Haydi oy verelim

Seçimde kıme oy verirsiniz? Alfabetik sıralama yaptım..

• Kullanılan toplam oy
    93
  • Anket şu zamanda kapanacak: .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Hakan'a verdiği bilgiler için teşekkür ediyorum. Çok farklı bir perspektiften yansıttığı görüşleri son derece kritik. Wolvo'ya da düzeyli yaklaşımı için teşekkür ederim. Kendisine öyle gelmeyebilir ama ilk çıkışının tavrı beni üzmüştü. Bana katılır ya da katılmaz ama uslüp sertti.
Belki sorun bendeydi bilmiyorum ama gördüğüm kadarıyla konu uzlaşı içinde bir noktaya gelmiş. Ellerinize sağlık.
Exit(Life)güzel noktalara değinmiş. Eline sağlık. ancak konuları masaya yatırma konusunda bir düzeltme veya açıklık getirmek gerekebilir. "Hatta elinizden geliyorsa; İslam'ı, İslam peygamberini, Allah'ı (ya da yaratıcıyı(?))" masaya yatırmak konusunda demek istediğine açıklık getirmek gerekebilir. Yani masaya yatırmaktan kasıt bunları sorup, araştırabilmek, bilgilerin doğruluğunu soruşturmaktır sanırım. Yoksa Allah'ı, Kur'an'ı, ve Peygamberin sahih hadisleri tartışılmaz, buna gücü yetenler tarafından meali, tefsiri yapılabilir ancak. Exit(Life)'ın bu açıklamayı olumlu bir gelişim ve aydınlık adına yazdığını düşündüğümü tekrarlayayım. Yoksa bu yanlıştır gibi bir söylemim yok. saygılar

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Evet ben de özellikle Hakan'a teşekkür edecektim unutmuşum. Gerçekten çok anlamlı ve basiretli bir yazı yazmış. Aynı şekilde seni de tebrik ediyorum cems. Sen de güzel analizler yazmışsın. Aslında herkese tek tek teşekkür etmek istememiştim bir önceki yazımda. Onun yerine bazı arkadaşlar çok güzel bilgiler/analizler/fikirler yazmışlar demekle yetindim çünkü güzel yazıların ve analizlerin sayısı çok olduğu için :)

Ben masaya yatırmak konusuna açıklık getireyim; analizler yapmaktan çekinmemek, bildiğimizden farklı gerçeklere ulaşabileceğimiz ihtimalinden korkmadan tarafsız araştırma yapabilmek. Bildiğimizden farklı bir bilgiye ulaşınca onun doğruluğunun kanıtlanırı görmüşsek gocunmadan kabul edebilmek. İlke edindiğimiz şeylerde bir gedik olunca onları sabit fikirli olmadan terkedebilmek. Diye böyle gider bu. Örneklendirecek olursak; Osmanlı şu şekilde iyiydi bu şekilde süperdi, harikaydı muhteşemdi, bütün Osmanlı padişahları melek gibi insanlardı vs gibi yaklaşımlar bizi gerçeklerden uzaklaştırır. Onun için eğer geçmişten ders almayı kast ediyorsak, örneğimideki Osmanlı'nın hatalarını ortaya koymaktan çekinmemeliyiz. Eğer geçmişten ders almayı kast etmiyorsak, o zaman Osmanlı'ya takılır kalırız ve gerçekten de geri kafalı olur çıkarız. Örneğin bu konuda benim en çok rahatsız olduğum şey sürekli "3 kıtaya hükmetmiş bir devlet" diye övünülmesidir. Çünkü bu bir marifet değil, bilakis çok büyük bir hatadır. Sözde İslam'ı yaymak gibi görünse de aslında zulüm ve İslam düşmanlığı yayılmıştır.
Başka örnekler verebiliriz, Atatürk, ordumuz, demokrasi, Cumhuriyet, İslam, peygamber.. Bunların hiç birini sorgulamaktan çekinmemeliyiz. İnanmıyorsak da ateist olsak da arkasında durmalıyız, ama bir ilkeyle. "Doğru söylediğimizi iddia ediyorsak, delil getirmek zorundayız" Örneğin sırf babamızdan öyle duyduk diye, sırf bir kur'an tefsirinde öyle okuduk diye, sırf bir öyle bir hadis işittik diye veya hatta sırf bir ayet okuduk diye bir iş yaparsak o zaman basiretimizi köreltmiş, inandığımız şeyin zararına iş yapmışız demektir. Çünkü her halükarda eğer kendi yerimize kendimiz düşünmezsek, hataya düşme ihtimalimiz vardır ve çok yüksek bir ihtimaldir. Şimdi ben kendi kafamdan bir hadis uydurup ortaya atsam, biraz mantıklı görünse bir çok müslüman hemence kabul eder sorgulamadan. Veya Atatürk'ün bir sözü diyerek kendi kafamdan ortaya din karşıtı bir söz uydursam, bir çok CHPli hemence inanır hatta ateşli bir şekilde beni savunurlar.

