merhabalar arkadaşlar şuanda ai platformumuz sıklıkla gücü yetmiyor ve çöküyor platform tamamen apiler ile çalışıyor yani aslında normal bir websitesi kadar harcıyor benim sorum şu:
nasıl bir sunucuya ihtiyacım var daha yapay zeka işinde yeni sayılırız. ve sunucu içinde webcontainer var yani sunucu içinde herkese özel bir işletim sistemi çalışıyor en fazla bu zorrluyor olabilir bana öneriniz nedir? şuan 6gb ram ile ucu ucuna yetiyor bazen de çöküyor.
mümkünse sunucu satın alacağım makine olarak 2.el ya da yeni alacağım ne önerirsiniz
ek bilgi:
türkiyedeki deki belki sayılı yapay zeka sitelerinden biriyiz. merak edenler bakabilir
ovidgame.com
neyse şimdiden sağolun.
Mesaj otomatik birleştirildi:
bu arada yeni sunucu da olur arkadaşlar sadece şunu da ekleyeyim bütçeyi arttırabilirim ama bu civarda kalırsa iyi olur ben bir tane buldum ama 2.el buldum:
https://www.atombilisim.com.tr/2el-server-cto-hp-dl360-gen9-8x-25-hdd-bay?srsltid=AfmBOopW_eroUQbU_hVH0aCNDiew6OR7tav1Fkrk3dzYCEDWn5lP3DAD5Do
bana çok uygun geldi donanım çok anlamam kod yazacak kadar biliyorum genelde de contabonun vps ini kullanıyordum ama şimdi yetersiz geldi yeniden kiralamak istemiyorum zaten 2-3 yıllık kira ile bir sunucu alabilir mişim bunu almasaydım 14bin lira iyi değil mi sizce öneriniz varsa lütfen söyleyin
Son düzenleme: