Hattım Kaç mb internet kaldırıyor acaba ?

HeroGaki

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Arkadaşlar kasım ayının başında 1limitsiz paketten netlimitsiz pakete geçtim tarife değişikliğinin üstünde 45 gün geçti fakat internetim hala 1mbit ttnetle onlarca kez iletişime geçtim fakat sonuç yok Asıl öğrenmek istediğim:

1-Hattım kaç mbit internet kaldırır.
2- 8 mbit kadar internetim var bunun maksimum ne kadarını alabilirim
3- internetim sanırım 1 mbit sabitlendirilmiş bunu nasıl değiştirebilirim
4- Eğer hattım 1 mbit üstü desteklemiyorsa hattımı nasıl değiştirebilirim.

h8cqz.jpg

h8crk.jpg

HeroGaki

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Arkadaşlar yardım edecek yokmu İnternet paketim 8 mbit ama ben 1 mbit kullanıyorum bunu nasıl yükseltebilirim bi yolu varmı ?

dgnklc

Asistan
Reaksiyon puanı
3
arkadaş ben sana şöyle birşey söylim ttnet konusunda
2005 yıldından beri ttnet kullanıcısıydım öyle diyorum çünkü artık bıktırdılar beni bu lanet olası internet sözde aldığım hizmet 8 mbit olarak gözüküyor akk 50 gb fakat ay basında tekrar normal hıza ulasması gerekirken 3 mbit olarak devam ediyor ve her seferinde müşteri hizmetlerini aradığımda güncelleme var bakım var vs gibi nedenler önüme sürüyordu.Çogukez arayıp kendilerine 2005 yılından beri kullnıcıyım bir kampanya yapın fiyatlarda yada akk'de iyileştirme yapın dediğimde yapabileceğimiz birşey yok demişlerdi bana.kısacası 8 mbit 50 gb kotalı internet ve tivibu web kullanımı için aylık 70 tl ödüyordum.Artık ödediğim ücrette aldığım hizmet değmiyor dedim tak etti canıma ve 4 gün önce interneti iptal ettirdim(kapattım).Şimdi ise hergün beni arıyorlar yok beyfendi kapatmayalım internetinizde iyileştirme yapalım,kampanya yapalım gibi öneriler sunuyorlar.geçen ay kapttım ttneti
ve superonline aldım 24 ay 59 tl 8mbit internet burada da biraz sorun var(en fazla 6 mbit görüyor) fakat bana hattınızın kaldırdığı veri bu kadar die söylediler alt yapı düzelmediği sürece bu şekilde devam edeceğini söylediler.

Dea

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Bencede Yapacak Birşey Yok Alt Yapıdan Kaynaklanıyor Bakır Kablolar Kim Bilir Kaç Senelik Biz Teknolojinin Çok Gerisindeyiz Biz Burda Fiber Optik İnterneti Duyduğumuzda Adamlar Çoktan Terabyte lı İnternete ​Geçmişti Türkiyeye Yayılması On Seneden Fazla Alır Fiber Optikin Ama Ne Yapalım İmkanlar Bu Kadar

dgnklc

Asistan
Reaksiyon puanı
3
aynen öyle sözde adamlar fiber internet uygulamasını baslattı fakat alt yapı hala yapılmadı alt yapı olmadıktan sonra fiber olsa ne olur olmasa ne olur....

ama sana diyeceğim birşey var eğer tahhatüt vermediysen ttnete eğer iptal et gitsin.ttnet kadar illallah ettiren bir firma yok 7 senedir çektirdiler bana

fahrenheit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
kardeş hattın 1Mb ayarlanmış. 4 Mb alabilirsin gibi görünüyor. yazan değerlere göre de santrale çok uzak değilsin gibi ama ulaşılabilir hızın kötü. İç tesisatta paralelin varsa sök ve splitter kullanmıyorsan splitter tak hatta. Ulaşılabilir hız değerlerin çok daha yüksek olması gerekiyor. belkide binaya gelen bakır kablolarda sıkıntı vardır.

