Haritalar , gps , ve google earth' un farkı nedir ?

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
arkadaşlar Sorum bu 3 ' unun farkı

1- GPS ile NAVİGASYON aynı mıdır ?

2- GPS ile HARİTALAR'ın farkı nedir ? ( 2 sindede konumunu buluyor )

3- Google earth 'de Konumunu buluyor , adres arayabiliyosun ?

Haritaların açılış resmi ( gideceğim konumu bulup navigasyon işlevi yapıyor ama navigasyonla aynımı ? çünkü s4 te 2 ayrı program olarak çalışıyor

Tm81Ilu.png

Google earthün açılış resmi ,

F8IpJOg.jpg

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
ARkadaşlar bilen yokmu ? kesin vardır bilgili kişiler

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
1- GPS ile NAVİGASYON aynı mıdır?
GPS telefonundaki bir donanımdır diyebiliriz kabaca wifi gibi bir modüldür anteni vs vardır Telefonu uydulara bağlar, nasıl wifi ile modeme bağlanırsın kabaca mantık bu, aracı yani.

Navigasyon kabaca uydudan gsp aracılığıyla aldığı veriyi kullanarak herhangi bir program üstünde (hangi program olduğu farketmez) senin yerini gösterir, yazacağın adresi haritada bulur, yol tarifi yapar, yerler hakkında bilgi verir vs vs tabi bu programa bağlıdır.
Program offline ise(igo, sygic vs gibi) harita vs içinde olduğu için bi daha internete ihtiyaç duymaz, ama online programlar (google maps, waze, yandex maps vs gibi) internete ihtiyaç duyar çünkü harita içinde komple yoktur sen istediğinde haritanın o kısmı indirilir.

2- GPS ile HARİTALAR'ın farkı nedir ? ( 2 sindede konumunu buluyor )
Yukardaki cevap bu sorunun cevabını veriyor.

3- Google earth 'de Konumunu buluyor , adres arayabiliyosun ?
Google maps malesef ülkemizde bunların hepsini yapmıyor sadece yeri falan buluyor yurtdışında bazı ülkelerde tam anlamıyla çalışıyor ama sesli yol tarifi vs başka özellikleri ülkemizde çalışmıyor çalışacağınıda sanmıyorum uzun süre.
google maps'ın yaptıklarını ve yapmadıklarını yapan daha iyi programlar var.

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
[MENTION=56637]mendocino[/MENTION] anladım Peki ne Önerirsin madem google navigasyonu ( haritaları ) tam anlamıyla faydalanamıyorsak bende haritalar ( navigasyonu ) açınca kısıtlı dıyor sadece gideceğin konumu yönlendiriyor Ses le kontrol ve daha fazlası yok

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Dışarda internetim sürekli var knt derdimde yok dersen waze var bildiğim ama o da daha yeni eksikleri var sanırım, yandex maps dedikleri gibi olursa kullanılabilir. İnternetsizde çalışan olsun dersen (internet olduğunda ekstra özellikleri kullanabiliyorsun sohbet vs gibi)
heralde en çok kullanılan İGO. Sygic var navitel var tomtom var dünya kadar program var tabi bunlar ücetli, ya para vereceksin yada malum yerlerden bulacaksın. Hangisinin daha iyi olduğu kişiye göre değişir ben hepsini kullandım şuan navitel kullanıyorum ama diğerleride iyidir.

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
igo çince galiba Onu es geçıyorum wAze kullanıcam birde yandexı denerim yalnız ben ıstanbulda oturmadıgım için Aksarayın haritalarını adam akıllı göstermıyor ek olarak indirmem gerekıyormu haritaları ???

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
waze istanbul dışında henüz yeterli değil galiba. igo, sygic, navitel vs bunların Türkçe dil ve türkçe sesli tarifi var sen bi yanlışlık yapmışsın.
nys iyi forumlar