Hayatın adaletsizliği.

emirhanvrl81

Asistan
Reaksiyon puanı
107
Hani diyorlar ya herkesin sınavı ayrı. Şimdi düşünüyorum ben fakir bir ailede doğdum, deliler gibi çalışıyorum gecemi gündüzüme katıyorum belki az uyuyorum,diyelim hedefimr ulaştım zengin oldum, benden başka olan doğuştan zengin bebe benimle aynı hayatı, doğuştan konforlu ve huzurlu şekilde yaşayacak hiçbir emek sarf etmeden alın teri dökmeden, burada bir adaletsizlik yok mu? Şimdi diceksiniz buda senin sınavın. Sınav eşit şartlarda olmaz mı?

Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
1,056
Hani diyorlar ya herkesin sınavı ayrı. Şimdi düşünüyorum ben fakir bir ailede doğdum, deliler gibi çalışıyorum gecemi gündüzüme katıyorum belki az uyuyorum,diyelim hedefimr ulaştım zengin oldum, benden başka olan doğuştan zengin bebe benimle aynı hayatı, doğuştan konforlu ve huzurlu şekilde yaşayacak hiçbir emek sarf etmeden alın teri dökmeden, burada bir adaletsizlik yok mu? Şimdi diceksiniz ki herkesin sınavı ayrı. Sınav eşit şartlarda olmaz mı?
Beynimizin 100’de yüzünü kullanırsak ne olur?

rmzn1329

Öğrenci
Reaksiyon puanı
17
diyelim ilerde zengin oldun senin çoçuklarda zengin olacak o zaman bunu düşünecekmisin

Reaksiyon puanı
6,371
Herkesin sınavı ayrı işte. Herkese aynı sınav yapılsaydı zaten aynı şartlarda olurdu.

STB

Profesör
Reaksiyon puanı
740
Herkes elindeki ile şükür etmeli.

rrrr

Dekan
Reaksiyon puanı
3,742
silindi (5428525)

Son düzenleme:
  • Beğen
Reactions: STB

Mr_Ahmet

Doçent
Reaksiyon puanı
454
Dini olarak diyorsan herkes eşit değil. Mesela sonradan Müslüman olan ile Müslüman ülkede doğan aynı olmuyor. Fakir ile zengin de aynı olmaz.
Dini işe katmadan düşünürsek kısa bi yazıyla açıklanabileceğini sanmyorum. Hesaba katılması gereken bir sürü şey var. Farklı bakış açılarıyla yorumlamak lazım.

Viserys

Asistan
Reaksiyon puanı
166
Tanrı'nın ufak bir oyunu sadece. Diğer dünyada anlayabiliriz bunu.

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Dini olarak diyorsan herkes eşit değil. Mesela sonradan Müslüman olan ile Müslüman ülkede doğan aynı olmuyor. Fakir ile zengin de aynı olmaz.
Dini işe katmadan düşünürsek kısa bi yazıyla açıklanabileceğini sanmyorum. Hesaba katılması gereken bir sürü şey var. Farklı bakış açılarıyla yorumlamak lazım.
Farklı Bakış açısından ben bakınca bu çıkıyor ortaya.

Herkes zengin olunca kim çalışacak? ?

Arife F`

Asistan
Reaksiyon puanı
200
Hocam zaten hayat adaletsiz ama bu sistemde malesef ki parası olan söz sahibi :/ değiştiremeyeceksek de hayatta kalmaya çalışmak zorundayız. Hayat kısa ve giderek de tükeniyor

bilexsamet

Profesör
Reaksiyon puanı
2,415
Hani diyorlar ya herkesin sınavı ayrı. Şimdi düşünüyorum ben fakir bir ailede doğdum, deliler gibi çalışıyorum gecemi gündüzüme katıyorum belki az uyuyorum,diyelim hedefimr ulaştım zengin oldum, benden başka olan doğuştan zengin bebe benimle aynı hayatı, doğuştan konforlu ve huzurlu şekilde yaşayacak hiçbir emek sarf etmeden alın teri dökmeden, burada bir adaletsizlik yok mu? Şimdi diceksiniz buda senin sınavın. Sınav eşit şartlarda olmaz mı?
İslam'da sınav zengin ya da fakir olma sınavı değil. Allah'ın emir ve yasaklarını uyma sınavı. Yani bu sınavda maddi durumun önemi yok. Çünkü maddiyat ile alakası yok.