HeroGaki

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Fahrenheit
Bilgiler için saol 4 mb hız kullanabilirmişimde ben bunu nasıl kullanıcamki ? ttnet müşteri hizmetlerini kaç kez aradım Tekrar arayıp hattımı 4 mb sabitleyin mi demem lazım ?

cngzkyz

Profesör
Reaksiyon puanı
276
Fahrenheit
Bilgiler için saol 4 mb hız kullanabilirmişimde ben bunu nasıl kullanıcamki ? ttnet müşteri hizmetlerini kaç kez aradım Tekrar arayıp hattımı 4 mb sabitleyin mi demem lazım ?

ttnetdestek sosyal medyadan çekti mi kendini? Eskiden tüm sorunlara twitter, friendfeed gibi sosyal mecralardan çözüm bulmak daha kolaydı. En azından gayret gösteriyorlardı.

HeroGaki

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Valla ben arıza kaydı yaptırarak ulaşıyorum ttnete :D yukarda belirttiğim sorunu nasıl çözebilirim ::)

cngzkyz

Profesör
Reaksiyon puanı
276
Valla ben arıza kaydı yaptırarak ulaşıyorum ttnete :D yukarda belirttiğim sorunu nasıl çözebilirim ::)

Müşteri hizmetleri ile boşa vakit harcama. Bulunduğun santrali öğren ara orayı. Teknik birimle görüşmek istediğini söyle saydır sonra.

HeroGaki

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Müşteri hizmetleri ile boşa vakit harcama. Bulunduğun santrali öğren ara orayı. Teknik birimle görüşmek istediğini söyle saydır sonra.
Sanırım doğru söylüyorsun ama ben batmanda küçük gelişmemiş bi ilçede yaşıyorum burdaki santralde 1-2 çalışan var :D ikisinide kafalar internetimi düzeltirim D: olmazsa kabloları değiştirtirim :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Santrale yakın olduğun halde SNR değerlerin çok düşük. Arkadaşında dediği gibi bina tesisatı veya modem kablolarında sorun var. Yanılmıyorsam en az snr 6 olmalı kopma sorunu olmaması için. Kaldı ki her 2 mb hız artışında snr en az 6 değer düşüyor. Bu durumda 4 mb hız alamazsın. Bağlansa bile devamlı kopacaktır. Ama kablolardaki sorunu bulursan sanırım rahat 4 ün üzerinde hız alırsın.

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Fahrenheit

evet aynen. müşteri hizmetlerini arayıp 4 e sabitleyin demen lazım.

lokman686868

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Benim fikrim şu yönDe topu topu Taş çatlasa Fiber nete geçebilceğine göre Fiber kablo lazım Senden başka 2-3 daire daha kullanmak geçmek ıstıyorsa artırabilirsin 8 megabitten fibere 20-25 dha fazla verip :)

HeroGaki

Doçent
Reaksiyon puanı
10
evet aynen. müşteri hizmetlerini arayıp 4 e sabitleyin demen lazım.
Az önce aradım konuştuğum sekreter hız sabitlemeyi onların yapmadığını söyledi bilmem hangi kuruma ileteceğini söyledi yakın sürede sabitlenekecekmiş ama tam tarih vermedi. Böyle oldumu yoksa direkt sabitlemelerimi gerekliydi

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Az önce aradım konuştuğum sekreter hız sabitlemeyi onların yapmadığını söyledi bilmem hangi kuruma ileteceğini söyledi yakın sürede sabitlenekecekmiş ama tam tarih vermedi. Böyle oldumu yoksa direkt sabitlemelerimi gerekliydi

Normalde hemen yapmaları lazım ama konu TTnet olunca herşey mümkün. Adamlarda hizmet sıfır :)

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
SNR marjın çok düşük gönderdikleri sinyal berabat gözüküyo 5.5 kopma noktasında hemen hemen Bizim meydanda bi arkdaş var pc parçaları fln satıyo ikinci el felan onunda net berbattı
bizim santral den bağlı bulunduğumuz) biri nin laptopunu yaptı ben hallederim abi dedi ertesi gün geldi hallettim abi dedi 8 i tam alıyo isteseler mesafeninde bi önemi yok herhalde çünkü santrale olan mesafesi benden daha uzak ama 8 i tam alabildi isteseler yapıyolar yani ben bunu gördüm gönderdikleri sinyalin kalitesine bakar bence çünkü yukarıdaki anlattığımın başka bi izahı yok herşey aynı hattı 8 e çekti santraldeki eleman port değiştirip 3 ü zor alırsın dedikleri adam 8 i çok rahat alıyo şimdi hatta istese 16 mb ye bile geçebilir snr değerleri felaket iyileşmiş..