Hangi Telefon Sizce ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Dirk41
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Dirk41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar en fazla iki bin lira kadar bütçem var ve telefon almak istyorum ama çok kararsızım yeni gelicek modellerle beraber fiyatlar düşer mi yoksa yeni bir model mi almak gerekir? Aklımda olan bir kaç model var kullanıcılar ya da fikirleri olanlar yardım etsin Sony Experia Z2, Htc Desire Eye, Htc One E8 bu üçü arasında kaldım ama başka model fikiri olan yardım edebilecek olanlar bekliyorum

Mert4491

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aslinda bence HTC ye hic bulasma bi zaman sonra ses sorunu gibi syler cikiyor bu benim sahsi kararim arastirmadan tlf alma S6 cikmasini bekle fiyatlari epey dusurur gibime geliyo

Dirk41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende Samsunga bulaşmak istemiyorum hiç güven vermiyor, htc nin belli bir kalitesi üstünlüğü varmış gibi geliyor arayüzü kötü sadece ama alışılınabilir fakat Sony aklımı çeliyor

Kestane

Profesör
Reaksiyon puanı
6
HTC ye bulaş kesinlikle. Android ekosisteminde en stabil marka denebilir. E8 çok mantıklı telefon. M8 sen içerik olarak pek farkı yok ve cidden sağlam. Güncelleme de alacak büyük ihtimal. Desire eye arkalı önlü flashlı 13mp kamera var ve desire serisinin en iyisi kesinlikle düşünmelisin. Sony xperia z2 arkadaşımda var. Nedense hic ısınamadım o telefona. Tasarımı performansı çok iyi ama kamerada efektlerde falan kasıyor bi süre sonra, ısınıyir özellikle 4k videoda vs. Bana burada en güçlü gözüken e8 oldu ama desire eye da kamera vs kafa karıştırıcı duruyor. Ayrıca beklersen m8 düşebilir diğer model çıkınca. Su götürmez ki m8 düşerse bu 3 telefona da bakmana gerek kalmaz.

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Tabi ki one e8.

HTC'nin stabil yazılımını ne Samsung'da ne Sony'de ne de LG'de görebilirsin.

E8'in önünde 5 mp kamera var. Arkasında da 13 mp kamera var.

Yani desire eye için 200 TL daha koymana gerek yok.
Kesinlikle one e8 almalısın.

TheFame

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Tabi ki one e8.

Sony nin yazılımı gayet stabil hemde Htcnin arayüzü gibi renksiz ve nostaljik değil
Stabil olsun diye uygulama penceresini bile siyah yapmışlar o pencerenin yukardan aşağıya inmesi falan bunlar hep farklı gözüksün diye zorlama detaylar
Stabil olabilir ama tek değil androidde kamera konusunda zaten hiç ilk 3 te olamadı HTC

Kestane

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Sony herkese lens satıyor ama Z3 ve z2 de neden sürekli pembelesme vs şikayetleri oldu? Ki azımsanmayacak kadar çok kullanıcı bu durumu eleştiriyor. Performans konusunda HTC Sony de çok daha iyi ve menunun siyah olması vs bence hoş detaylar. Farklı arayüzler kullanıcıyı kendine çekiyor. Öbür türlü zaten çoğu kullanıcı bi sure sonra sıkılıp tema ROM falan peşine düşüyor.

TheFame

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Pembeleşme sorunu bazı serilerinde var ve ayrıca z2de böyle bir durum yok
Z3te bazı serilerinde oldu bu da zaten yazılımsal bir problem olduğu için lolipop güncellemesiyle düzeltileceği belirtiliyor
Pembeleşme kamera sorunu One M7de de vardı ama onda donanımsaldı işin bu açısından bakmakta lazım
Htc dünya kadar güncelleme gönderipte çözemedi o kamerayı sensörü komple değişmeden asla düzelmiyordu o sorun z3teki ise ufak bi pozlama yaptığınızda bile değişebilen birşey yani yazılımsal ve her cihazda olmuyor
Dediğim gibi zaten lolipopla o kullanıcılarda da düzelicek
Arayüze gelirsek Sonynin arayüzüde gayet özgün ve orjinal demekki illa siyah ve sıkıcı olması gerekmiyormuş akıcı olması için ayrıca Xperia arayüzü şuan saf androide en yakın arayüz olmasıyla dikkat çekiyor hem şık hem stabil :dirol:

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Tabi ki one e8.

