Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Evs İbni Evs (r.a)den rivayet edildiğine göre Resûlullah (s.a.v) şöyle buyurdu: Günlerinizin en faziletlisi cuma günüdür. Bu sebeple o gün bana çokca salâtü selâm getiriniz; zira sizin salâtü selâmlarınız bana sunulur.
Rabbim Cuma günü hürmetine, amellerimize ihlas, gönlümüze huzur, maddi manevi tüm hastalıklarımıza şifa nasip eylesin. Kötü huylardan, kötü huylulardan ve kötü huyluları sevmekten bizleri korusun. Takva sahibi, imanlı kimseleri sevmemize, sadece kalbi huzur bulmuşları arkadaş edinmemize vesile olsun. Hayatımızın en hayırlı anında, şehadet şerbeti ile huzuruna alsın. Kendisine layık kul, Efendimiz'e (SAV) layık ümmet eylesin. (Amin)
Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman, hemen Allah'ın zikrine koşun ve alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz bu sizin için daha hayırlıdır. Namaz kılınınca artık yeryüzüne dağılın ve Allah'ın lütfundan nasibinizi arayın. Allah'ı çok zikredin ki kurtuluşa eresiniz...
Çıkarsa kalbinde yara,
Yaradan dönüştürür bunu bir gün hayra,
Sen sabretmesini bilirsen; Yaradan düşürmez seni dara.
Kaldır başını semaya, aç ellerini mevlaya.
Sen istemesini bilirsen, mevla cevap verir duaya.
Allah dualarınızı kabul ediyorsa bu sizin imanınızı artırır. Geciktiriyorsa sabrınızı artırır. Eğer kabul etmiyorsa bilin ki; sizin için hazırladığı daha güzel şeyler vardır. Unutmayın ki yüce Allah ihmal değil, imtihan ediyordur.
Muhakkak ki Allah, adaleti, iyiliği ve (ihtiyacı olan) akrabaya yardım etmeyi emreder. Zinayı, fenalıkları ve insanlara zulüm yapmayı da yasaklar. O, dinleyip tutasınız diye size öğüt veriyor. (Nahl suresi, 90)
"Bir kul gözyaşlarıyla huzuruma af dilemeye gelirse, ben onu affetmemekten haya ederim" diyor Yaradan. Affedilenlerden olmak duasıyla... Hayırlı Cumalar...
Müminin, Mümine en güzel duası; "Allah razı olsun" demesidir. Ben de diyorum ki; rabbim sizden ebedi razı olsun. Cumanız, İslam'ın güneşi kadar aydın, müminin tebessümü kadar tatlı, Muhammed-ül Emini (SAV) hatırlatan gül kadar güzel olsun. Dualarımız kabul, Cumamız mübarek olsun...
Hz. Ebubekir (r.a) bir gün bir ceviz için kavga eden çocukların arasına girer. "Durun, ben ikinize de pay edeyim" der. Cevizi kırar, içi boş çıkar. Mübarek çocuklara döner: "Biliyor musunuz?" der. "Uğruna dövüştüğünüz dünya bu işte..."
Ey Cuma! Yüreğimizdeki hüzünle ve gözlerimizdeki yaş ile selamımızı götür Sevgili Efendimize... De ki; ümmetlerinde garipler var! Yüreklerinde yangının, sözlerinde hasretin, gözlerinde aşkın var... Ve sana sonsuzluk kadar muhtaçlar...