Konu "seçim" ve "partiler"den çok uzaklaşmışa değişmişe benziyor olabilir. Halbuki tam tersi, en derine inmeye, düşüncenin temelini konuşmaya çalıştık.

Herkesin gönlünden geçenin iyiliğine olanın gerçekleşmesi dileğiyle :)

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Kamuoyunda yapılan anketlerle aynı sonuç bizim forumda da var :) Bu ne ilginç bir tesadüftür. Bakalım yarınki sonuçlarla bizim sonuçlar arasındaki fark ne olacak?

cacar

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Türkiye Genelinde açılan sandık: Yüzde 82,

AK Parti: Yüzde 47.4

CHP: Yüzde 20.2,

MHP: Yüzde 14.5,

DP: Yüzde 5.5

GP: Yüzde 2.9,

SP: Yüzde 2.4

Bağımsız: Yüzde 5.0

MİLLETVEKİLİ DAĞILIMLARI

Bu oranlarda AK Parti: 343

CHP: 109

MHP: 71

Bağımsız: 27 Milletvekili çıkarıyor.

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Hadi bakalım Rodos Baykalı bekliyor. :D

100971.jpg

emelden

Dekan
Reaksiyon puanı
8
Sonuçlar hemen hemen ortada anketimizde doğruluğunu kanıtlıyor..

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
SDN'ye minyatür türkiye diyebiliriz. 3 parti barajı aştı. Oranlar da valla küçük çaplı bir anket için olabildiğince doğru.

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Hayırlı olsun, sonuç sevindirici. 4.5 yıl krizsiz (yıllar süren eski dönem krizlerin yanında kısa süreli 1-2 çalkantı dışında) yaşadıktan sonra böyle bir ikinci şansı elde etmek AKP için bence gayet doğal. (Erdoğan şöyle yedi, oğlu böyle yedi konularını kenara bırakarak söylüyorum, AKP'nin en önemli 3 kişisi ile diğer partilerin en önemli 3 kişisini yanyana getirince en azından diğerilerinden ağır basan, 4.5 yılın çalışmasında eski dönemlere göre başarılı olan bir parti doğal olarak oylarını artıracaktı)
Bu bir sportif aktivite olmadığı için taraftar anlamında söylemiyorum ama oy verdiğiniz parti kazanmayınca "sandıktan karanlık çıktı" tadında gulyabani reklamlarını bırakıp ifade, tavır anlamında dersler çıkarmaları ve artık yeni bir düşünce ve temsil tarzını geliştirmeleri gerektiğini düşünüyorum. Krizi önleme şansı olan D(Y)P ve ANAP (birisi uyanık davrandı erken havlu attı) halktan net bir cevap aldı. Şaka gibi söylemlerde bulunan SP ve Erbakan güzel bir cevap daha aldı. Bağımsızlar ise ayrı bir değerlendirme başlığı gerektirir. Zira bazı şehirlerde bağımsız ve AKP dışında parti yok. Yeni dönem hükümeti vatanımıza hayırlı olsun. Bu arada anket sonuçlarımız belirgin bir şekilde küçük bir özet niteliğinde. SDN milleti de seçim anketinde çalkalanmalar olmasına karşın iyi bir sınav verdi. Tekrar hayırlı olsun.

