Hard disk bölme ???

Reaksiyon puanı
2,148
selam arkadaşlar verilerimi kaybetmeden harddiski bölümlemeyi en güvenli yapan program nedir ya da bu programlara güvenebilirmiyim

30 gb lık sürücüde 22 gb boş alan var bunun 15 ini ayrı bi sürücü yapmam lazım

ya da acronisten image almıştım 30 gb lık sürücü üzerinde ki Xp ye.. ben bu bölümü formatlasam 15 e 15 bölsem sonra image den 15 gb lık sürücülerden birine yüklesem çalışır mı?

kubuntu kurmam lazım yardım edin :sweatdrop:

kingandfox

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Selam

Acronis Disk Director Suite, veya Partition Magic ile bölebilirsin, bu iki program cok popülerdir ve aynı zamanda bir o kadar kullanışlı ve güvenlidir. Vista kullanıyorsan vista ile program kullanmadan da yapabilirsin, (bilgisayarim sağ tuş + yönet + depolama ağacının altında Disk Yönetimi ) illa program kullanıcam diyorsan Acronis Disk Director Suite'i kullan, bildigim kadariyla Partion Magic vista ile uyumlu değil.

"ya da acronisten image almıştım 30 gb lık sürücü üzerinde ki Xp ye.. ben bu bölümü formatlasam 15 e 15 bölsem sonra image den 15 gb lık sürücülerden birine yüklesem çalışır mı?" demişsin;

Evet çalışır. Sen bence en temizi o programlar ile diskinden bir bölüm ayır ama birimi oluşturma, sonra linux'u yüklerken disklerin seçilmesine sira geldiğinde o boş alanı orada göreceksin onu seçersin o kendisi home, root, ve swap partitonlarini kendisi oluşturur zaten.