Hangi Programla Kaliteli Müzik Yapabilirim ?

pc_manyak

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Arkadaşlar bu Ara Rape Merak Sardım :D :D Acaba Hangi Programla Güzel Şarkılar Yapabilirim ? Bir Bilgi Verirmisiniz program ücretli olsun kalite açısından diyorum içinde efektler bulabileceğim bir program olursa sevinirim

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Fruity Loops Studio 7-8-9 serilerinden biri veya Cubase. Cubase'in FL'ye göre kullanımı biraz daha zordur. Giriş için FL öneririm. Tabi bu programlar sadece araçtır. İyi işler çıkarmak için bunları tam manasıyla öğrenmen gerekir ve ciddi bir birikime ve araştırmacı ruha sahip olman gerekir.

Cbox

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Acaba Hangi Programla Güzel Şarkılar Yapabilirim ?
Bu cümle de hevesini kırmak istemiyorum ama,bunu yapabilmen için aradan yıllar geçmesi lazım.Zaten müzik yetenek işidir.Bence sen şimdilik free beatlerin üstüne sözlerini oku.Sonra artık kulağın geliştikçe ve işi öğrendikçe beat yapabilirsin.
Kayıt almak için sana en kolayından Mixcraft öneriyorum.İleride Cubase kullanabilirsin,ardından sanal enstrumanlar da satın alabilirsin.Dur bakalım şimdilik ileride alman gerekenler neymiş bakalım....

Battery 3.Baterinin sanal seslere dönüşmüş halidir,oldukça profesyoneldir.412 TL
Miroslav Philarmonik.Muhteşem bir vst dir.Yaylı enstrumanlar bu plug-in de toplanmış,gerçekten kaliteli bir ürün.1.030 TL
Reaktor 5.
Native instruments tarafından geliştirilen başarılı bir ürün,eğer elektronik müzik ile (Trance,club,disco) ilgilenirsen elinde bulunması gereken bir plug-in.827 TL
FM8.Yine Native instruments'in bir ürünü olan FM8 farklı tarzlarda yapılan çalışmalar için muhteşem efektler ve sesler içerir.412,69 TL

Bunlar sadece bazı plug-in'ler.Zaten iş ile haşır neşir olduktan sonra bunların hepsini tanıyacaksın.Tabi bunları korsan yoldan da elde edebilirsin,sorun değil.Ama eğer işi ciddi yapacaksan işine saygın olmalı,eğer bu işten ileride para kazanmak istiyorsan...

Ayrıca yeni Daw programları ile de tanışacaksın.

Steinberg'in vazgeçilmez programı Cubase,Cakewalk ve Sonar,Pro Tools,Logic,Reason,FL Studio (kendim kullandığım ve benim için vazgeçilmez olan programdır.)

Sonradan tanışacağın ve çok duyacağın sanal enstrumanlar;

Hypersonic2
Ezdrummer
Atmosphere
Grand 2

Bunlarda zaten Türkiye de ve Dünyada müzik prodüktörlerinin çokça kullandığı enstrumanlar.Neyse fazla derine inmeyelim,eğer müziğe başlamak istiyorsan aramıza hoş geldin.FL Studio ile başlamanı ve araştırmacı,sabırlı olmalısın.Ama bunun yanında yetenek küçümsenmeyecek derecede önemli.Çok kişi tanıyorum yıllardır kullanıpta hala kavrayamayan,ya da 1 ay da sıkılan...

Sana başarılar diliyorum,teknik konuda sıkıntın olursa yardımcı olabiliriz..:)

Hadi kolay gelsin...
http://www.hepsiburada.com/Liste/ik...spx?productId=musicakalin59&categoryId=404090