Sheythun

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Bağımsızlar için koskoca bir soru işareti koyuyorum, AKP çok büyük bir fark attı. Sevgili editor arkadaşlarımın hepsi güzel, bilgilendirici şeyler yazmışlar okurken yoruldum ama sıkılmadım. Vatana millete hayırlı olur inşallah...

isot

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Çok güzel bir sonuç çıktı sandıktan.Ama Akp'nin milletvekili sayısı daha çok olsaydı çokdaha güzel olacaktı.

cacar

Profesör
Reaksiyon puanı
13
ülkemiz için hayırlı olmasını dilerim

beyaz_golge

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bundan sonra;
"Forum yan gelip yatma yeri değildir arkadaşlar, yazın sürekli" tmm mı :D :D :D

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Selamlar,

Sanırım istikrar içinde bir 5 yıl daha bizi bekliyor. Diğer taraftan istikrarın yönü ve şiddeti konusunda değişik yorumlar gelecektir.

Çok ilginç oldu, liderler meydanda güreş tuttu ve seçime gittik. Önemli konular hakkında izlenecek politikalardan kimse bahsetmedi. Arada sadece şunu asacağız bunu keseceğiz gibi şeyler duyduk, o kadar. Yani önemli konularda hiçbir şey dinlemedik; onun bunun hakkında ortaya atılan iddialar sadece "yok yöel bişiy"erle geçiştirildi. Halkımız MR makinesi gibi zaten temizi bi bakışta anladı seçti hehe.

Ne diyelim, hayrı varsa hayırlı olsun. Yoksa zaten beş sene daha bekleriz. Beş sene çook :)

ecrin

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hakan A. (beyaz_golge) dedi ki:
Bundan sonra;
"Forum yan gelip yatma yeri değildir arkadaşlar, yazın sürekli" tmm mı :D :D :D
ben yazabildiğim kadar yazıyorum

byhasanbey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
akp kazandı yine. evet başarısı büyük. yine liderimiz o. bize o öncülük edecek. ikinci defa. umarım bu sefer kaşışmızı gözümüzü oymaz. ben oy kullanmadım. yaşım 16. neyin doğru neyin yanlış olduğunu görebiliyorum. kimse de bana tavsiyede bulunmasın. espriyle kapatalım; böyle giderse adımımızı atacak yer kalmayacak. adamlar EGO`yu da satacaklar.-diğerleri gibi;kimileri belge isteyebilir. telekom ve petkim örneğini veriim. br sürü de.- onlarca işçi, memur işsiz kalacak ya da daha düşük maaş alacaklar. aralarında babam da var. inşallah açlıktan ölmeyiz yakında. memnun oldunuz mu oy kullanan amcalar, teyzeler, abiler, ablalar,...

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
İşini Doğru Dürüst yapan'a Herkes hakkını verir. bkz. "Halk" Seçimlerde Kimler Ne vaat etti Neyi bekledi Neyi aldı ? Demek ki Herşey Laf'la olmuyor. Ancak İcratını Ortaya Koyanlara İse halkımız Hakkını verdi. Demek ki Eğer Sen gerçekten İşini İyi yapıyorsan gerçekten korkmana gerek yok. O yüzden Kimse Kendi Menfaatini Ülkenin geleceği ile değişmesin. Eğer Ülke Gelişirse Er - Geç Bu Bizlerede yansır. bkz. "KDV & Sağlık Alanları" Ancak Sırf benim menfaatime ters Düşüyor Diye Karalama yapanların Sonu şuan Gözler Önünde. 3 Gün Öncesine Kendisini Güya " Ülkeyi Düşündüğü için" Meydanlar da Parçalayanları dünden beri Görene Aşk olsun.

beyaz_golge

Asistan
Reaksiyon puanı
0
byhasanbey dedi ki:
akp kazandı yine. evet başarısı büyük. yine liderimiz o. bize o öncülük edecek. ikinci defa. umarım bu sefer kaşışmızı gözümüzü oymaz. ben oy kullanmadım. yaşım 16. neyin doğru neyin yanlış olduğunu görebiliyorum. kimse de bana tavsiyede bulunmasın. espriyle kapatalım; böyle giderse adımımızı atacak yer kalmayacak. adamlar EGO`yu da satacaklar.-diğerleri gibi;kimileri belge isteyebilir. telekom ve petkim örneğini veriim. br sürü de.- onlarca işçi, memur işsiz kalacak ya da daha düşük maaş alacaklar. aralarında babam da var. inşallah açlıktan ölmeyiz yakında. memnun oldunuz mu oy kullanan amcalar, teyzeler, abiler, ablalar,...

