Harici Diskimi PC Görmüyor Ama Işık Yanıyor ACiL

v4patron

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bi yardımcı olun elimde verbatim 320 gb harici disk var 2 gün önce pc'ye taktım yanındaki mavi ışık yanıp sönmeye başladı pc görmedi ve sürekli bir hata sesi gibi ses çıkıyor 2 snde bir ancak pc görmüyor yönet'ten disk yönetiminde de görünmüyor yani takıyorum pc'ye bazen ışığı yanıp yanıp sönüyor bazen sürekli yanıyor normal çalışma sesi geliyor ancak 2 tane pc var 2side görmüyor tepki vermiyorlar cihazı taktığımda :mad:
Ara kabloyuda değiştirdim evde başka bi tane vardı o da olmadı sorun nedir acaba bilgisi olan başına daha önce böyle bir olay gelen varsa paylaşırsa sevinirim çok teşekkürler şimdiden...

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
anakartın kendi yani arka girişindeki usblere bağla görecektir eğer herhangi bir virüs sebep olmuyor ise C-;

v4patron

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeş 2 pc'de tüm usb girişlerini ayrı ayrı kablolarla denedim ancak sorun devam ediyor hiç tepki vermiyor pc'ler...

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
O zaman HD de var sorun.

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
aLakasız olacak ama,2 Gündür benim tel de bağlanmıyor Pc'ye...USB'ye bağlıyorum tel şarj oluyor ama Dosyaları göstermiyor nedense.

Charlie Scene

Profesör
Reaksiyon puanı
6
görmüyo bazen temassızlık oluyo... pc takarken bişi temas ediyo ki görmüyo sadece şarj ediyo peki sen SP3 kullanıyon mu?

---------- Post added at 19:54 ---------- Previous post was at 19:53 ----------

bn mesela mp3 bagladıgımda sp3 te görmyo sadee şarj ediyo ama sp2 de herşeyi görüyo hatta format atma secenegi bile bazen cıkartıyo

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
SP3 derken XP mi ?

Eğer öyleyse Ben W7 SP1 Ultimate 32 bit kullanıyorumda :D

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
Garantisi varsa servisi ara bence içinde bi sorun olabilir.

v4patron

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Garantisi bitti diye biliyorum ne tür bir yere götürmem gerekir neresi anlar böyle bir arızadan?

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
ne kadar sure bagli tuttun pcde aygit yuklenmesi tamamlamis olabilir

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
aynı hdd yi 2 sene önce ben de almıştım. içine 40 gb kadar veri attım. arkadaşın evine götürüp pc ye taktım ve pc kitlendi
reset attık. sonra hdd yi tekrar bağladık. bir de baktıkki içindeki tüm veriler uçmuş. film, oyun, hepsi...

sonra arkadaşın sistemi tarattık virüs varmış temizledik falan ama benim veriler gitti bir kere. ardından aldığım yere götürüp kavga dövüş iade ettim. o günden beri verilerimi genelde dvd ye yazıyorum. harici hdd ler çok güvenli değil. alacakan da wd, seagate, samsung gibi firmaların ürünlerini alacaksın.

sorununa gelince, arkadaşların da dediği gibi hdd bozulmuştur. tamire yollarsan format atarlar ve verilerin gider. kıymetli verilerin varsa veri kurtarmaya yollayabilirsin. ancak ordan da kaliteli bir harici hdd parası isterler. internetten veri kurtarma diye aratıp sonuçlara bir bak derim. belki işe yarar.

v4patron

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeş veri felan önemli değil gitsin ama diski hiçbir pc görmüyor pc'ye takıyorsun tepki vermiyor ama ışığı yanıyor diskin deli oldum...

onurozan91

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Kardeş veri felan önemli değil gitsin ama diski hiçbir pc görmüyor pc'ye takıyorsun tepki vermiyor ama ışığı yanıyor diskin deli oldum...
Ya git Elektroworld'den 1 TB WESTERN DIGITAL 3.5" HDD al. 100 tl oldu. Ben 170'e almıştım bir yıl önce. Çok sağlam. Dikkatli kullandın mı herşeyini depolayabilirsin. Şu an bile 50 gb ı boş... Maşallah tık yok :)

Staunch

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Biraz kötü olacak bu senin için kullandığın disk te ses çıkartıyorsa hiç durmadan yetkili servisine teslim et. Eğer dosyaları görmek istiyorum illaki diyorsan farklı makinalarda veya işletim sistemlerinde dene mac lar birebir bu durumlar için. Geçmiş olsun

