Süpürgesiz cadı
Profesör
Düşünün ki hayal bile edemeyeceğiniz kadar zenginsiniz istediğiniz her şeyi yapabilirsiniz. Bi düşünelim bakalım o parayla ne yapardınız. Bende düşünüp yazacağım. Bakalım kimin ne hayali var

Parayı çok sevenler için geçerli bu. Elbet herkes parayı sever ama bazıları çok fazla severokulu birakmazdim egitim benim icin onemli. cok para insani mutsuz eder (hic cok param olmadi tabi belki de mutlu ediyodur) surekli ölümü düsünürsün hergun daha fazla seye sahip olmayi ve hic olmemeyi istersin psikolojik olarak kesinlikle rahatsizlanirsin
Çok haklısınız para sadece bi araçtır. Amaç sağlam olsun yeterki.Merhaba,
bir gün birkaç arkadaşımla Cuma namazına giderken loto oynamak istediğimi söyledim. Bir arkadaşımın cevabı "Allah korusun, ya çıkarsa.." diyerek reddetti.
Olaya farklı bakmak lazım diye düşünüyorum. Eğer bir amacınız varsa veya dünya kadar paranız olduğunda yine bir amaca sahip olabilecek dayanıklı bir kişiliğiniz var ise her hayal sizin için bir araç olur. Faydanız parayla değil istihdamınızla olur ve bir kimseye para verip yanlış değerlendirmesini bile engellemiş olursunuz.
Yapılacak en güzel şey (parayla veya parasız) bir amaca sahip olmanız. Bunu yapabiliyorsanız emin olun para hayallerinizi değiştirmeyecek. Sadece parayı hayalleriniz için bir araç olarak kullanacaksınız.
Saygılarımla
Fark edermi hayal edeceğin kadar olsun hadiböyle birşey imkansız .mantığa aykırı1 triyon 1 katrilyon falan hayal edersin.yani hayal edilmeyecek para daha doğrusu hiçbirşey olmaz
![]()
bilmiyorum hiç hayal etmedimFark edermi hayal edeceğin kadar olsun hadine yapardın ???
çok makbule geçerbilmiyorum hiç hayal etmedimlazımsa heralde sana verirdim
![]()
Elbetteki paranın suyu çekmemesi içinde bi iş kurarım.Merhaba,
daha sonra ?.. Paranız bittiğinde diğer açlar, diğer sokakta yaşayanlar için ne yapardınız ?.. Parayı kullanmaya bakmak lazım, tüketeye değil. Akılcı bir yol ile istihdam oluşturmak (devlet desteğiyle) bahsi geçen insanlara yarıdm etmek lazım. Arkasından istediklerinizi bir ömür boyu yapabilirsiniz. Paranın kaynağını tüketmediğiniz sürece..
Saygılar
Para bu ya değiştirir insanı.ben hiçbirşey yapmazdım.yani benim için değişen birşey olmazdı.para çoğu insanı değiştirir ama beni değiştirmiyor.karakterle ,alışkanlıkla alakalı bir durum.birgün evlenebilmek amacıyla ilerisi için yatırım yapıyorum bir yandan da amacıma ulaşamazsam bu birikimim ne olacak diye düşünüyorum.sonuçta biraz cefa çekiyorsun.sadece paran biraz daha fazla olunca insan daha çok cimrileşiyor![]()
Dunya turu. Benimde buyuk hayallerimden biridir. Ama dünyada o kadar çok yardıma muhtaç insanlar varki o aklıma bile gelmedi.En çok yapmak istediğim şey, güzel bir araba ile güzel bir karavanla dünya turu![]()
insan nasıl geldiyse öyle gider derlerya bende öyleyim iştePara bu ya değiştirir insanı.
Şöyle bi fıkrayla özetliyeyim.
Bir çocuk arkadaşına: Para insanı değiştirir derlerdide inanmazdım. Babamın cebinden 100 lira aldım. Hemen gözüm morardı der.
Tam hatırlayamadım şmdi. Öyle bişeydi işte
.
Filistin endonezya gibi fakir ülkelerede yardım etmek isterdim.
Ahahahinsan nasıl geldiyse öyle gider derlerya bende öyleyim işte
belki önceden 1 tabak yemek yiyorsan şimdi 2 tabak yiyorsun ,1 kat elbisen varsa 2 kat elbisen oluyor .ama cimri yada tutmluysan değişen birşey olmuyor .mesela bana piyango dan 61 trilyon çıksa birşey alırken pazarlık yaparım ,daha uygununu almaya çalışırımhuy ve alışkanlıklar insanın yakasını bırakmıyor
![]()
Açıkçası o kadar derinlere inmedim. Birgün param olursa inerim. Oraya gitmediği konusuna gelince bizzat kendim gider şartlar neyi gerektiriyorsa onu yapardım. Ülke ekonomisine katkıda bulunurdum.Peki bu yardımın konusu nasıl olacak? Mesela sadece para verip kişinin daha iyi şartlarda yaşaması mı sağlanacak yoksa yoksul olan insanları iyi bir işe yerleştirip kendi yaşam şartlarını artırması mı beklenecek. Bu yardım konusu şahsın birebir ilgilenmediği müddetçe bence o yardımın yoksullara gitmediğine inananlardanım.
Hayaller bittiğinde ömürde biter derler. Ne fazla zengin olayım, ne de hayallerimi bitireyim. Fazla paranın herkesi değiştirdiğine inananlardanım (tabi herkesin kendisinin değişmeyeceğini söylemesi beni güldürür her daim) Paranın yüzü sıcaktır.![]()
Desenize paranın hayalini kurmak bile çok yoruyoÇok parası olan, o paranın değerini korumak veya artırmak için sürekli yatırım, maliyet, gider, gelir ve yüzdesini hesaplar ve o yatırımlarını yönetebilmekle meşgul olur. Ve böyle hayatını iş peşinde koşmakla yitirir. Bir gün işten atıldım ve elime bir seferde o güne kadar geçmemiş miktada tazminat geçti. Parayı çaldıracağım korkusuyla bankaya kadar arkadaşlarla birlikte gittim. O parayı yitirmemek için ne yapacağımı çok iyi düşünmem gerekiyor diye düşündüm. Ben bir karar verene kadar para bitti tükendi ve bir kaç ay parasız ve sefil kaldım. Para kültürüne sahip olmayan birisi için çok para israftan başka bir şey değil. Allah herkese rızkını, doğmadan önce verirmiş. Rızkını korumayı beceremeyenlerde açlıktan ölüp giderler. Allah herkese ihtiyacı olduğu kadar veriyor. Biz kullanmasını bilmiyoruz. İlk sigortalı çalıştığım işete aynı işi birlikte yaptığımız arkadaşım şimdi patronum ve bende onun yanıda hala işçiyim.