Daha bakamn gereken çok mevzu, okuman gereken çok şey, araştırman ve görmen gerekn çok fazla mevzu var güzel kardeşim, hiç bir bireyi oyundan dolayı eleştiremezsin!

@poc@lypse

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
byhasanbey arkadaşım ağzına sağlık teşekür ederim. Bu konuda bilinçli, okuyan nesillere ihtiyacı var yüce Türk milletinin. Sana öncelikli olarak

İşgal ve Direniş - Hulki Cevizoğlu

kitabını öneririm. Çok önemli bir kaynak. Burada kimse de bu kitaba karşı sesini çıkaramaz. Türk Milleti'nin destanı Milli Mücadele, kaynaklarla birlikte anlatılıyor ve en önemlisi, o dönemde Mustafa Kemal ATATÜRK ve Milli Mücadele'ye yüreğini vermiş kişilerin nasıl vatan haini ilan edilebildiğini, nasıl çoğu kimsenin günümüzde de olduğu gibi bu çırpınışlara aldırış etmediğini, 2002 sonrası yaşadıklarımızla karşılaştırarak gözler önüne seriyor. Bu kitabı AKP hükümetine karşı aklında en ufak bir şüphesi olanların dahi okumasını şiddetle öneriyorum. Aklınızdaki dengeyi kurmanıza yardımcı olacaktır.

AKP taraftarları lütfedip okumazlar bile ama Türkiye'nin vatan sevgisine sahip kişilere ihtiyacı var ne kadar hızlı çoğalırsak, o kadar çabuk vatanımızı kurtarırız. AKP taraftarları Kur'an-ı Kerim'i tanımayıp Risale-i Nur'u okumaya devam etsin (ediyorlar da zaten), vatan haini Amerikalı ***** kitaplarını da okumaya devam etsin. Yola devam ABD ve AB'nin sizlere ihtiyacı var ;)

Troy: Kişiye hakaret edildiğinden dolayı mesaj düzenlenmiş olup, mesaj sahibi forumdan uzaklaştırılmıştır. Hayatta başarı, bu olsa gerek.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Çok safsınız apocalypse, sen ve senin gibi düşünen arkadaşlar.
Atatürk'ü iyi tanımalı onu iyi anlamalısınız.
Ayrıca şunu da hatırlatayım; Milli mücadeleyi Baykal gibi adamlar kazanmadı. Milli mücadeleyi kazanlar takkeli(!) dedelerimizdi!
Savaşlarda namaz kılanlardı! (Şimdi okullarda namaz kılanlar cumhuriyet düşmanı diye mimleniyor sanki büyük suç işlemişler!)
O savaşları kazananlar hafızlardı! Allah Allah diye savaşa gidenlerdi. Cephelere mermi taşıyan Eliflerin başı örtülüydü! Düşmanın üstüne yürüyen Nene Hatunlar türban(!)lıydı!! Bu savaşları kazananlar nasıl kazandılar iyi okumanız gerekir. Cumhuriyeti Baykal gibiler inşa etmedi. Veya benzerleri. Siz bir parça çaputla uğaşacak kadar körleşmiş ve saflaşmışken hapisten çıkıp ülkeyi yönetmeye meclise gidecek pkklılar var!! Bu kadar mı saf olunur? Bu kadar mı kör olunur? Cumhuriyeti kurmuş insanların torunlarına bu kadar mı eziyet edilir?

Çok yazık, gençliğimizin bu kadar oyuna gelmesi çok yazık. Daha da yazık olan sözümün sadece senin gibileri değil, aynı zamanda AKP'li veya türevli gençleri de kapsıyor olması.