Tukat Bilişim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aynı olay bende de olmuştu.
Girişlere bak, driver'ı yoksa bul oda olmazsa bir teknik servise götür. ;)

cazanova

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hdd yi kutusundan sök kutuyu kırmadan ve bilgisayara direk bağla hdd yi ve bilgisayarı aç

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bnimkide oyleydi ışığı yanıyordu ama pc gormuodu farklı usb girişine tak

joburc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar merhaba
Yaklasik 3 gundur benim PC de WD harddiskimi gormuyordu.(Bu arada urunu alali 5 gun oldu:)) ) Oncelikle forumlarda okudugum su yolu denedim:
bilgisayarim(sag tik)/yonet/depolama/disk yonetimi
buraya kadar normaldi.bunlari yapinca sag tarafta harddiskim 4 e bolunmus olarak gorunuyordu.Ama ne isim ne de harf vardi ve sag tikla bunu yapmama da izin vermiyordu.Hatta sag tikla bicimlendirme yapmama da izin vermiyordu.Diski goruyordum ama isimlendirip,yol atayip kullanilabilir yapamiyordum.Sonra WDnin kendi sitesinde teknik destek bolumunu arastirdim.Disk yonetimi bolumunde sag tiklayinca izin verdigi sey - birim sil- gibi biseydi.Onu gorunen 4 parcaya da yaptim.Tek parca ve siyah seritli oldu.Bu tek parca olan siyah seritli bolume sag tiklayinca iste adim adim harddiski formatladim ve tekrar gorunur yaparak kullanmaya basladim.Bunu tarif eden linki asagiya yaziyorum.Orda isletim sisteminiz hangisiyse sagdaki hizasindaki 'instruction' i tiklayin. Ingilizce anlatiyor ama resimli oldugu icin sorun yasanacagini sanmiyorum.

Umarim birkac kisinin sorununa care olur. Valla ben bu konularda acemiyim ama yaptim oldu.Harddiskimi kurtardim. :))
http://wdc.custhelp.com/app/answers/detail/search/1/a_id/3865/c/130/p/228,219,290

S

SDN Okuru

SDN Okuru
benim 1 tb samsung harddiksim aynı dediğin gibi oldu.. aradım samsung garantiyi artık balmıyolarış hardisk garantisini seageta firmasıyla anlaşmışlar hardisk garantisi hakkında. onları aradım seaget bana hollandaya gönder dedi garantiye yolladım bende.. şuan yenisi geliyor istanbula ulaşmış 2 günede elime geçer.. bilgilerinize..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kardeşim samsung harddiskin serisi ne bilgi verirmisin benim başımada geldi ışık yanıyo harddısk sürekli dönüyo ama içerik okumaya çalışırken parametreler hatalı diyo

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kardeşim samsung harddiskin serisi ne bilgi verirmisin benim başımada geldi ışık yanıyo harddısk sürekli dönüyo ama içerik okumaya çalışırken parametreler hatalı diyo

samsung harddısk 1 tb olanı... ürün bugün yenisi sıfır kutusunda elime geçti.. seagete yaz googleden gir sayfasına.. orda ürün bulucu kısma garanti sorgulaması yap.. kendi ürününün seri nosunu girdinmi garanti kalıp kalmadığı çıkıyor ortaya sonra kayıt oluşturuyorsun sana adres veriyorlar o adrese postalıyorsun ben sordum kargo şirketleri 140tl çivarı istedi.. ptt den yolladım 45tl ye iyikide yollamışım. yenisi geldi. hollandaya yolluyorsun yeniside ordan geliyor.. harrddisk bozulmuş seninde usp ye takınca kulağına koy dinle sürekli sanki takılı kalmış gibi ses gelir.. yapılacak bişe yok... varsa garanti süren yolla yenisini al..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
benim hd 1 gündür ışık yanıyo ama pc televizyon görmüyo karantisi var ama içindekiler silinir diye korkuyom garantiye verince siliniyomu silinmiyomu yardım edin lütfen :crying: :crying: :cursing: :clover:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
dusen hardiskim vista da gorunmez oldu ama isigi yaniyordu, icindende calisma sesleri geliyordu, 10 saatlik bir bunalimli donemden sonra eski bir XP ye taktim, biraz direndi ama gordu, icindeki tum bilgileri cikardim, umarim bu yazdigim care olur bazi arkadaslara.