Öneri 15 bin tl civarına 2.el sunucu lazım nelere dikkat etmeliyim

ovidgame

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Analytics & Logs _ HTTP Traffic _ ovidgame.com _ Omerfarukyelkovan6@gmail.com's Account _ Clou...png

merhabalar arkadaşlar şuanda ai platformumuz sıklıkla gücü yetmiyor ve çöküyor platform tamamen apiler ile çalışıyor yani aslında normal bir websitesi kadar harcıyor benim sorum şu:
nasıl bir sunucuya ihtiyacım var daha yapay zeka işinde yeni sayılırız. ve sunucu içinde webcontainer var yani sunucu içinde herkese özel bir işletim sistemi çalışıyor en fazla bu zorrluyor olabilir bana öneriniz nedir? şuan 6gb ram ile ucu ucuna yetiyor bazen de çöküyor.

mümkünse sunucu satın alacağım makine olarak 2.el ya da yeni alacağım ne önerirsiniz

ek bilgi:
türkiyedeki deki belki sayılı yapay zeka sitelerinden biriyiz. merak edenler bakabilir

ovidgame.com

neyse şimdiden sağolun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

bu arada yeni sunucu da olur arkadaşlar sadece şunu da ekleyeyim bütçeyi arttırabilirim ama bu civarda kalırsa iyi olur ben bir tane buldum ama 2.el buldum:
https://www.atombilisim.com.tr/2el-server-cto-hp-dl360-gen9-8x-25-hdd-bay?srsltid=AfmBOopW_eroUQbU_hVH0aCNDiew6OR7tav1Fkrk3dzYCEDWn5lP3DAD5Do

bana çok uygun geldi donanım çok anlamam kod yazacak kadar biliyorum genelde de contabonun vps ini kullanıyordum ama şimdi yetersiz geldi yeniden kiralamak istemiyorum zaten 2-3 yıllık kira ile bir sunucu alabilir mişim bunu almasaydım 14bin lira iyi değil mi sizce öneriniz varsa lütfen söyleyin

Son düzenleme:

darkstar

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,494
Sorduğunuz sorunun cevabı çok zor bunu ancak siz bilebilirsiniz, sonuçta sistem size ait.

Size tavsiyem farklı konfigürasyonlarda kiralık sunucular üzerinde denemeler yapıp ondan sonra size uygun olan kapasitedeki bir sunucu almanız olacaktır. Örneğin Scalewayde saatlik üretler var istediğiniz sunucuyu seçip istediğiniz süre kadar deneme yapabilirsiniz. Ücret olarak da kullandığınız saat kadar ödeme yaparsınız. Ben uzun yıllar Scaleway kullandım. OVH, Kimsufi falan da var ama onlara ilk müşteri olurken uğraştırıyorlar. Oneprovider da fena değil 1-2 yıl da orda sunucum vardı.