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
@poc@lypse dedi ki:
AKP taraftarları lütfedip okumazlar bile ama Türkiye'nin vatan sevgisine sahip kişilere ihtiyacı var ne kadar hızlı çoğalırsak, o kadar çabuk vatanımızı kurtarırız. AKP taraftarları Kur'an-ı Kerim'i tanımayıp Risale-i Nur'u okumaya devam etsin (ediyorlar da zaten), vatan haini Amerikalı **** kitaplarını da okumaya devam etsin. Yola devam ABD ve AB'nin sizlere ihtiyacı var ;)
bak APOcalypse,
Risale-i Nur bir Kur'an Tefsiridir. Böyle daha onlarca ayrı tefsir vardır. Kur'an ise her ne şekilde olursa olsun 1. sıradadır. Neden? çünkü diğerleri tefsirdir. Bu konuda uzmanlaşmış olanların mealden öte derin açıklamalarını içerir Tefsirler. Ama hiçbirisi Kur'an'ın önüne geçemez! Bu kimsenin de aklında böyle değildir. Şimdi sen zannedersin ki Risale-i Nur Fethullah Gülen'indir. Demişsin ya hiç utanmadan **** diye. Buna düpedüz terbiyesizlik derler. Risale-i Nur, Said Nursi'nindir, Gülen'in değil. Sen hesapta buradakilere zannettireceksin ki bu adamlar Kur'an bilmez, Risale bilir.

Sen fazla kanalturk seyretmişsin seçimden önce ve sonra. dokunmuş sana kanalturk. yüzde 84 katılım ile yüzde 46'lık net bir cevap almışsın da o sana bu terbiye sınırlarını aşacak sözler sarfettirecek kadar dokunmuş.

"Vahdettin hain değildir" diyen rahmetli Ecevit "Gülen hain değildir" demişti henüz başbakan iken. Vahdettin açıklamasından sonra adamcağızı vatan haini ilan ettiler.

Ben AKP taraftarıyım, demişsinki AKP taraftarları Kur'an tanımaz! sen benim Kur'an ile Risale-i Nur arasında seçim yaptığımı, ONU TANIMADIĞIMI hangi zannınla, hangi ŞUURSUZLUĞUNLA söylüyorsun? Nasıl? Bu nasıl densizliktir? Aklını başına topla! destek verdiğin byhasanbey'in bir sıkıntısı var onu anlarım ama senin düpedüz garezin var, işte bunu ANLAMAM...

Bütün bu çirkin politika arenası bir yana, Kur'an bir yana... Dünya bir yana, Kur'an bir yana. Zekeriya Beyaz'ı programlarında çıkaran, erbakan'ı kanalında çıkaran ve bunlardan medet uman bir zihniyetten ne beklenir? KUR'AN'I ve DİN'İ ERBAKAN GİBİ AMA SEÇİM SONRASI MALZEME ETTİN.

Bu Kur'an mevzuunda baltayı öyle bir taşa çarptın ki, benim için yüzüne bakılacak bir tarafın yok. Bu konuda daha önce bas bas bağırmıştım, iki defa geçmiştim şu alttaki mesajı, bak ne demişim

"Gerçekten kurtulmak için ise bunların hepsi ve şu oylar hakkında yazılanların hepsi ve belki tüm forum bir kenara, evin yüksek yerlerine asılı bırakılan Kur'an-ı Kerim Türkçe meallerini hayatın tam merkezine yerleştirip okumak gerekir. Hem de herhangi bir kitap gibi 1-2 sefer değil. Yaşadığımız sürece tekrar tekrar okumak gerekir. (Meali yazan kişinin de çok büyük önemi vardır ki bu ayrı bir meseledir, şimdilik girmiyorum) Eğer mevzuumuz aydınlanmaysa, Kur'an ışığın ta kendisidir ve insana öyle bir yansır ki anlatılmaz, yaşanır. Hem de iki cihanda yaşanır, yani sonsuza dek yaşanır, sadece 3 günlük dünyada değil. Bu partiler, devletler ve ideolojiler üstü bir meseledir."

önce ve sonra yazdıklarımı defalarca oku ve neden bu kadar sinirlendiğimi anlamaya çalış. bir daha da ağzına böyle laflar almadan önce çok kereler düşün.
Bu sözünden dolayı seninle hesaplaşacak milyonlarca insan var, ama burada değil! Keşke burada olsa diyeceğin bir yerde. TEKRARLIYORUM BU PARTİ MESELESİNİN, VE DAHA ÇOK MESELENİN ÜSTÜNDE BİR MESELEDİR. ÇOK AMA ÇOK YANLIŞ BİR SALDIRI METODU SEÇTİN. BU KABAHATİN ÖZRÜ BİZE OLMAZ BUNU İYİCE BELLE!

