Hayal edemeyeceğiniz kadar çok paranız var. Ne yapardınız???

Süpürgesiz cadı

Profesör
Reaksiyon puanı
617
Düşünün ki hayal bile edemeyeceğiniz kadar zenginsiniz istediğiniz her şeyi yapabilirsiniz. Bi düşünelim bakalım o parayla ne yapardınız. Bende düşünüp yazacağım. Bakalım kimin ne hayali var:)

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Allah'a çok şükür halimden memnunum. Ama eğerki dediğiniz gibi olsaydı yapmayı isteyeceğim şeyler arasında şunlar olabilirdi:

Çok güçlü bilgisayarlar alıp kendi sunucumu kurmak,
Yardıma muhtaçlara paranın bir kısmını vermek,
Araba almak

Transistor

Profesör
Reaksiyon puanı
1,085
Okulu, işi gücü bırakırdım kesinlikle. Yurtdışına gidip her gün evimde yatardım :D

mia.wallace

Doçent
Reaksiyon puanı
230
okulu birakmazdim egitim benim icin onemli. cok para insani mutsuz eder (hic cok param olmadi tabi belki de mutlu ediyodur) surekli ölümü düsünürsün hergun daha fazla seye sahip olmayi ve hic olmemeyi istersin psikolojik olarak kesinlikle rahatsizlanirsin

Süpürgesiz cadı

Profesör
Reaksiyon puanı
617
Güzel hayal:)
--- Gönderi Güncellendi ---
okulu birakmazdim egitim benim icin onemli. cok para insani mutsuz eder (hic cok param olmadi tabi belki de mutlu ediyodur) surekli ölümü düsünürsün hergun daha fazla seye sahip olmayi ve hic olmemeyi istersin psikolojik olarak kesinlikle rahatsizlanirsin
Parayı çok sevenler için geçerli bu. Elbet herkes parayı sever ama bazıları çok fazla sever

errno

Doçent
Reaksiyon puanı
567
Merhaba,

bir gün birkaç arkadaşımla Cuma namazına giderken loto oynamak istediğimi söyledim. Bir arkadaşımın cevabı "Allah korusun, ya çıkarsa.." diyerek reddetti.

Olaya farklı bakmak lazım diye düşünüyorum. Eğer bir amacınız varsa veya dünya kadar paranız olduğunda yine bir amaca sahip olabilecek dayanıklı bir kişiliğiniz var ise her hayal sizin için bir araç olur. Faydanız parayla değil istihdamınızla olur ve bir kimseye para verip yanlış değerlendirmesini bile engellemiş olursunuz.

Yapılacak en güzel şey (parayla veya parasız) bir amaca sahip olmanız. Bunu yapabiliyorsanız emin olun para hayallerinizi değiştirmeyecek. Sadece parayı hayalleriniz için bir araç olarak kullanacaksınız.

Saygılarımla

Süpürgesiz cadı

Profesör
Reaksiyon puanı
617
Merhaba,

bir gün birkaç arkadaşımla Cuma namazına giderken loto oynamak istediğimi söyledim. Bir arkadaşımın cevabı "Allah korusun, ya çıkarsa.." diyerek reddetti.

Olaya farklı bakmak lazım diye düşünüyorum. Eğer bir amacınız varsa veya dünya kadar paranız olduğunda yine bir amaca sahip olabilecek dayanıklı bir kişiliğiniz var ise her hayal sizin için bir araç olur. Faydanız parayla değil istihdamınızla olur ve bir kimseye para verip yanlış değerlendirmesini bile engellemiş olursunuz.

Yapılacak en güzel şey (parayla veya parasız) bir amaca sahip olmanız. Bunu yapabiliyorsanız emin olun para hayallerinizi değiştirmeyecek. Sadece parayı hayalleriniz için bir araç olarak kullanacaksınız.

Saygılarımla
Çok haklısınız para sadece bi araçtır. Amaç sağlam olsun yeterki.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
böyle birşey imkansız .mantığa aykırı :) 1 triyon 1 katrilyon falan hayal edersin.yani hayal edilmeyecek para daha doğrusu hiçbirşey olmaz :)

Süpürgesiz cadı

Profesör
Reaksiyon puanı
617
Dün böyle bi konu geçti evde. Ben de düşndüm:
Eğer birgün çok param olursa ne yaparım diye?
Ve hayallere daldım: İlk önce elazığda yaşlı ve kimsesizler için bi huzur evi açarım ve büyük bi parayıda orayı yönetebilmek için bankaya koyarım. Sonra sokak çocukları için esirgeme kurumu açarım. Ayrıca sokak hayvanları için bi barınak yaptırırdım. Ücretsiz bi okul yaptırırdım. Köy çocukları icin de büyük bi para ayırırdım. Eğitime destek amaçlı. Ve çok sayıda fidan dikerdim. Eğer helal paraysa ve artarsa kendime bi ev bi de araba alırdım. İnşallah bi gün çok param olur :)
Ve aş evleri açardım.

