Hayalkırıklığı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

NESDelisi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,316
Selamlar, bugün yeni oyunuma başladım ama gönüllü grafiker arıyorum diye nereye konu açtıysam. Dalga geçildi ama az evvel bir yabancı siteye konu açtım. Birisi yaparım dedi ve başladık.

Şimdi bana, kendi milletimi sevmem için neden söyleyin?

Visual917

Öğrenci
Reaksiyon puanı
30
Kimse 7 yıldır hiçbir yere gelememiş, gram ilerlememiş kendini geliştirmemiş BİR KURUŞ para kazanmamış insana BEDAVADAN İŞ yapmaz da o yüzden. Milletin geri zekalı değil, enayi de değil. Sevmezsen sevme.

S

SDN Anonim 608469

SDN Okuru
Selamlar, bugün yeni oyunuma başladım ama gönüllü grafiker arıyorum diye nereye konu açtıysam. Dalga geçildi ama az evvel bir yabancı siteye konu açtım. Birisi yaparım dedi ve başladık.

Neden bulamıyorum.

NESDelisi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,316

Visual917

Öğrenci
Reaksiyon puanı
30
Küfür etmeyeceğim, ileri gidemediysem senin gibi insanlara denk gelmiş olmamdı.
Evet, sürekli özür dilediğinde seni affeden ve yardım eden insanlara denk geldin. Ne yazık.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kimse 7 yıldır hiçbir yere gelememiş, gram ilerlememiş kendini geliştirmemiş BİR KURUŞ para kazanmamış insana BEDAVADAN İŞ yapmaz da o yüzden. Milletin geri zekalı değil, enayi de değil. Sevmezsen sevme.
Bunu lütfen iyi oku ve hazmet. Sen busun.

gnaremoob

Doçent
Reaksiyon puanı
907
80 milyonun %85'i bir iş yapmaz.
Kalan yüzdesi de paragöz.
%1 kalıyor bana.
ashfahglahgaluhgalugalhfqwufhauflauf. Bilisim sirketin falan olsa ya da ne bileyim freelancer olarak da olsa ortaya bir seyler koysan ama vergi konusunda sikinti yasasan, insanlar projene yatirim yapmiyor diye bunu desen anlayacam da su halinle o dedigin %85'lik dilimin en dibindesin zaten daha ne konusuyosun.

MG4446

Profesör
Reaksiyon puanı
1,257

Irkla alakalı değil mesela ben de türküm kimseyle dalga geçmem hatta senin yaptığın oyun andromedayı görünce helal olsun dedim

Ekto02

Profesör
Reaksiyon puanı
1,330

Şimdi bu konuya objektif bir şekilde yanıt vericem şimdi hocam durumunuzu anlıyorum hayal kırıklığınıda fakat bu ülkedeki insanlarla alakalı bir durum değil. Bunun enayilik ile alaksı yok. Bakın yurt dışındaki insanlar genelde çok fazla para sıkıntısı olmadığından yada tonla yapıcak işi olduğundan kendini geliştirme ve tonla sebeple ücretsiz ve gönüllü işler yapabiliyor hem kendilerini geliştiriyor hem projelerde yer alıyorlar. Fakat konu türkiyeye gelince insanlar işsiz ve çok iş fırsatları yok kimisinin yapıcak bir şeyi bile yok o nedenle kimse yeteneğini veya vasfını ücret almayacağı bir işte harcamak istemiyor mesela ben ticaret yapıyorum ödeme aracılıkları yapıyorum ben bile ücretsiz iş yapmıyorum çünkü kaybedicek vaktim yok. Yani bunun ülke ile gram alakası yok. Dargınlığını bile anlıyorum gayet normal ama bana kalırsa vakitten değerli hazine yok.

Ek olarak sırf böyle küçük bir mevzu için ülkenden nefret etmen yanlış. Bu resmen esnaftan çikolata almak isteyip bedava vermedi diye esnaftan nefret etmek gibi bir durum hiçbir farkı yok nerdeyse olanlara ve hislerine saygı duyarım. Fakat bence düşüncelerini yeniden gözden geçirmen daha iyi olucaktır. Umarım karşına seni ve kendisini başarıya götürücek doğru sadık ve iyi insanlar çıkar oyun geliştirme maceranda bol şanslar dilerim. İyi forumlar.

Versemacy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
Dil döktüğünüz zamana yazık arkadaşlar. Azıcık cümlelerine dikkat ederseniz anlarsınız arkadaşın yazamadığını. Yazamadığı gibi okuyamıyor da. Paragraflarca yazı yazan birinin sadece son cümlesine cevap veriyor mesela, iletişim kurmak im-kan-sız. Boşuna denemeyin. Hele iş yapmak, asla. Ne kadar niteliksiz olduğuna değinmiyorum bile, üstteki iki arkadaşım çok güzel değinmiş. :)

Visual917

Öğrenci
Reaksiyon puanı
30
Yani ben 7 yıl boyunca hiçbir şey öğrenmemek, enayi aramak yerine yazılımda gelişir kendimi kanıtlardım YouTube falan açar kitle toplardım en azından. Zaten ben yazılıma başlayalı 1.5 yıl oldu ve şu an bir şirkete ortağım gerisini düşünün. Boşa konuşmayın işte. Bir 7 yıl daha bu adam ailesinin ve internetteki çocukların üzerinden geçinmeye devam eder.

