Yardım Hangisini almak daha mantıklı?

merakliarastir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Asus rog strix scar 18 ile macbook pro m4pro arasında kaldım. Amacım bilgisayar mühendisliği okurken benim işlerimi görsün. Oyun için almıyorum xbox series x alacağım. Her neyse okurken bir yandan kendi oyunumu yapmak istiyorum. Sizce hangisini alsam?

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,538
Oyun icin almiyorsan MacBook Pro ama oyun yapmak icin Unity kullanmayacaksan mantikli degil. Yalniz bu oyun yapma fikri genelde heves oluyor simdi bunun icin Windows bir cihaz alip o ise girismezsen yazik etmis olursun MacBook almayarak.

Sefa Akbudak

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
12
m4 macbook pro daha mantıklı bir seçenek gibi görünüyor. başarılar diliyorum

merakliarastir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Oyun icin almiyorsan MacBook Pro ama oyun yapmak icin Unity kullanmayacaksan mantikli degil. Yalniz bu oyun yapma fikri genelde heves oluyor simdi bunun icin Windows bir cihaz alip o ise girismezsen yazik etmis olursun MacBook almayarak.
Baska forumdan arklar macbook bazı programları açmıyor dediler bu kafamı çok karıştırdı

hasanmerkit

Asistan
Reaksiyon puanı
500
Baska forumdan arklar macbook bazı programları açmıyor dediler bu kafamı çok karıştırdı
Bazı uygulamaların OS X desteği yok. Bundan bahsediyorlardır. Ve haklılarda. Kullanmayı planladığım program/oyunlar varsa listeleyebilir misin? Tam olarak hangi kullanım amacıyla cihaz satın almayı düşünüyorsun?

merakliarastir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bilgisayar mühendisliği okurken işimi görsün diye alıyorum. Güncelleme desteği gidene kadar kullanmayı planlıyorum. Okurken bir yandan kendi oyunumu yapmak istiyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Daha bu meslekte degilim programları maalesef bilmiyorum. Bu yüzden konuda hakim olan kişilere sormaya çalışıyorum

hasanmerkit

Asistan
Reaksiyon puanı
500
Bilgisayar mühendisliği okurken işimi görsün diye alıyorum. Güncelleme desteği gidene kadar kullanmayı planlıyorum. Okurken bir yandan kendi oyunumu yapmak istiyorum
Oyun için bir grafik motoru seçtin mi? Hangi platformda oyun yazacaksın?

Daha bu meslekte degilim programları maalesef bilmiyorum. Bu yüzden konuda hakim olan kişilere sormaya çalışıyorum
Anladım. Ama tamamen belirsizlik içerisinde isen sana herhangi bir şey tavsiye etmemiz yanlış olur.

En azından şunu söyleyebilir misin? "Bilgisayarlara mı yoksa mobile mi oyun yazmayı planlıyorsun?"

merakliarastir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Hocam sadece hayalim konuda fikrim yok. Yavas yavaş araştırıp hu ise gireceğim zaten kesin de değil. Küçüklüğümden beri hayalimdi. İleride pc setup kurunca da yapabilirim.

Oyun için bir grafik motoru seçtin mi? Hangi platformda oyun yazacaksın?

Anladım. Ama tamamen belirsizlik içerisinde isen sana herhangi bir şey tavsiye etmemiz yanlış olur.

En azından şunu söyleyebilir misin? "Bilgisayarlara mı yoksa mobile mi oyun yazmayı planlıyorsun?"
Mobile oyun yazmayı planlıyorum

hasanmerkit

Asistan
Reaksiyon puanı
500
Hocam sadece hayalim konuda fikrim yok. Yavas yavaş araştırıp hu ise gireceğim zaten kesin de değil. Küçüklüğümden beri hayalimdi. İleride pc setup kurunca da yapabilirim.

Mobile oyun yazmayı planlıyorum
Eğer iOS'da da çalışmasını planlıyorsan bildiğim kadarıyla Mac cihaza da sahip olmak zorundasın

Onun dışında tam bir hedef belirlemeden cihaz seçmek yanlış bir hareket olur.

merakliarastir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Hocam okurken oyuncu bilgisayarı zaten ağır, ayrıca şarj ömürleri kısa bu yüzden kafam macbook a kayıyor. Şuan orta sınıf macbook pro alsam m4 olanlardan ileride oyun yapmak istesem windows tabanlı bir laptop alsam bence mantıklı olabilir.

Hocam şey soracaktım telefonum Samsung ve ben macbook aldım diyelim. Okurken dosya aktarim falan olur mu? Olursa çok sıkıntı olur mu?

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,538

Ben bilgisayar muhendisiyim genel olarak bazi elektronik programlari haric MacBook ile sorun yasaman pek mumkun degil. O programlara da bilgisayar ogrencileri degil daha cok ee ogrencileri ihtiyac duyuyor. C# ile isin olursa da Rider ucretsiz zaten halledersin.

merakliarastir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Ben bilgisayar muhendisiyim genel olarak bazi elektronik programlari haric MacBook ile sorun yasaman pek mumkun degil. O programlara da bilgisayar ogrencileri degil daha cok ee ogrencileri ihtiyac duyuyor. C# ile isin olursa da Rider ucretsiz zaten halledersin.
Hocam bana hangi çekirdekli mac almayı önerirsiniz? M4pro, M4max veya m5 i mi beklemeliyim?

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,538
Hocam bana hangi çekirdekli mac almayı önerirsiniz? M4pro, M4max veya m5 i mi beklemeliyim?

M4 Max falan abarti olur beklemenin de pek bir anlami yok bugun M1 islemcili Air alsan seni okuldan mezun eder sorunsuz sekilde ona cok takilma. 12 CPU 16GPU cekirdekili Pro'yu alabilirsin. RAM zaten 24GB ile geliyor cok cok yeterli. Depolamayi da butce varsa 1TB'dan az tutma. Ekrana nano-texture eklettir derim guzel oluyor.