beyaz_golge

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yüce önder Atatürk'ün zekidir, çalışkandır dediği Türk Milleti'ni, hiç kimsenin aptallıkla, seçim rüşveti almakla, bilinçsizlikle suçlamaya hakkı yoktur. Bu ithamları yapanların düzeyleri nedir ki başkaları hakkında bu tür hükümler verebilsinler. Uyguladıkları çamur atma, karalama, yalanlama, iftira atma, insanları aptal yerine koyma, insanların inanışlarıyla dalga geçme politikalarının ne kadar ters teptiğini anlayamadıkları gibi daha da yanlış işlerle uğraşan, daha da insanlara hakarete devam eden bir partiden de onun aynı düşüncedeki taraftarlarından da güzel ülkeme ne fayda gelir anlayamıyorum. Demokrasiyi bile içine sindiremeyenler, bu milletin yarısı salaktır gibi belli kesime yaranmak amaçlı söylenmiş hissi veren bir lafı destekleyerek halen insanlara, yüce Türk Milleti'ne hakaret etmektedirler. Bunların hiçbir hukuk nezdinde yeri yoktur. Farklı düşünebilirsin, farklı siyaset anlayışına sahip olabilirsin, müslüman, hıristiyan, hatta ateist olabilirsin, ancak hiç bir zaman insanlara hakaret edemezsin, atamazsın, tutamazsın, atıpta tutamadıklarının altında kalırsın. Saygı sınırlarını lütfen koruyalım. Hiçbir düşünceyi savunmuyorum şu an, sadece ahlak,saygı, kibarlık gibi dünyaca ve bütün dinlerce kabul görmüş kurallardan bahsediyorum. Lütfen forumda da bu tip kurallara uyalım. Neticede buradakilerde size sanal gibi görünse de, birer insan. Lütfen insan olmanın gereğini yerine getirelim...

Reaksiyon puanı
0
Bir seçim daha geçti. Sonuç herkese hayırlı olsun.
Halk 5 yılını daha AK Partiye emanet etti.

Öymen'in açıklamasını okumanızı isterim ^^ (buradan da okuyabilirsiniz)
Bir de Ekrem Dumanlı'nın 19 Temmuzda yazdığı 23 Temmuz Sabahı yazısınından bir alıntı yapayım:

[quote author=Ekrem Dumanlı]İdarenin olduğu her yerde irade vardır. Şirketlerde de bu böyledir devletlerde de. Demokrasilerde irade, sandıktan çıkan sonuçtur. Netice ne olursa olsun o iradeye saygı, millete duyulan/duyulması gereken saygıdır.

"Halk ne anlar bu işten!" diyen aldanır. Halkın özgür iradesini etkilemeye kalkan yanılır. Sonucun hatalı olduğunu düşünenler, sabretmek ve tashih-i kararın tekrar halk tarafından yapılmasını beklemek zorundadır.
[/quote]

+ ANAPı da katmışsınız listeye. Seçime girmemişti o. hemi de ANAP değil ANAVATAN olacaktı. yeni kısaltması öyle :)

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Önceki sayfalarda hazımsızlıkla Alakalı bir mesaj yollamıştım ancak bazıları "Niye hazımsız olalım?" gibi bir mesaj yazmıştı. Görünen O ki Artık olay hazımsızlıktan ötürü bir hal almaya başlamış. Chp'li il başkanı Arabasını Halkın Üstüne Sürüyor İnsanları eziyor, Yolda geçen Akp konvoyuna Chp genelmerkezinde çalışanlar taş atıyor, Kocaeli'de Kahvede seçimlerle ilgili tartışan iki arkadaşın CHP’li olduğu belirtilen T.Ç, AK Parti’yi savunan arkadaşını göğsünden bıçaklayarak öldürüyo bunlar da yetmiyor Artık Din'e Saldırıya başlıyorlar. Yahu Size ne oluyor ha? Bu Düşmanlığınız Neye, Niye, Kime ? Eğer AKP'ye ise Zaten Demokratik bir biçimde Oyu başkasına verdiniz. Ama Sizinki Parti ile İlgili Değil Artık İslam'a Karşı Düşmanlık olmuş. Benden Size tavsiye Çok tehlikeli yazılar yazıyorsunuz. Bunun sonu iyi olmaz. Zannetmeyin ki burdan Size ben tehdit falan savuruyorum. Asla! benim Sizler için yapabileceğim tek şey Dua etmekten başka birşey olmaz, Ancak ALLAH c.c'ın Dinine Karşı olmak ALLAH c.c'a Karşı olmaktır, ve bunun sonu pekte İyi olmaz. Örnek verecek olursak Kabe'yi yıkmaya Giden Ebu Leheb'in Sonu... ve daha Çok ibretlik vaka... Neyse bence Haddi fazla aşmayın Derim. Ayrıca Öyle Ne olduğu belli olmayan İnsanların Kitabını Tavsiye etmeden Önce ALLAH c.c'ın Kitabını Okuyun (Türkçe mealini) Eğer bu Kitabıda kabul etmiyorsanız Size diyecek hiç bir sözüm yok.