errno

Doçent
Reaksiyon puanı
567
Merhaba,

daha sonra ?.. Paranız bittiğinde diğer açlar, diğer sokakta yaşayanlar için ne yapardınız ?.. Parayı kullanmaya bakmak lazım, tüketeye değil. Akılcı bir yol ile istihdam oluşturmak (devlet desteğiyle) bahsi geçen insanlara yarıdm etmek lazım. Arkasından istediklerinizi bir ömür boyu yapabilirsiniz. Paranın kaynağını tüketmediğiniz sürece.. :)

Saygılar

nayino

Asistan
Reaksiyon puanı
46
ben hiçbirşey yapmazdım.yani benim için değişen birşey olmazdı.para çoğu insanı değiştirir ama beni değiştirmiyor.karakterle ,alışkanlıkla alakalı bir durum.birgün evlenebilmek amacıyla ilerisi için yatırım yapıyorum bir yandan da amacıma ulaşamazsam bu birikimim ne olacak diye düşünüyorum.sonuçta biraz cefa çekiyorsun.sadece paran biraz daha fazla olunca insan daha çok cimrileşiyor :)

Süpürgesiz cadı

Profesör
Reaksiyon puanı
617
bilmiyorum hiç hayal etmedim :) lazımsa heralde sana verirdim :)
çok makbule geçer:D
Merhaba,

daha sonra ?.. Paranız bittiğinde diğer açlar, diğer sokakta yaşayanlar için ne yapardınız ?.. Parayı kullanmaya bakmak lazım, tüketeye değil. Akılcı bir yol ile istihdam oluşturmak (devlet desteğiyle) bahsi geçen insanlara yarıdm etmek lazım. Arkasından istediklerinizi bir ömür boyu yapabilirsiniz. Paranın kaynağını tüketmediğiniz sürece.. :)

Saygılar
Elbetteki paranın suyu çekmemesi içinde bi iş kurarım.
Ya hayallere bile mudahale ediyorsunuz:D

SmH51

Profesör
Reaksiyon puanı
61
En çok yapmak istediğim şey, güzel bir araba ile güzel bir karavanla dünya turu ;)

Süpürgesiz cadı

Profesör
Reaksiyon puanı
617
ben hiçbirşey yapmazdım.yani benim için değişen birşey olmazdı.para çoğu insanı değiştirir ama beni değiştirmiyor.karakterle ,alışkanlıkla alakalı bir durum.birgün evlenebilmek amacıyla ilerisi için yatırım yapıyorum bir yandan da amacıma ulaşamazsam bu birikimim ne olacak diye düşünüyorum.sonuçta biraz cefa çekiyorsun.sadece paran biraz daha fazla olunca insan daha çok cimrileşiyor :)
Para bu ya değiştirir insanı.
Şöyle bi fıkrayla özetliyeyim.
Bir çocuk arkadaşına: Para insanı değiştirir derlerdide inanmazdım. Babamın cebinden 100 lira aldım. Hemen gözüm morardı der. :D
Tam hatırlayamadım şmdi. Öyle bişeydi işte :D
En çok yapmak istediğim şey, güzel bir araba ile güzel bir karavanla dünya turu ;)
Dunya turu. Benimde buyuk hayallerimden biridir. Ama dünyada o kadar çok yardıma muhtaç insanlar varki o aklıma bile gelmedi.
Filistin endonezya gibi fakir ülkelerede yardım etmek isterdim.

nayino

Asistan
Reaksiyon puanı
46
Para bu ya değiştirir insanı.
Şöyle bi fıkrayla özetliyeyim.
Bir çocuk arkadaşına: Para insanı değiştirir derlerdide inanmazdım. Babamın cebinden 100 lira aldım. Hemen gözüm morardı der. :D
Tam hatırlayamadım şmdi. Öyle bişeydi işte :D
.
insan nasıl geldiyse öyle gider derlerya bende öyleyim işte :D
belki önceden 1 tabak yemek yiyorsan şimdi 2 tabak yiyorsun ,1 kat elbisen varsa 2 kat elbisen oluyor .ama cimri yada tutmluysan değişen birşey olmuyor .mesela bana piyango dan 61 trilyon çıksa birşey alırken pazarlık yaparım ,daha uygununu almaya çalışırım :D huy ve alışkanlıklar insanın yakasını bırakmıyor :D

SmH51

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Filistin endonezya gibi fakir ülkelerede yardım etmek isterdim.

Peki bu yardımın konusu nasıl olacak? Mesela sadece para verip kişinin daha iyi şartlarda yaşaması mı sağlanacak yoksa yoksul olan insanları iyi bir işe yerleştirip kendi yaşam şartlarını artırması mı beklenecek. Bu yardım konusu şahsın birebir ilgilenmediği müddetçe bence o yardımın yoksullara gitmediğine inananlardanım.