Çok doğru htcnin arayüzü lgye benzemez.Zira lg kullandıktan sonra anlarsın bunu.Lg nin arayüzü htc kadar hızlı olmasa da içinde bulunan birçok kişiselleştirme ve çift pencere gibi birçok yazılımsal artısıyla bence lg arayüz konusunda rakipsiz.Tamam diğerleri çok hızlı ama lg de yeterli performansı sunuyor.Benim gibi 6 ayda 6 telefon değiştiren biri bile 1 yılı aşkın süredir g2 kullanıyorsa ve hala vazgeçemiyorsa buda bunun kanıtıdır.Lg yazılım güncellemesi vermiyormuş ne değişir ki ben kaç aydır kurduğum romla zaten neredeyse 5.0la gelecek her özelliği kullanıyorum.Rom g3ün olduğu için de uyumlu bu yüzden de sorun çıkmıyor.Kısacası lg telefonlara bulaşma derim zira bağımlılık yapıyor benim tavsiyem desire eye :)

Dirk41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Beyler peki internetten almam ne derece doğru sizce ?

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Xperia arayuzleri saf androide cok yakinmis. Sony medya uygulamalari olmasa zaten saf android. İcine xda themes and apps kismindan biksc sey katiyorlar saf androidi millete arayuz diye kakaliyorlar. Neymis saf androide en yakinmis. Saf android isteyen zaten gider nexus alir en hizlisi stabili. Ne kadar bos beles konusuyorsunuz. Htcnin uygulama menusu stabil olsun diye siyahmis. Ha telefonda snapdragon 800 kusurlerde islemci var bilmem ne kadar ram var nexuslari bile aglatabilecek kada hizli calisiyor ama uygulama menusu arka plani renkli veya seffaf olursa telefon kasar dimi. Asphalt 8 kasmaz mc5 kasmaz o menu kasar dimi. Birakin ya samsung mu sandiniz siz bu markayi menude kassin. S6yi bekle fiyat duscekmis. Htcye bulasmaymis. Su android dunyasinda bi Htc bi Sony var globallardan adam gibi. Cin markalarini saymiyorum sayarsam liderler degisir. Global markalardan sony ve htcden baskasina bulasmayin sakin.

Kestane

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Herkes farklı bir markayı savunuyor. Bırakın onuda adama yardımcı olun. Kardeşim internetten daha ucuza.bulursun tabi Ama bilinen sitelerden almanı öneririm. Neye karar verdin?

Dirk41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeşim htc desire eye yi aklımdan çıkardım fiyatı dolayısıyla en çok beğendiğim oydu ama vazgeçtim, sony z2 yi 1450 liraya sony türkiye garantili, z3 compactıda 1500 e buldum ama internet olması insanı ikileme düşürüyor ama htc one E8 i gidip mağazadan 1600 e de alabilirim 3 telefon arasında kararsız kaldım

- - - Mesaj Güncellendi - - -

monstearsoul

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Acelen yoksa yazin al kesinlikle ucuzlar ve paran cebinde kalir. Z4 cikinca z3 al mesela ya da m8 al e8 değil cunku fiyat 2000 tl nin altina dusur diye umuyorum

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Şu sıralar sony ve htc öneriyorum, istediğini alabilirsin.

Donanım olarak yanlış hatırlamıyorsam E8, Eye'a göre daha iyi fakat Eye'ın kamerası çok iyi kısaca keyfiniz bilir.