xPhoenix06

Profesör
Reaksiyon puanı
2,186
İslam'da sınav zengin ya da fakir olma sınavı değil. Allah'ın emir ve yasaklarını uyma sınavı. Yani bu sınavda maddi durumun önemi yok. Çünkü maddiyat ile alakası yok.
Peki ya sınav öncesinde sınava hazırlanmada önemi var mı? Örneğin 2 tane insan var birisi herhangi bir sınava onunla özel ilgilenecek öğretmenlere, bolca test kitabına vs. sahip. Bir diğeri ise herhangi bir test kitabı alacak paraya sahip olmayan, test çözemeyen bir öğrenci ve bunların ikisi de aynı sınava girecek. Sence 2. öğrenci bu sınavı başarıyla geçebilir mi? Ya da daha önemli bir soruyu sorayım sence bu adil mi?

ofarslan18

Asistan
Reaksiyon puanı
226
Sınavın zor kısmıda bu herkesin sınavı farklıdır ama amaçları aynıdır

Mr_Ahmet

Doçent
Reaksiyon puanı
454
Peki ya sınav öncesinde sınava hazırlanmada önemi var mı? Örneğin 2 tane insan var birisi herhangi bir sınava onunla özel ilgilenecek öğretmenlere, bolca test kitabına vs. sahip. Bir diğeri ise herhangi bir test kitabı alacak paraya sahip olmayan, test çözemeyen bir öğrenci ve bunların ikisi de aynı sınava girecek. Sence 2. öğrenci bu sınavı başarıyla geçebilir mi? Ya da daha önemli bir soruyu sorayım sence bu adil mi?
İnşaatta çalışırken oruç tutan ile klima altında yatarak oruç tutanın orucu bir değil. Ayrıca çok zor durumdaysa bazı ibadetleri yapmayabilir. Tüm ibadetler zorunlu değil. Zorunlu olanlarında kolaylıkları var. Çok detaylı hakim olmadığımdan pek bir şey de demek istemiyorum. Biraz araştırmak veya bu konulara hakim birine danışmak lazım.

26¥¥26

Profesör
Reaksiyon puanı
1,553
O zengin bebesi baba parası yiyerek torpille büyümüştür.Yani bi halt yapmadan ölmüştür.Babasının parasını sadece lüks için kullanmıştır.Sende bunun gibi sadece kendi lüksünü düşünürsen sıkıntı.Bir okul yaptırırsın evsizlere yemek verirsen.Yani paranı paylaşırsın.Bu seni o zengin bebesi den ayırır.Allah sana bu dünyada ne yaptın diye sorduğunda o anca baba parası yediği için hiç birşey diyemez.Ama sen o yardım ettiklerin duasıyla Allah katında yükselirsin.

xPhoenix06

Profesör
Reaksiyon puanı
2,186
İnşaatta çalışırken oruç tutan ile klima altında yatarak oruç tutanın orucu bir değil.
Bak senin dediğin ney biliyor musun sınavda mesela hoca bir soru sordu ve bu soruyu detaylıca anlatırsan 6 puan alacaksın eğer normal olarak cevaplarsan herhangi bir detay vermeden o zaman ise 5 puan alacaksın şimdi 5 puan alsan da sınavı geçiyorsun 6 puan alsan da sınavı geçiyorsun sadece 6 puanı alırsan mesela hocan sana dondurma alacak ya da sözlüne yansıyacak vs.. Sonuç olarak her ikisinde de sınavı geçiyorsun.