7 yıl 2555 gün eder. Ülkedeki insanlar bahane değil. Kapasitesi yok arkadaşın.

Geçinmek derken maddi olarak demedim. Manevi olarak, ego olarak geçiniyor.

Son düzenleme:

NESDelisi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,316
Yani ben 7 yıl boyunca hiçbir şey öğrenmemek, enayi aramak yerine yazılımda gelişir kendimi kanıtlardım YouTube falan açar kitle toplardım en azından. Zaten ben yazılıma başlayalı 1.5 yıl oldu ve şu an bir şirkete ortağım gerisini düşünün. Boşa konuşmayın işte. Bir 7 yıl daha bu adam ailesinin ve internetteki çocukların üzerinden geçinmeye devam eder.

7 yıl 2555 gün eder. Ülkedeki insanlar bahane değil. Kapasitesi yok arkadaşın.

Geçinmek derken maddi olarak demedim. Manevi olarak, ego olarak geçiniyor.
Dünyada senden akıllısı yok. Sana ne dedim ben, benim konulara cevap yazma diye. Hadi git, başka çöplükte öt.

Şimdi bu konuya objektif bir şekilde yanıt vericem şimdi hocam durumunuzu anlıyorum hayal kırıklığınıda fakat bu ülkedeki insanlarla alakalı bir durum değil. Bunun enayilik ile alaksı yok. Bakın yurt dışındaki insanlar genelde çok fazla para sıkıntısı olmadığından yada tonla yapıcak işi olduğundan kendini geliştirme ve tonla sebeple ücretsiz ve gönüllü işler yapabiliyor hem kendilerini geliştiriyor hem projelerde yer alıyorlar. Fakat konu türkiyeye gelince insanlar işsiz ve çok iş fırsatları yok kimisinin yapıcak bir şeyi bile yok o nedenle kimse yeteneğini veya vasfını ücret almayacağı bir işte harcamak istemiyor mesela ben ticaret yapıyorum ödeme aracılıkları yapıyorum ben bile ücretsiz iş yapmıyorum çünkü kaybedicek vaktim yok. Yani bunun ülke ile gram alakası yok. Dargınlığını bile anlıyorum gayet normal ama bana kalırsa vakitten değerli hazine yok.

Ek olarak sırf böyle küçük bir mevzu için ülkenden nefret etmen yanlış. Bu resmen esnaftan çikolata almak isteyip bedava vermedi diye esnaftan nefret etmek gibi bir durum hiçbir farkı yok nerdeyse olanlara ve hislerine saygı duyarım. Fakat bence düşüncelerini yeniden gözden geçirmen daha iyi olucaktır. Umarım karşına seni ve kendisini başarıya götürücek doğru sadık ve iyi insanlar çıkar oyun geliştirme maceranda bol şanslar dilerim. İyi forumlar.
Bende sizin durumunuzu anlıyorum ve kimseyi zorlamıyorum ki. Zorlasam zaten o zaman sorun olur idi.

Dil döktüğünüz zamana yazık arkadaşlar. Azıcık cümlelerine dikkat ederseniz anlarsınız arkadaşın yazamadığını. Yazamadığı gibi okuyamıyor da. Paragraflarca yazı yazan birinin sadece son cümlesine cevap veriyor mesela, iletişim kurmak im-kan-sız. Boşuna denemeyin. Hele iş yapmak, asla. Ne kadar niteliksiz olduğuna değinmiyorum bile, üstteki iki arkadaşım çok güzel değinmiş. :)
Sensin niteliksiz.

serj

Profesör
Reaksiyon puanı
3,028
Sevmeyebilirsin. Ben seviyorum ama.

MrGrфn

Profesör
Reaksiyon puanı
1,290
Dünyada senden akıllısı yok. Sana ne dedim ben, benim konulara cevap yazma diye. Hadi git, başka çöplükte öt.

Bende sizin durumunuzu anlıyorum ve kimseyi zorlamıyorum ki. Zorlasam zaten o zaman sorun olur idi.

Sensin niteliksiz.
Konuyla alakam yok, sadece bir şey söyleyip gideceğim. Biri sizi eleştirdiğinde -hakaretvari de olsa- kendinizi sorgulayın. Size niteliksiz dendiğinde "Sensiz niteliksiz" demek size hiçbir şey katmaz.

NESDelisi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,316

Mehmet_Emir

Doçent
Reaksiyon puanı
1,180
Bir milleti sevip sevmekten için herhangi bir neden yok ve bu senin neden olarak sunduğun şey çok saçma çünkü yabancı forumlarda daha fazla insan var o yüzden birini bedavaya işe alma olasılığın daha yüksek ancak yabancı olmayan forumlarda daha az kişi olduğu için birini bedavaya alma olasılığı daha az olur bu yüzden öyle bir şey yapman çok zor olur. Birde muhtemelen o forumdakiler senin geçmişini bildikleri için emeklerinin boşa çıkacağını düşündüler ancak yabancı forumda olanlar bunu bilmedikleri için biri kabul etti yani burada etki eden tek şey senin geçmişteki başarısızlıkların o yüzden iyi bir geçmişin olsalardı kabul eder ve dalga geçmezlerdi gerçi o zamanda grafikler birini işe alabilecek paran olurdu.

ghost_of_sparta

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,799

Türkler küçük projelere önem vermiyor. BENCE

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...