Ben sony'i severim ama tasarım olarak bana hitap etmediği için itici buluyorum, htc tasarım konusunda çok başarılı tabi zevk meselesi.

Dirk41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Htc one E8 ve Z2 hangisi sizce

Kestane

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Ben E8 diyorun açikçasi. Htc sizi rahat ettirir pisman olmazsınız.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
LG g3 almazsan pişman olursun kardeşim valla fıstık gibi telefon arkadaşımda var müthiş bişey yani

assasinoO

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Samsung'a sakın bulaşma. Android alacaksan da HTC al çünkü android kullanan firmalar içinde en stabili o. Sony ve LG de iyidir ama HTC'yi öneriyorum.Model olarak da E8 olabilir.

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Çok doğru htcnin arayüzü lgye benzemez.Zira lg kullandıktan sonra anlarsın bunu.Lg nin arayüzü htc kadar hızlı olmasa da içinde bulunan birçok kişiselleştirme ve çift pencere gibi birçok yazılımsal artısıyla bence lg arayüz konusunda rakipsiz.Tamam diğerleri çok hızlı ama lg de yeterli performansı sunuyor.Benim gibi 6 ayda 6 telefon değiştiren biri bile 1 yılı aşkın süredir g2 kullanıyorsa ve hala vazgeçemiyorsa buda bunun kanıtıdır.Lg yazılım güncellemesi vermiyormuş ne değişir ki ben kaç aydır kurduğum romla zaten neredeyse 5.0la gelecek her özelliği kullanıyorum.Rom g3ün olduğu için de uyumlu bu yüzden de sorun çıkmıyor.Kısacası lg telefonlara bulaşma derim zira bağımlılık yapıyor benim tavsiyem desire eye :)
LG'nin tek iyi yanı modifiye, yazılımındaki uygulamalar ve bataryasıdır.

Yalan yok ben de kabul ediyorum LG'nin buralarda başarılı olduğunu.

Mesela root konusunda en anlayışlı firma LG'dir çünkü unroot işlemci can sıkmaz.

Ama hTC'nin yazılım optimizasyonunu yapabilen bir firma ile karşılaşmadım henüz.

Rezil denebilecek bataryayla günü çıkartabilen bir performans sergiletiliyorsa hTC'nin yazılımı sayesindedir.

LG ve SONY ancal batarya gücünü arttırsınlar.

hTC aynı şeyi yazılımla yapıyor zaten.

O yüzden bu stabiliteyi sürdürdüğü takdirde hTC'yi herkese önereceğim.

Ayrıca arkadaşın d. Eye'dan vazgeçmesi mantıklı olmuş biraz. E8 alınabilir. Ön kamerası 13 mp diye suya dayanıklı diye 200 TL fazla vermek yersiz.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
LG'nin tek iyi yanı modifiye, yazılımındaki uygulamalar ve bataryasıdır.

Yalan yok ben de kabul ediyorum LG'nin buralarda başarılı olduğunu.

Mesela root konusunda en anlayışlı firma LG'dir çünkü unroot işlemci can sıkmaz.

Ama hTC'nin yazılım optimizasyonunu yapabilen bir firma ile karşılaşmadım henüz.

Rezil denebilecek bataryayla günü çıkartabilen bir performans sergiletiliyorsa hTC'nin yazılımı sayesindedir.

LG ve SONY ancal batarya gücünü arttırsınlar.

hTC aynı şeyi yazılımla yapıyor zaten.

O yüzden bu stabiliteyi sürdürdüğü takdirde hTC'yi herkese önereceğim.