byhasanbey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
PcMaSTeR dedi ki:
İşini Doğru Dürüst yapan'a Herkes hakkını verir. bkz. "Halk" Seçimlerde Kimler Ne vaat etti Neyi bekledi Neyi aldı ? Demek ki Herşey Laf'la olmuyor. Ancak İcratını Ortaya Koyanlara İse halkımız Hakkını verdi. Demek ki Eğer Sen gerçekten İşini İyi yapıyorsan gerçekten korkmana gerek yok. O yüzden Kimse Kendi Menfaatini Ülkenin geleceği ile değişmesin. Eğer Ülke Gelişirse Er - Geç Bu Bizlerede yansır. bkz. "KDV & Sağlık Alanları" Ancak Sırf benim menfaatime ters Düşüyor Diye Karalama yapanların Sonu şuan Gözler Önünde. 3 Gün Öncesine Kendisini Güya " Ülkeyi Düşündüğü için" Meydanlar da Parçalayanları dünden beri Görene Aşk olsun.

evet bu gelişmeler er geç bize de yansır. bkz: petkim, petrol ofisi, telekom, tüpraş, akdeniz bölgesin`deki muz tarlalarımız. evet maalesef tüm millete olumlu yansıyor. bugün fransa sınırları içerisinde nerede olursan ol; 8 megabit lik internet ücretsiz. bizde durum ne? ha altyapı diyeceksin. biliyorum. adamlar onu bunu satmaya çalışmasalardı da altyapı ile ilgilenselerdi!?

bir de şuna değinmek istiyorum. ülke sınırları içerisinde yabancılara ilk şirket satan hükümet 59. hükümetdir.-yalansa yalan diyin.-bkz: akp hükümeti. yabancılara ilk toprak satan kişiyi ve yabancılardan ilk yardım alan kişiyi de bilmek istiyorsanız buraya yazarım. ha bir ilk daha var. yabancılarla ilk kez antlaşma yapan kişi var.- ama bakın bu ticari bir uzlaşmadır. yardım değildir.- ve yukarıda saydığım bu ilk yabancı yardımını ülkeye sokan kişiler bugün yollarda gördüğünüz reklamlardaki kişiliğni kaybetmiş olan üç kişiliktir.

byhasanbey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@poc@lypse;
tavsiyen için teşekkürler. kitabı zaten okumuştum. ancak heralde yurdum insanına durumun ne olduğunu anlatabilmiş değiliz. o kadar çabaladık ama adamlara ''aş yerine iş'' olması gerektiğini öğretemedik. adamlar yoksulluğa öyle alışmışlar ki, işsizliğe öyle alışmışlar ki; bedava aldıkları bir ekmek için oylarını satıyorlar.

exit(life);
maalesef yanlış yorumlamışsın diyorum sana. okullarda namaz kılanlara cumhuriyet düşmanı diyen yok, onlara denilen şey; ''namaz kılacaksan camide kıl, evinde kıl'' okulda namaz mı kılınırmış? ha şu sözün doğru. ona bişey dediğim yok. savaşta savaşanların çoğunluğu müslümandı tamam. namaz da kılıyorlardı. ama bu olay allah ile kulu arasındadır. buna kimse karışamaz. evet, doğru kurtuluş savaş`ında savaşan yaşlı dedelerin çoğu takkeliydi. ama o savaşta sadece takkeli dedler yoktu. bizleri torunu gibi seven ya da sevmek isteyen rumlarda vardı, ermenilerde vardı, hıristiyanlarda vardı, kürtlerde vardı. ve kurtuluş savaşı`nda savaşanlar şu an içinde bulunduğumuz durumu görselerdi o savaşı kazanmamayı tercih ederlerdi...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...