Süpürgesiz cadı

Profesör
Reaksiyon puanı
617
insan nasıl geldiyse öyle gider derlerya bende öyleyim işte :D
belki önceden 1 tabak yemek yiyorsan şimdi 2 tabak yiyorsun ,1 kat elbisen varsa 2 kat elbisen oluyor .ama cimri yada tutmluysan değişen birşey olmuyor .mesela bana piyango dan 61 trilyon çıksa birşey alırken pazarlık yaparım ,daha uygununu almaya çalışırım :D huy ve alışkanlıklar insanın yakasını bırakmıyor :D
Ahahah:D
Peki bu yardımın konusu nasıl olacak? Mesela sadece para verip kişinin daha iyi şartlarda yaşaması mı sağlanacak yoksa yoksul olan insanları iyi bir işe yerleştirip kendi yaşam şartlarını artırması mı beklenecek. Bu yardım konusu şahsın birebir ilgilenmediği müddetçe bence o yardımın yoksullara gitmediğine inananlardanım.
Açıkçası o kadar derinlere inmedim. Birgün param olursa inerim. Oraya gitmediği konusuna gelince bizzat kendim gider şartlar neyi gerektiriyorsa onu yapardım. Ülke ekonomisine katkıda bulunurdum.
Örneğin endonezyada çok düsük ücret karşılığı insanlar çalışıyor. Ve şu giydiğiniz kotları yaparken bi maddeden dolayı erken yasta ölüyorlar.

kmurat

Dekan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
3,936
Çok parası olan, o paranın değerini korumak veya artırmak için sürekli yatırım, maliyet, gider, gelir ve yüzdesini hesaplar ve o yatırımlarını yönetebilmekle meşgul olur. Ve böyle hayatını iş peşinde koşmakla yitirir. Bir gün işten atıldım ve elime bir seferde o güne kadar geçmemiş miktada tazminat geçti. Parayı çaldıracağım korkusuyla bankaya kadar arkadaşlarla birlikte gittim. O parayı yitirmemek için ne yapacağımı çok iyi düşünmem gerekiyor diye düşündüm. Ben bir karar verene kadar para bitti tükendi ve bir kaç ay parasız ve sefil kaldım. Para kültürüne sahip olmayan birisi için çok para israftan başka bir şey değil. Allah herkese rızkını, doğmadan önce verirmiş. Rızkını korumayı beceremeyenlerde açlıktan ölüp giderler. Allah herkese ihtiyacı olduğu kadar veriyor. Biz kullanmasını bilmiyoruz. İlk sigortalı çalıştığım işete aynı işi birlikte yaptığımız arkadaşım şimdi patronum ve bende onun yanıda hala işçiyim.

SmH51

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Hayaller bittiğinde ömürde biter derler. Ne fazla zengin olayım, ne de hayallerimi bitireyim. Fazla paranın herkesi değiştirdiğine inananlardanım (tabi herkesin kendisinin değişmeyeceğini söylemesi beni güldürür her daim) Paranın yüzü sıcaktır. :rolleyes:

Süpürgesiz cadı

Profesör
Reaksiyon puanı
617
Hayaller bittiğinde ömürde biter derler. Ne fazla zengin olayım, ne de hayallerimi bitireyim. Fazla paranın herkesi değiştirdiğine inananlardanım (tabi herkesin kendisinin değişmeyeceğini söylemesi beni güldürür her daim) Paranın yüzü sıcaktır. :rolleyes:
:expressionless:
Çok parası olan, o paranın değerini korumak veya artırmak için sürekli yatırım, maliyet, gider, gelir ve yüzdesini hesaplar ve o yatırımlarını yönetebilmekle meşgul olur. Ve böyle hayatını iş peşinde koşmakla yitirir. Bir gün işten atıldım ve elime bir seferde o güne kadar geçmemiş miktada tazminat geçti. Parayı çaldıracağım korkusuyla bankaya kadar arkadaşlarla birlikte gittim. O parayı yitirmemek için ne yapacağımı çok iyi düşünmem gerekiyor diye düşündüm. Ben bir karar verene kadar para bitti tükendi ve bir kaç ay parasız ve sefil kaldım. Para kültürüne sahip olmayan birisi için çok para israftan başka bir şey değil. Allah herkese rızkını, doğmadan önce verirmiş. Rızkını korumayı beceremeyenlerde açlıktan ölüp giderler. Allah herkese ihtiyacı olduğu kadar veriyor. Biz kullanmasını bilmiyoruz. İlk sigortalı çalıştığım işete aynı işi birlikte yaptığımız arkadaşım şimdi patronum ve bende onun yanıda hala işçiyim.
Desenize paranın hayalini kurmak bile çok yoruyo:) bide olsa ne olur kim bilir :)

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,464
Okulu bırakır istediğim meslekle ilgili özel kurslara gider eğitimimi alır bilgisayar mühendisliği olarak bir şirkette işe başlarım ve istediğim herşeyi gerçekleştiririm