyli bir alandan SSDye alan açamazsınız diye biliyorum en iyi ihtimal yeni bir SSD alıp durumu kurtarabilirsiniz.
Nedeni şudur: Photoshop C veya D kururulu olması faketmeksizin kullandiktan bir süre sonra C surucusu yani SDDhafiza olarak şişiyor. Eğer HDD'den SDD'ye alan aktarirsam.sorun cozulecek.