hat üstüne telefon almak

gencfener

Asistan
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaşlar

avea dan hattım üstüne telefon alıcam aylık limitim oldukça az iki model dikkatimi çekiyor

24 ay aylık 68 tl ile casper via g1 plus
36 ay aylık 78 tl taksitle iphone 6

iki yıl o fiyatı o dedikten sonra bir yıl daha öderim ama iphone 6 alırnır mı bilemiyorum

Mehmet Ali Ertunç

mehmetaliertunc.com
Yönetici
Reaksiyon puanı
63
36 ay x 78 TL = 2800 TL

Bütçeniz kısıtlı olabilir, o konuda yorum yapamam. Ancak, iPhone 6 gibi bir telefon için üç yılda toplamda 2800 TL ödemek gerçekten oldukça yanlış bir tercih olacaktır.

Zira, iPhone 6 şu anda eskimeye yüz tutan telefonlar arasında.

gencfener

Asistan
Reaksiyon puanı
0
36 ay x 78 TL = 2800 TL

Bütçeniz kısıtlı olabilir, o konuda yorum yapamam. Ancak, iPhone 6 gibi bir telefon için üç yılda toplamda 2800 TL ödemek gerçekten oldukça yanlış bir tercih olacaktır.

Zira, iPhone 6 şu anda eskimeye yüz tutan telefonlar arasında.
evet toplamdan çok fazla farkındayım aldığım telefonu 3-4 yıl kullanmak istiyorum

tuuruls

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Hiç bulaşmayın derin hocam bu tip alış verişlere. Ben de geçen yıl 24 ay taksitle iPhone 6 aldım bu sene tam 1 yılı doldu, 1 yılı kaldı. Kalan vade farkını kapatarak tek seferde ödeyip kapatacağım gelecek ay. Aylık 78-78 ödüyor gibi görünebilirsiniz ama ederinin üstüne veriyorsunuz telefona aslında. Ve bu taksitleri yarılayınca en azından kafanıza dank ediyor. Bir şey alacaksanız ya vade farkı yoksa taksitle alın ya da 1-2 ay dişinizi sıkıp kenara para atıp alın derim. 1 ay geç ödeyince bile kredi notunuzu düşürüyor bu alışverişler.

Mehmet Ali Ertunç

mehmetaliertunc.com
Yönetici
Reaksiyon puanı
63
evet toplamdan çok fazla farkındayım aldığım telefonu 3-4 yıl kullanmak istiyorum

Cihaz günümüzün üst seviye akıllı telefonlarından birisi olsa mantıklı derim. Ama, 3 - 4 yıl kullanmayı bir kenara bırakın, iPhone 6 kullanıcıları yavaşlama ve pil ömrü konusunda şu anda bile cihazdan şikayetçiler.

tuuruls

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Cihaz günümüzün üst seviye akıllı telefonlarından birisi olsa mantıklı derim. Ama, 3 - 4 yıl kullanmayı bir kenara bırakın, iPhone 6 kullanıcıları yavaşlama ve pil ömrü konusunda şu anda bile cihazdan şikayetçiler.

Mesela benim telefon arka cebime koymamama, el üstünde tutmama rağmen alt kısmından oval şekilde büküldü. Kasanın üstü yani dokunmatik ekran dışarı taştı. Rezervasyon bekliyorum servise götüreceğim. Ardından da sıfırını alıp, satıp borcunu kapatacağım hocam.

Freedom Leader

Öğrenci
Reaksiyon puanı
27
Bence operatörden telefon almak çok mantıklı değil zira telefonun normal fiyatının üstüne baya bir fark ödüyorsunuz. İmkanınız varsa peşin alın daha karlı olursunuz. Çevremde kaç tane operatörden telefon alan tanıdığım varsa hepsi pişman aldığına. Hemde 3 sene bir telefon taksiti ödemek çok değil mi ? :D Telefon konusunda iPhone 6 kullanıyordum önceden ama alınmaz şu anda, iPhone alınacaksa ben Plus alınmasından tarafım çünkü bataryası daha çok gidiyor, normal modellerde bu biraz sıkıntı oluyor. Tercih sizin tabi ki...

fragger

Dekan
Reaksiyon puanı
3,061
Telefon operatörleri üzerine hat alınabilir fakat 12 aysa alınır. 24 ay bile mantıklı gelmezken 36 ay kesinlikle önermiyorum. iPhone 6 alınmaz.

Son düzenleme:

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
Zorunlu değilseniz almayın. 24 ay ya da 36 ay hatta 48 ay var. Öde öde öde bitmiyor. Sinir oluyorsunuz.

Firathwd

Asistan
Reaksiyon puanı
43
İphone 6 alma dostum, ben bu cihazın mağduruyum.

Oğuzhan Kalkan

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
28
bence yanlış 1 senede modası geçecek telefona 3 sene taksit ödemek mantıksız

metinali

Doçent
Reaksiyon puanı
49
merhaba arkadaşlar

avea dan hattım üstüne telefon alıcam aylık limitim oldukça az iki model dikkatimi çekiyor

24 ay aylık 68 tl ile casper via g1 plus
36 ay aylık 78 tl taksitle iphone 6

iki yıl o fiyatı o dedikten sonra bir yıl daha öderim ama iphone 6 alırnır mı bilemiyorum
36 ay mı? Taksit bitmeden telefon biter.

SelimhanCan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
1 liralık telefona 3 lira ödetiyorlar üstelik tarifeleri de kazık.

WellTime54

Profesör
Reaksiyon puanı
1,000
İphone 6 alma fikrini kafandan direk sil.