Samet UCA

Profesör
Reaksiyon puanı
2,926
Herhalde dünyada insan aklının ve ufkunun çok daha dışında bir sistem işletiliyor. Dolasıyla biz mevcut şartlarda bunu değerlendirdiğimizde doğal olarak saçmalık elde ediyoruz. Çünkü birileri 1 adım uzakken EKMEĞE diğerleri 10 adım uzakta. Bugün 5 yaşında bok çukuruna düşüp ölen bir çocuga diğer tarafta ne diyeceksin sınav yaptık mı? Dünyada eşitsizli var evet. Ancak şöyle bir söylem bu durumu biraz olsun açıklayabilir. Zengin bir insanın yaptığı ibadet ile fakir bir insanın yaptığı ibadet eşit değildir. Bunu söylersen eyvallah derim. Ama yok ahirette verilecek dersen o olmaz. Ben bu dünyada istiyorum zenginliği belki? Yada zengin adam ahirette çıkıp banane kardeşim vermeseydin bende burada istiyorum hakkımı diyebilir. Uzun lafın kısası farklı bir sistem var ve biz anlayamıyoruz galiba.

Mr_Ahmet

Doçent
Reaksiyon puanı
454
Bak senin dediğin ney biliyor musun sınavda mesela hoca bir soru sordu ve bu soruyu detaylıca anlatırsan 6 puan alacaksın eğer normal olarak cevaplarsan herhangi bir detay vermeden o zaman ise 5 puan alacaksın şimdi 5 puan alsan da sınavı geçiyorsun 6 puan alsan da sınavı geçiyorsun sadece 6 puanı alırsan mesela hocan sana dondurma alacak ya da sözlüne yansıyacak vs.. Sonuç olarak her ikisinde de sınavı geçiyorsun.
Hocam o kadar basit düşünmeyin işte. Zengin olunca ibadet yapanı gördünüz mü ? Çok az. Zenginlik insanı doğru yoldan saptırıyor. Ama fakirler dünya yaşamını değil ahiret yaşamını düşünerek yaşıyor. Daha aklıma gelmeyen yönleri de vardır ama dediğim gibi çok bilgili sayılmam bu konuda.

Samet UCA

Profesör
Reaksiyon puanı
2,926
Hocam o kadar basit düşünmeyin işte. Zengin olunca ibadet yapanı gördünüz mü ? Çok az. Zenginlik insanı doğru yoldan saptırıyor. Ama fakirler dünya yaşamını değil ahiret yaşamını düşünerek yaşıyor. Daha aklıma gelmeyen yönleri de vardır ama dediğim gibi çok bilgili sayılmam bu konuda.
Fakir olup isyan edenlerde var. Adam borca harca düşüyor isyan ediyor. Zengin haftalık harçlığı ile hacca giderken fakir sıra bekliyor. İbadete ulaşmakta bile problem oluşuyor yani.

Mr_Ahmet

Doçent
Reaksiyon puanı
454
Fakir olup isyan edenlerde var. Adam borca harca düşüyor isyan ediyor. Zengin haftalık harçlığı ile hacca giderken fakir sıra bekliyor. İbadete ulaşmakta bile problem oluşuyor yani.
Hac imkanı olanlar için zorunludur. Dinde bir sürü kolaylık var. Mükemmel olman da gerekmiyor ki. Hataları, eksiklikleri illa olur insanın. Zaten açık bulmak için uğraşırsanız bolca şey var. İstisnalar dolu. Ben tam hakim olsam açıklarım uzun uzun ama şu an anca belli bir yönünü düşünerek yorum yapabiliyorum. Bunlar hemen 2-3 cümlede anlaşılacak konular değil.

LalaPapa

Asistan
Reaksiyon puanı
117
Sınav da değil adaletsizlikte değil. Kimseye zenginlik gökten inmez. O çocuk hayatını rahat yaşayabiliyosa bu babası yada zamanında emek vererek hayatını vererek para kazanan bir büyüğü, bakanı sayesindedir. Şöyle düşün, sen çok çalışıp emek verip hayatını para kazanmaya adadın zengin oldun diyelim. O zaman senin çocuğunda doğuştan zengin olacak, ve bir çokları gibi fakir olacak. O zamanda kendi çocuğun için aynısını der miydin? Ben zengin değildim daha yeni zenginliğe kavuştum ama çocuğuma bak doğar doğmaz benim şimdiki imkanlarımda. Böyle düşün.