Ayrıca arkadaşın d. Eye'dan vazgeçmesi mantıklı olmuş biraz. E8 alınabilir. Ön kamerası 13 mp diye suya dayanıklı diye 200 TL fazla vermek yersiz.
Aslında bu teknoloji canımı sıkmaya başladı fena bağımlı olmuşum günümün büyük kısmı telefonda geçiyor.Şöyle tasarımı lumia 820 gibi kapakları değişen aldığın telefon renginde kulaklığı olan müziği kamerası navigasyonu iyi olan 4.3" hd ekranı vede güzel kullanışlı sağlık uygulamaları olan bir telefon olsa alırdım bende.Kısacası lumia 820 nin hd ekranlısı vede içinde sağlık uygulamaları bulunan cihaz ve tabiki güncel orta seviye donanım ama yok öyle bir cihaz :)

farukarslan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Aslında bu teknoloji canımı sıkmaya başladı fena bağımlı olmuşum günümün büyük kısmı telefonda geçiyor.Şöyle tasarımı lumia 820 gibi kapakları değişen aldığın telefon renginde kulaklığı olan müziği kamerası navigasyonu iyi olan 4.3" hd ekranı vede güzel kullanışlı sağlık uygulamaları olan bir telefon olsa alırdım bende.Kısacası lumia 820 nin hd ekranlısı vede içinde sağlık uygulamaları bulunan cihaz ve tabiki güncel orta seviye donanım ama yok öyle bir cihaz :)

Ben de bir süredir böyle düşünüyorum. Root ile başlayıp rom ile devam eden mücadelemi azalttım. Şimdi sadece root var. Yeter de :D Lumia tasarımı hoş 820 özellikle ve de 720. Kullandığım bikaç uygulama (kalitelisinden) olsun, stabil 4.5" hs ekran 13 kamera 2800 pil değişen kapak ve pil. Kaliteli aksesuar. Bunları birarada sağlayan telefon olsa çok iyi olur hakikaten dediğin gibi.

TheFame

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Htc hiç bir zaman batarya konusunda iyi olmadı istediği yazılımı kullansın yeterli seviyede donanım olmazsa zaten hiç bir yazılım onu optimize edemez kaldıki optimize edilmeye çalışılan bi yongaseti değil batarya
Bu konuda Lg G2 ile bi ara düzeltmişti batarya sorununu daha sonra g3 ile bataryadan eser bile kalmadı ama sony z2 ile amirallerde zirveye oturmuştu z3 compact - z3 ile iyice üst seviyeye taşıdı bu işi
Htc batarya konusunda ne kötü ne de iyi Samsung da öyle
Batarya performansında en kötü cihazlar açık ara iphonelar belki iphone 6+ ı haricen diye söyleyebiliriz

Kestane

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Sony pil konusunda iyiyse bunu stabiliteyle yapmıyor. Pile veriyor veriştiriyor. HTC pil konusunda hic bi zaman iddialı olmadı ama HTC kullanıpta pil yetmiyor diyen ben daha görmedim. HTC hep böyleydi. Sense arayüzü bence çok hoş. M8 ve E8 in tasarimlari çok basarili. Tolga abinin incelediği altın renkli işlemeleri olan telefon çok güzel gözüküyordu. Hem m8 den ucuz hem de kamera konusunda daha iyi. Ben olsam e8 i alirdim sende kafanı çok karıştırma burada. Ben dahil herkes marka model sempatizanlığı yapıyor. Kafana eseni al.

farukarslan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
htc guzel diyolar ama hic kullanmak nasip olmadi :(

sevmedigim tek sey htc nin sanal tuslar kullanmasi ve telefonun alt ve ust kisminda cok bosluk kalmasi.

sony kullaniyorum ama cok sıkıldım. rom yukledim vs.

samsung da kullandim ama cok dusuk modeldi. arkadaslarim kullaniyor ama pek bi hevesli degiller.

nexus guzel telefon. batarya biraz sıkıntı olabilir. onun disinda guzel .

apple kullananlar cok memnun. stabil vs.
sarj iyi diyemem 6+ haric

elediklerini ele sonra git magazaya bi bak begendigini al. kolay gelsin :)