Yardım Hayattan çok bunaldım..

topalserhat08

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba, bugün sizlerle biraz dertleşmek istiyorum öncellikle biraz kendimi tanıtayım; Adım Fatih Yaşım 15 ve okuyorum. Kendimden nefret ediyorum kendimi sevemiyorum çok çirkinim bakımsızım bilgisayara ve telefona bağımlı birisiyim. Vücudumada bakmıyorim bu durum beni acayip rahatsız ediyor eskiden fitness ile uğraşırdım fakat şu an anneme yük olsun diye yapmıyorum. Bir şeyler için çabalamak istiyorum ama olmuyor motivasyonum derse bakış açım hiç yok, hayatımı düzeltmek istiyorum boyumu uzatmak, cildimi temizlemek, dengeli beslenmek istiyorum ama her defasında olmuyor bu durumdan çok rahatsızım. 1.70 Boyundayım kısa olduğum içinde şikayetçiyim çirkinim kendimi sevemiyorum yakın bir zamanda intihar etmeyi düşünüyorum biri bana lütfen yardım etsin.

Idestek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
64
Merhaba Fatih, duyduklarım beni endişelendirdi. Bu zor durumu yalnızca bir sohbet platformu aracılığıyla çözmek zor, ancak profesyonel yardım alman önemlidir. Lütfen bu duygusal zorluklarla başa çıkabilmen için ailenle, bir öğretmenle veya bir yetişkinle konuşmayı düşün. Ayrıca, Türkiye'de birçok destek hattı ve profesyonel danışmanlık servisi bulunmaktadır. Kendine acıyorsan ve intihar düşüncelerin varsa, acil yardım alman çok önemlidir. Yardım hattı numaralarını aramayı düşün ve kendine yardım etme sürecine başla. Unutma, insanlar seni önemsiyor ve yardım etmek istiyor.❤️

Sana DM kutumuz her zaman açık.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca bilmeni isteriz ki yardım sana 1 numara uzakta.
+908504550070 , bir alo uzağında yepyeni bir hayatın olabilir, Fatih.

mrolmipia

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Öncelikle yaşadıklarını ergenlikle bağdaştırıp geçer falan demeyeceğim. Sen bir şey yapmadıkça, kusura bakma ama geçmeyecek. Bilgisayara bağımlısıysan, bilgisayarı kısıtlaman lazım kendince. Boy konusuna gelecek olursak, bu genetikle ilgili bir şey; elinden çok da bir şey gelmez. Ben de 170 cm’den kısayım, kankam. Vücut geliştirmeye başlamadan önce cidden bunun çok kötü olduğunu falan düşünürdüm. Sonrasında tam aksine, kısa boylu olmak daha çok hoşuma gitti. Çünkü 180 boyundaki vücut geliştiricilerden daha dolu görünebiliyordum. Her şeyin altında kötü bir şey arama. Evet, bazen hayat sıkıcı, sıkıntılı ve berbat oluyor. İntihar etmek sence gerçek çözüm mü? Tipinde beğenmediğin şeyler ne mesela? Bunları bir düşün. Eğer vücudun, saçın, o bu, bunlar çok kolay değiştirilebilir. Ayrıca psikologa para vermeni önermem. Ailenle konuş, hatta gerekirse kendinle konuş. İntihar etmek basit çözümdür; cidden kendini bu kadar değersiz mi görüyorsun? Daha 15 yaşındasın. Evet, hayatta birçok kötü şeye sahip olabilirsin. Ama iyi şeylere de yönelebilirsin. İntihar etmek tek gerçek çözüm değildir. Umarım fikrini değiştirirsin. Kimse seni sevmiyorsa bile, kendini sev; illa birine ihtiyacın yok. Psikologa gitme dememin sebebi, bazı şeyleri kendinin düzeltebileceğine inanmandır. İlla ordan buradan ilaç alıp kendini o şekilde iyi hissetmene gerek yok. Bazı şeyler için çaba göster.Yapabileceğine inan.Kendini bir çöp yığını olarak görmekten vazgeç.

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,577
Kısacası ergensin Fatih. Bu yaşta boy, kilo, tip gibi şeylere takılman normal. Kendinden beterini görene kadardır o da.

mEccc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Yaşın 15 boyu en kötü 5cm uzarsın sporla ilgili de bi basket topu al günde 2-3 saat oyna hem vücudun en azından fit olur hem stres atarsın hem de boy uzamana katkısı olur ve derslerine asılabilirsin ben o yaşlarda çalışmadığım için çok pişmanım ilerde aynı durumu yaşamak istemiyorsan ders çalış bence

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,651
Kısacası ergensin Fatih. Bu yaşta boy, kilo, tip gibi şeylere takılman normal. Kendinden beterini görene kadardır o da.
Benim sizin yaşlarınızda takıldığım tek konu sakaldı yanak tarafım seyrek bunu ektirir düzeltirim ama, ikinizede tavsiye vücudunuza tipinize takılmayın barışık olun günümüzde kadınlar kızlar önce paraya bakar bazılarının tek amacı para, bazıları vicdanınıza merhametinize bakar der bu adam beni sahiplenip yedirip içirebilir mi bana bakabilir mi der.

Bu yüzden siz eğitiminize odaklanın, karakterinizi bozmayın vicdanlı olun merhametli olun, karı kız peşinde koşmayın çünkü boş bir koşuş, bekleyin Allah zamanı gelince karşınıza birini çıkaracaktır 👍

Bu arada haberiniz olsun erkeğin tipi 30 dan sonra oturuyor, 30 yaşıma kadar cidden yakışıklılığın y si yoktu diyebilirim, 30 dan sonra tipim oturdu öncesinde kızlar bakmazdı şuan bakıyorlar cidden çok kız bakıyor ama şuan umrumda değil şuan tam beraber olmasamda kız arkadaşım var.

Son olarak vücudunuz hep fit olsun asla göbek olmasın kas yapayım diye uğraşmayın sadece fit olun yeter.

Şuan tek amacım fit olmak o göbek gitsin biraz vücut olsun yeter.

Sıkmayın canınızı, önce eğitim ve yanında fit vücutla kalın yeter.

Giyimde marka takıntısı olmayın ama şık giyinin giyime önem verin öz bakımınızı yapın.

Bir abiniz olarak tavsiyem bu.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,743
- Saçını tara.
- Çık dışarı gez.
- Evde de şınav çekebilirsin.
- Abur cubur dan uzak dur.

Loutermilch

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,437
Fatih'çim merhaba, lafa başlamadan önce ilk söylemem gereken şey şu ki: intiharı unut. Yok öyle bir şey, intihar etmeyeceksin. Bu son çare bile değil, aklının ucundan geçmemesi gereken saçma sapan bir şey. İntiharın romantikleştirilecek-duygusallaştırılabilecek bir yanı yok. Film setinde yaşamıyoruz maalesef. Bir gün intihar etsen bile ailen dışındaki herkes tarafından 2 hafta sonra unutulacaksın, bu durum böyle.

Senin yaşadığın ergenlik depresyonunun aynısını yaşadığım için çok rahat konuşabiliyorum, bende intihar etmeyi sabah akşam aklımda düşündüm, hatta utanıyorum ama maalesef bunu denedim bile. Şimdi dönüp bakınca ne kadar komik olduğunu farkediyorum. Sende birkaç sene sonra bu konuya dönüp baktığında sadece güleceksin, belki utanacaksın. "Fiziksel özelliklerini tamamen boşver" diyemem, birçok insan daha ilk yargıyı dış görünüşten yapıyor ama bu inan takıntı haline getirmen gereken bir şey değil. İstersen Gollum'a benziyor ol inan ki bu hayattaki en son dertlerinden biri olmalı. Bak, bakımsız olmanı dert etmen güzel bir şey ama tipini dert etmen yanlış. Bakımsızlığını kendin çözeceksin, o konuda bir tavsiye veremem. Sana tek tavsiyem, bu depresyonun geçici olduğunu bilmen ve eğer baş edemiyorsan utanmadan psikolojik destek alman. Psikolojik destek almak utanç verici bir şey değil. Günümüzde de oldukça yaygın bir şey maalesef.